Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Folkerepublikken Kina

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Folkerepublikken Kina? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Folkerepublikken Kina

Hvilket vær kan du forvente i Folkerepublikken Kina

Klimaet i Kina er svært variert, fordi landet er veldig stort. Været er tropisk i sør og subarctic i nord og alpin i de høyere høyder av det tibetanske platået. Monsoon vind har sterkt innflytelse på klimaet. Om sommeren bærer monsonen varm og fuktig luft fra sør, om vinteren bringer monsunen kaldt og relativt tørt vær.

Siden Folkerepublikken Kina har et veldig stort område, er informasjonen nedenfor hovedsakelig bare relatert til området rundt hovedstaden i dette landet. For å se informasjon om andre steder, vennligst velg ett av disse områdene: East, North, Northeast, Northwest, South-central China, Southeast, Southwest.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juni, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18.3 ℃ (64.94 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 1.8 ℃ (35.24 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -9.1 ℃ (15.62 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 13.9. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 2.

Når du reiser til noen steder i Folkerepublikken Kina, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mount Everest (8848 m) og det laveste punktet er Turpan Pendi (-154 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Folkerepublikken Kina. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Folkerepublikken Kina i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Folkerepublikken Kina i Januar er 1.8 ℃ (35.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -9.1 ℃ (15.62 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.65 ℃ (36.77 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.05 ℃ (37.49 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:22 (timer og minutter), i midten av måneden 9:39 og i slutten av måneden 10:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Folkerepublikken Kina i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Folkerepublikken Kina i Februar er 4.3 ℃ (39.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -6.7 ℃ (19.94 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.05 ℃ (37.49 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.85 ℃ (46.13 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 2.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:06 (timer og minutter), i midten av måneden 10:40 og i slutten av måneden 11:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Folkerepublikken Kina i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Folkerepublikken Kina i Mars er 11.4 ℃ (52.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -0.4 ℃ (31.28 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.85 ℃ (46.13 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.65 ℃ (60.17 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 8.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:18 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 12:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Folkerepublikken Kina i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Folkerepublikken Kina i April er 19.9 ℃ (67.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.5 ℃ (45.5 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.65 ℃ (60.17 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.35 ℃ (74.03 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 26.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:37 (timer og minutter), i midten av måneden 13:15 og i slutten av måneden 13:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Folkerepublikken Kina i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Folkerepublikken Kina i Mai er 26.8 ℃ (80.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.3 ℃ (55.94 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.35 ℃ (74.03 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.9 ℃ (84.02 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 5.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 28.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:51 (timer og minutter), i midten av måneden 14:22 og i slutten av måneden 14:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Folkerepublikken Kina i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Folkerepublikken Kina i Juni er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.3 ℃ (64.94 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.9 ℃ (84.02 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.7 ℃ (87.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 8.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 70.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:46 (timer og minutter), i midten av måneden 14:59 og i slutten av måneden 14:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Folkerepublikken Kina i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Folkerepublikken Kina i Juli er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.1 ℃ (71.78 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.7 ℃ (87.26 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 13.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 178.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:58 (timer og minutter), i midten av måneden 14:45 og i slutten av måneden 14:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Folkerepublikken Kina i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Folkerepublikken Kina i August er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.3 ℃ (68.54 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.1 ℃ (86.18 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.65 ℃ (81.77 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 11.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 184.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:21 (timer og minutter), i midten av måneden 13:50 og i slutten av måneden 13:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Folkerepublikken Kina i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Folkerepublikken Kina i September er 25.5 ℃ (77.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.2 ℃ (57.56 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.65 ℃ (81.77 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.2 ℃ (71.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 48.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:14 (timer og minutter), i midten av måneden 12:36 og i slutten av måneden 11:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Folkerepublikken Kina i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Folkerepublikken Kina i Oktober er 18.9 ℃ (66.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.4 ℃ (45.32 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.2 ℃ (71.96 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.6 ℃ (58.28 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 4.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 19.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:57 (timer og minutter), i midten av måneden 11:18 og i slutten av måneden 10:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Folkerepublikken Kina i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Folkerepublikken Kina i November er 10.3 ℃ (50.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -0.2 ℃ (31.64 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.6 ℃ (58.28 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.9 ℃ (44.42 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:41 (timer og minutter), i midten av måneden 10:07 og i slutten av måneden 9:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Folkerepublikken Kina i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Folkerepublikken Kina i Desember er 3.5 ℃ (38.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -6.8 ℃ (19.76 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.9 ℃ (44.42 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 2.65 ℃ (36.77 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:40 (timer og minutter), i midten av måneden 9:23 og i slutten av måneden 9:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.