Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Southwest

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Southwest te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.


Welk weer te verwachten in Southwest

Southwest maakt deel uit van Volksrepubliek China. Het klimaat in China is heel divers, omdat het land erg groot is. Het weer is tropisch in het zuiden en subarctisch in het noorden, en alpine in de hogere delen van het Tibetaanse plateau. Moessonwinden hebben een sterke invloed op het klimaat. Tijdens de zomer voert de moesson warme en vochtige lucht uit het zuiden, tijdens de winter brengt de moesson koud en relatief droog weer.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Anshun, Baise, Bayi, Beihai, Benzilan, Bingzhongluo, Central Guangxi, Central Yunnan, Chengyang, Chongzuo, Chuxiong, Congjiang, Dali, Deqin, Detian, Dongxing, Dram, Eastern Yunnan, Fuxian, Gejiu, Guangxi, Guilin, Guiping, Guiyang, Guizhou, Gyantse, Haba, Hechi, Heijing, Hekou, Hepu, Hezhou, Jianshui, Jinghong, Kaili, Kunming, Kunming Prefecture, Lang De, Lhasa, Lijiang, Liuku, Liuzhou, Longsheng, Longzhou, Lugu Lake, Mengla, Mohan, Nagqu, Nanning, Ngari, North Guangxi, Northwestern Yunnan, Nyalam, Nyingchi, Pingxiang, Pu'er, Qamdo, Qomolangma, Rongjiang, Ruili, Sakya, Samye, Sanjiang, Shangrila, Shannan, Shaxi, Shelkar, Shengping, Shilin, Shiping, South Guangxi, Southeastern Yunnan, Southern Yunnan, Tengchong, Three Parallel Rivers National Park, Tibet, Tingri, Tonghai, Tsethang, Weining, Weishan, Weizhou, Western Yunnan, Wuzhou, Xidang, Xigatse, Xijiang, Xingping, Xishuangbanna, Yangshuo, Yarlong River National Park, Yizhou, Yuanyang, Yubeng, Yulin, Yunnan, Yuxi, Zhaoxing, Zunyi.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Lhasa en in veel andere steden. De warmste maand hier is juni, de gemiddelde maximumtemperatuur is 23.3 ℃ (73.94 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 9.4 ℃ (48.92 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 7.2 ℃ (44.96 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -9.7 ℃ (14.54 ℉). De meest regenachtige maand hier is augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 15.6. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 0.2.

Wanneer u rond Southwest reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Volksrepubliek China Mount Everest (8848 m) en het laagste punt is Turpan Pendi (-154 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Southwest te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Southwest in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southwest in januari is 7.2 ℃ (44.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -9.7 ℃ (14.54 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.45 ℃ (45.41 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.1 ℃ (46.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 0.2. De gemiddelde regenval is 0.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:16 (uren en minuten), in midden in de maand 10:26 en aan het einde van de maand 10:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Southwest in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southwest in februari is 9 ℃ (48.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6.6 ℃ (20.12 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.1 ℃ (46.58 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.7 ℃ (51.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 0.2. De gemiddelde regenval is 0.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:44 (uren en minuten), in midden in de maand 11:07 en aan het einde van de maand 11:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Southwest in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southwest in maart is 12.4 ℃ (54.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.8 ℃ (26.96 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.7 ℃ (51.26 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14 ℃ (57.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 0.5. De gemiddelde regenval is 2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:33 (uren en minuten), in midden in de maand 12:00 en aan het einde van de maand 12:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Southwest in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southwest in april is 15.6 ℃ (60.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.1 ℃ (33.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14 ℃ (57.2 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.45 ℃ (63.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 1.3. De gemiddelde regenval is 5.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:27 (uren en minuten), in midden in de maand 12:53 en aan het einde van de maand 13:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Southwest in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southwest in mei is 19.3 ℃ (66.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.45 ℃ (63.41 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.3 ℃ (70.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 5.2. De gemiddelde regenval is 26.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:17 (uren en minuten), in midden in de maand 13:38 en aan het einde van de maand 13:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Southwest in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southwest in juni is 23.3 ℃ (73.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.3 ℃ (70.34 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.7 ℃ (72.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 9.8. De gemiddelde regenval is 72.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:53 (uren en minuten), in midden in de maand 14:02 en aan het einde van de maand 14:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Southwest in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southwest in juli is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.5 ℃ (50.9 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.75 ℃ (71.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 15. De gemiddelde regenval is 116.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:01 (uren en minuten), in midden in de maand 13:53 en aan het einde van de maand 13:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Southwest in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southwest in augustus is 21.4 ℃ (70.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.75 ℃ (71.15 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.9 ℃ (69.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 15.6. De gemiddelde regenval is 123.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:37 (uren en minuten), in midden in de maand 13:16 en aan het einde van de maand 12:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Southwest in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southwest in september is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.6 ℃ (45.68 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.9 ℃ (69.62 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.25 ℃ (64.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 9.9. De gemiddelde regenval is 59.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:52 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Southwest in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southwest in oktober is 16.1 ℃ (60.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.5 ℃ (34.7 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.25 ℃ (64.85 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.7 ℃ (56.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 2.3. De gemiddelde regenval is 10.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:33 en aan het einde van de maand 11:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Southwest in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southwest in november is 11.3 ℃ (52.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.8 ℃ (23.36 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.5 ℃ (49.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 0.4. De gemiddelde regenval is 1.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:08 (uren en minuten), in midden in de maand 10:45 en aan het einde van de maand 10:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Southwest in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southwest in december is 7.7 ℃ (45.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -8.8 ℃ (16.16 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.5 ℃ (49.1 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.45 ℃ (45.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 0.2. De gemiddelde regenval is 1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:27 (uren en minuten), in midden in de maand 10:16 en aan het einde van de maand 10:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Southwest kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Lhasatemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)laagste temperatuur: -8.8 ℃ (16.16 ℉)regenval: 1mmregenachtige dagen: 0.2
Kunmingtemperatuur: 7.9 ℃ (46.22 ℉)hoogste temperatuur: 15.2 ℃ (59.36 ℉)laagste temperatuur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)regenval: 13.7mmregenachtige dagen: 2.4
Guiyangtemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)laagste temperatuur: 4.6 ℃ (40.28 ℉)regenval: 22.3mmregenachtige dagen: 10.7
Nanningtemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.9 ℃ (67.82 ℉)laagste temperatuur: 11.2 ℃ (52.16 ℉)regenval: 22.8mmregenachtige dagen: 7.1
Guilintemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.7 ℃ (58.46 ℉)laagste temperatuur: 7 ℃ (44.6 ℉)regenval: 46.6mmregenachtige dagen: 10
Dalitemperatuur: - hoogste temperatuur: 16 ℃ (60.8 ℉)laagste temperatuur: 3 ℃ (37.4 ℉)regenval: 10.7mmregenachtige dagen: 2.6
Liuzhoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.6 ℃ (63.68 ℉)laagste temperatuur: -0.3 ℃ (31.46 ℉)regenval: 34.3mmregenachtige dagen: 7.2
Zunyitemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)laagste temperatuur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)regenval: 20.6mmregenachtige dagen: 11.6
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest