Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Southeast

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Southeast te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.


Welk weer te verwachten in Southeast

Southeast maakt deel uit van Volksrepubliek China. Het klimaat in China is heel divers, omdat het land erg groot is. Het weer is tropisch in het zuiden en subarctisch in het noorden, en alpine in de hogere delen van het Tibetaanse plateau. Moessonwinden hebben een sterke invloed op het klimaat. Tijdens de zomer voert de moesson warme en vochtige lucht uit het zuiden, tijdens de winter brengt de moesson koud en relatief droog weer.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Anxi, Baoting, Bo'ao, Changle, Chaozhou, Chongwu, Dabu, Danzhou, Dehua, Dongguan, Eastern Guangdong, Enping, Foshan, Fu'an, Fuding, Fujian, Fuqing, Fuzhou, Guangdong, Guangzhou, Gulangyu, Haicang, Haikou, Hainan, Houjie, Hui'an, Huizhou, Inland Fujian, Jiangmen, Jieyang, Jimei, Jinjiang, Kaiping, Liannan, Lingshui, Liu'ao, Longyan, Luoding, Maoming, Mawei, Meizhou, Mount Wuyi, Nanling National Forest Park, Nanping, Ningde, Northern Coast, Northern Guangdong, Panyu, Pearl River Delta, Pingtan, Putian, Qingyuan, Quanzhou, Sanming, Sanya, Shantou, Shaoguan, Shenzhen, Shishi, Shunde, Southern Coast, Taining, Taishan, Taxia, Tong'an, Wenchang, Western Guangdong, Wuzhishan, Xiamen, Xiang'an, Xiapu, Yangjiang, Yongding County, Zhangzhou, Zhanjiang, Zhaoqing, Zhongshan, Zhuhai.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Shenzhen en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 33 ℃ (91.4 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 26 ℃ (78.8 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 12 ℃ (53.6 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 18.3. De minst regenachtige maand is hier december, het gemiddelde aantal regendagen is 4.7.

Wanneer u rond Southeast reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Volksrepubliek China Mount Everest (8848 m) en het laagste punt is Turpan Pendi (-154 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Southeast te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Southeast in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southeast in januari is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12 ℃ (53.6 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.25 ℃ (68.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 6.3. De gemiddelde regenval is 30 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:46 (uren en minuten), in midden in de maand 10:54 en aan het einde van de maand 11:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Southeast in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southeast in februari is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.25 ℃ (68.45 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.4 ℃ (70.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9.6. De gemiddelde regenval is 43.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:07 (uren en minuten), in midden in de maand 11:23 en aan het einde van de maand 11:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Southeast in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southeast in maart is 22.4 ℃ (72.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 10.5. De gemiddelde regenval is 68.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:42 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Southeast in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southeast in april is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.8 ℃ (67.64 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.4 ℃ (75.92 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12.6. De gemiddelde regenval is 173 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:21 (uren en minuten), in midden in de maand 12:40 en aan het einde van de maand 12:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Southeast in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southeast in mei is 28.8 ℃ (83.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 15.5. De gemiddelde regenval is 239.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:58 (uren en minuten), in midden in de maand 13:13 en aan het einde van de maand 13:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Southeast in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southeast in juni is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.2 ℃ (89.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 18.3. De gemiddelde regenval is 297.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:24 (uren en minuten), in midden in de maand 13:30 en aan het einde van de maand 13:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Southeast in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southeast in juli is 32.7 ℃ (90.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.2 ℃ (89.96 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.85 ℃ (91.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 17.1. De gemiddelde regenval is 334 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:30 (uren en minuten), in midden in de maand 13:23 en aan het einde van de maand 13:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Southeast in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southeast in augustus is 33 ℃ (91.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26 ℃ (78.8 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.85 ℃ (91.13 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.15 ℃ (89.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 17.9. De gemiddelde regenval is 377 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:57 en aan het einde van de maand 12:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Southeast in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southeast in september is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.15 ℃ (89.87 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 14.7. De gemiddelde regenval is 234 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 12:20 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Southeast in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southeast in oktober is 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7.3. De gemiddelde regenval is 97.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:42 en aan het einde van de maand 11:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Southeast in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southeast in november is 24.9 ℃ (76.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.4 ℃ (63.32 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.5 ℃ (74.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 5. De gemiddelde regenval is 38.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:23 (uren en minuten), in midden in de maand 11:07 en aan het einde van de maand 10:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Southeast in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southeast in december is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.1 ℃ (55.58 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.5 ℃ (74.3 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 4.7. De gemiddelde regenval is 34.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:54 (uren en minuten), in midden in de maand 10:46 en aan het einde van de maand 10:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Southeast kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Guangzhoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.8 ℃ (69.44 ℉)laagste temperatuur: 11 ℃ (51.8 ℉)regenval: 24.3mmregenachtige dagen: 5.1
Fuzhoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)laagste temperatuur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)regenval: 28.7mmregenachtige dagen: 8.1
Haikoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)laagste temperatuur: 16 ℃ (60.8 ℉)regenval: 34.3mmregenachtige dagen: 8.2
Xiamentemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.7 ℃ (67.46 ℉)laagste temperatuur: 12 ℃ (53.6 ℉)regenval: 25mmregenachtige dagen: 4
Sanyatemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.2 ℃ (80.96 ℉)laagste temperatuur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)regenval: 10.7mmregenachtige dagen: 3.6
Shantoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)laagste temperatuur: 12.5 ℃ (54.5 ℉)regenval: 38.5mmregenachtige dagen: 5.2
Shaoguantemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.8 ℃ (64.04 ℉)laagste temperatuur: 8.2 ℃ (46.76 ℉)regenval: 44.9mmregenachtige dagen: 6.9
Shenzhentemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.1 ℃ (71.78 ℉)laagste temperatuur: 13.1 ℃ (55.58 ℉)regenval: 34.5mmregenachtige dagen: 4.7
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2020 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest