Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Southeast

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Southeast? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.


Hvilket vær kan du forvente i Southeast

Southeast er en del av Folkerepublikken Kina. Klimaet i Kina er svært variert, fordi landet er veldig stort. Været er tropisk i sør og subarctic i nord og alpin i de høyere høyder av det tibetanske platået. Monsoon vind har sterkt innflytelse på klimaet. Om sommeren bærer monsonen varm og fuktig luft fra sør, om vinteren bringer monsunen kaldt og relativt tørt vær.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Anxi, Baoting, Bo'ao, Changle, Chaozhou, Chongwu, Dabu, Danzhou, Dehua, Dongguan, Eastern Guangdong, Enping, Foshan, Fu'an, Fuding, Fujian, Fuqing, Fuzhou, Guangdong, Guangzhou, Gulangyu, Haicang, Haikou, Hainan, Houjie, Hui'an, Huizhou, Inland Fujian, Jiangmen, Jieyang, Jimei, Jinjiang, Kaiping, Liannan, Lingshui, Liu'ao, Longyan, Luoding, Maoming, Mawei, Meizhou, Mount Wuyi, Nanling National Forest Park, Nanping, Ningde, Northern Coast, Northern Guangdong, Panyu, Pearl River Delta, Pingtan, Putian, Qingyuan, Quanzhou, Sanming, Sanya, Shantou, Shaoguan, Shenzhen, Shishi, Shunde, Southern Coast, Taining, Taishan, Taxia, Tong'an, Wenchang, Western Guangdong, Wuzhishan, Xiamen, Xiang'an, Xiapu, Yangjiang, Yongding County, Zhangzhou, Zhanjiang, Zhaoqing, Zhongshan, Zhuhai.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Shenzhen Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 33 ℃ (91.4 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 26 ℃ (78.8 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 12 ℃ (53.6 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juni, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 18.3. Den minste regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 4.7.

Når du reiser rundt Southeast, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Folkerepublikken Kina er Mount Everest (8848 m) og det laveste punktet er Turpan Pendi (-154 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Southeast. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Southeast i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southeast i Januar er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12 ℃ (53.6 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.1 ℃ (69.98 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.25 ℃ (68.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 6.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 30 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:46 (timer og minutter), i midten av måneden 10:54 og i slutten av måneden 11:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Southeast i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southeast i Februar er 20.4 ℃ (68.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.8 ℃ (55.04 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.25 ℃ (68.45 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.4 ℃ (70.52 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 9.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:07 (timer og minutter), i midten av måneden 11:23 og i slutten av måneden 11:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Southeast i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southeast i Mars er 22.4 ℃ (72.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16 ℃ (60.8 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.4 ℃ (70.52 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.4 ℃ (75.92 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 10.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 68.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:42 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Southeast i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southeast i April er 26.4 ℃ (79.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.8 ℃ (67.64 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.4 ℃ (75.92 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.6 ℃ (81.68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 12.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 173 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:21 (timer og minutter), i midten av måneden 12:40 og i slutten av måneden 12:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Southeast i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southeast i Mai er 28.8 ℃ (83.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.1 ℃ (73.58 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.6 ℃ (81.68 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 15.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 239.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:58 (timer og minutter), i midten av måneden 13:13 og i slutten av måneden 13:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Southeast i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southeast i Juni er 31.7 ℃ (89.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.2 ℃ (77.36 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.25 ℃ (86.45 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 18.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 297.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:24 (timer og minutter), i midten av måneden 13:30 og i slutten av måneden 13:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Southeast i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southeast i Juli er 32.7 ℃ (90.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.3 ℃ (77.54 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.2 ℃ (89.96 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.85 ℃ (91.13 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 17.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 334 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:30 (timer og minutter), i midten av måneden 13:23 og i slutten av måneden 13:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Southeast i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southeast i August er 33 ℃ (91.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 26 ℃ (78.8 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.85 ℃ (91.13 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.15 ℃ (89.87 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 17.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 377 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:12 (timer og minutter), i midten av måneden 12:57 og i slutten av måneden 12:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Southeast i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southeast i September er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.8 ℃ (76.64 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.15 ℃ (89.87 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 14.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 234 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:39 (timer og minutter), i midten av måneden 12:20 og i slutten av måneden 12:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Southeast i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southeast i Oktober er 28.9 ℃ (84.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.2 ℃ (71.96 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 7.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 97.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:01 (timer og minutter), i midten av måneden 11:42 og i slutten av måneden 11:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Southeast i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southeast i November er 24.9 ℃ (76.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.4 ℃ (63.32 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.5 ℃ (74.3 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 38.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:23 (timer og minutter), i midten av måneden 11:07 og i slutten av måneden 10:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Southeast i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Southeast i Desember er 22.1 ℃ (71.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.1 ℃ (55.58 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.5 ℃ (74.3 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.1 ℃ (69.98 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 4.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 34.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:54 (timer og minutter), i midten av måneden 10:46 og i slutten av måneden 10:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Southeast på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Guangzhoutemperatur: - høyeste temperatur: 20.8 ℃ (69.44 ℉)laveste temperatur: 11 ℃ (51.8 ℉)nedbør: 24.3mmregnfulle dager: 5.1
Fuzhoutemperatur: - høyeste temperatur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)laveste temperatur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)nedbør: 28.7mmregnfulle dager: 8.1
Haikoutemperatur: - høyeste temperatur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)laveste temperatur: 16 ℃ (60.8 ℉)nedbør: 34.3mmregnfulle dager: 8.2
Xiamentemperatur: - høyeste temperatur: 19.7 ℃ (67.46 ℉)laveste temperatur: 12 ℃ (53.6 ℉)nedbør: 25mmregnfulle dager: 4
Sanyatemperatur: - høyeste temperatur: 27.2 ℃ (80.96 ℉)laveste temperatur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)nedbør: 10.7mmregnfulle dager: 3.6
Shantoutemperatur: - høyeste temperatur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)laveste temperatur: 12.5 ℃ (54.5 ℉)nedbør: 38.5mmregnfulle dager: 5.2
Shaoguantemperatur: - høyeste temperatur: 17.8 ℃ (64.04 ℉)laveste temperatur: 8.2 ℃ (46.76 ℉)nedbør: 44.9mmregnfulle dager: 6.9
Shenzhentemperatur: - høyeste temperatur: 22.1 ℃ (71.78 ℉)laveste temperatur: 13.1 ℃ (55.58 ℉)nedbør: 34.5mmregnfulle dager: 4.7
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2020 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest