Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Tasmania

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Tasmania? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.


Hvilket vær kan du forvente i Tasmania

Tasmania er en del av Australia. Klimaet i Australia varierer mye, da landet er veldig stort. Den største delen av Australia er tørket til halvtørr, temperert i sør og øst, tropisk i nord. Den nordlige delen av Australia har et tropisk klima med tropiske regnskoger, gressletter og ørkener. Vinteren i Australia er vanligvis mild, det er ikke så store kontraster mellom sommer og vinter temperaturer som på den nordlige halvkule. Men på enkelte steder kan temperaturen gå ned under null om vinteren.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Beauty Point, Ben Lomond National Park, Bicheno, Bridport, Bruny Island, Burnie, Campbell Town, Coles Bay, Cradle Mountain Lake St Clair National Park, Cygnet, Devonport, East Coast, Fingal, Flinders Island, Franklin Gordon Wild Rivers National Park, Freycinet National Park, Geeveston, George Town, Gladstone, Grove, Hobart, Huonville, King Island, Latrobe, Launceston, Maria Island, Mole Creek, Mt Field National Park, New Norfolk, North West Coast, Northeast Tasmania, Penguin, Port Arthur, Queenstown, Richmond, Rosebery, Ross, Scamander, Scottsdale, Smithton, Somerset, Sorell, South West National Park, Southeast Tasmania, St. Marys, St Helens, Stanley, Strahan, Swansea, Triabunna, Ulverstone, West Coast Tasmania, Wynyard, Zeehan.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Hobart Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 22.3 ℃ (72.14 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 12.6 ℃ (54.68 ℉). Den kaldeste måneden her er Juni, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 12.7 ℃ (54.86 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 5.5 ℃ (41.9 ℉). Den mest regnfulle måneden her er September, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 15.3. Den minste regnfulle måneden her er Februar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 8.5.

Når du reiser rundt Tasmania, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Australia er Mount Kosciuszko (2228 m) og det laveste punktet er Lake Eyre (-15 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Tasmania. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Tasmania i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tasmania i Januar er 22.3 ℃ (72.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.6 ℃ (54.68 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.25 ℃ (70.25 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.15 ℃ (71.87 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 9.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:17 (timer og minutter), i midten av måneden 14:58 og i slutten av måneden 14:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Tasmania i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tasmania i Februar er 22 ℃ (71.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.9 ℃ (55.22 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.15 ℃ (71.87 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.2 ℃ (70.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 8.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 36 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:27 (timer og minutter), i midten av måneden 13:48 og i slutten av måneden 13:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Tasmania i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tasmania i Mars er 20.4 ℃ (68.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.6 ℃ (52.88 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.2 ℃ (70.16 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19 ℃ (66.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 11.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 39.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:05 (timer og minutter), i midten av måneden 12:21 og i slutten av måneden 11:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Tasmania i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tasmania i April er 17.6 ℃ (63.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.4 ℃ (48.92 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19 ℃ (66.2 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.5 ℃ (61.7 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 11.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:37 (timer og minutter), i midten av måneden 10:55 og i slutten av måneden 10:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Tasmania i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tasmania i Mai er 15.4 ℃ (59.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.9 ℃ (46.22 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.5 ℃ (61.7 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.05 ℃ (57.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 11.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 36.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:15 (timer og minutter), i midten av måneden 9:41 og i slutten av måneden 9:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Tasmania i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tasmania i Juni er 12.7 ℃ (54.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.5 ℃ (41.9 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.05 ℃ (57.29 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.7 ℃ (54.86 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 11.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:15 (timer og minutter), i midten av måneden 9:02 og i slutten av måneden 9:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Tasmania i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tasmania i Juli er 12.7 ℃ (54.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5 ℃ (41 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.7 ℃ (54.86 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.25 ℃ (55.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 13.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 46.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:02 (timer og minutter), i midten av måneden 9:17 og i slutten av måneden 9:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Tasmania i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tasmania i August er 13.8 ℃ (56.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.8 ℃ (42.44 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.25 ℃ (55.85 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.65 ℃ (58.37 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 14.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 61.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:43 (timer og minutter), i midten av måneden 10:17 og i slutten av måneden 10:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Tasmania i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tasmania i September er 15.5 ℃ (59.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.9 ℃ (44.42 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.65 ℃ (58.37 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.6 ℃ (61.88 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 15.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 57.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:38 og i slutten av måneden 12:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Tasmania i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tasmania i Oktober er 17.7 ℃ (63.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.4 ℃ (47.12 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.6 ℃ (61.88 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.3 ℃ (64.94 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 15.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 55.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:21 (timer og minutter), i midten av måneden 13:05 og i slutten av måneden 13:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Tasmania i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tasmania i November er 18.9 ℃ (66.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.9 ℃ (49.82 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.3 ℃ (64.94 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.55 ℃ (67.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 13. Den gjennomsnittlige nedbøren er 48.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:47 (timer og minutter), i midten av måneden 14:26 og i slutten av måneden 14:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Tasmania i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Tasmania i Desember er 20.2 ℃ (68.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.3 ℃ (52.34 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.55 ℃ (67.19 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.25 ℃ (70.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 12.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 57.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:57 (timer og minutter), i midten av måneden 15:16 og i slutten av måneden 15:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Tasmania på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Hobarttemperatur: - høyeste temperatur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)laveste temperatur: 11.3 ℃ (52.34 ℉)nedbør: 57.2mmregnfulle dager: 12.2
Devonporttemperatur: - høyeste temperatur: 19.9 ℃ (67.82 ℉)laveste temperatur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)nedbør: 54mmregnfulle dager: 8.2
Launcestontemperatur: - høyeste temperatur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)laveste temperatur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)nedbør: 44.9mmregnfulle dager: 8.5
St Helenstemperatur: - høyeste temperatur: 20.9 ℃ (69.62 ℉)laveste temperatur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)nedbør: 66.7mmregnfulle dager: 10.7
Swanseatemperatur: - høyeste temperatur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)laveste temperatur: 10.5 ℃ (50.9 ℉)nedbør: 61.7mmregnfulle dager: 10
Bridporttemperatur: - høyeste temperatur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)laveste temperatur: 11.4 ℃ (52.52 ℉)nedbør: 43.3mmregnfulle dager: 9
George Towntemperatur: - høyeste temperatur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)laveste temperatur: 13 ℃ (55.4 ℉)nedbør: 46.6mmregnfulle dager: 9.4
Huonvilletemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 61.7mmregnfulle dager: 12.6
Lake St Clairtemperatur: - høyeste temperatur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)laveste temperatur: 5.2 ℃ (41.36 ℉)nedbør: 132.8mmregnfulle dager: 17.5
Queenstowntemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: - regnfulle dager: 18.3
Roseberytemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 157.3mmregnfulle dager: 17.5
Scottsdaletemperatur: - høyeste temperatur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)laveste temperatur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)nedbør: 64.7mmregnfulle dager: 12.1
Smithtontemperatur: - høyeste temperatur: 19.4 ℃ (66.92 ℉)laveste temperatur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)nedbør: - regnfulle dager: -
Ulverstonetemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 68.2mmregnfulle dager: 10.1
Wynyardtemperatur: - høyeste temperatur: 19.3 ℃ (66.74 ℉)laveste temperatur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)nedbør: 67.6mmregnfulle dager: 12.2
Ben Lomondtemperatur: - høyeste temperatur: 22 ℃ (71.6 ℉)laveste temperatur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)nedbør: 58.1mmregnfulle dager: 11.5
Bichenotemperatur: - høyeste temperatur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)laveste temperatur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)nedbør: 77.2mmregnfulle dager: 11.8
Coles Baytemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 76.6mmregnfulle dager: 10.3
Cygnettemperatur: - høyeste temperatur: 20.4 ℃ (68.72 ℉)laveste temperatur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)nedbør: 67.3mmregnfulle dager: 14.1
Fingaltemperatur: - høyeste temperatur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)laveste temperatur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)nedbør: 57.7mmregnfulle dager: 11.7
Geevestontemperatur: - høyeste temperatur: 20 ℃ (68 ℉)laveste temperatur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)nedbør: 68.6mmregnfulle dager: 14.1
Latrobetemperatur: - høyeste temperatur: 19.6 ℃ (67.28 ℉)laveste temperatur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)nedbør: 60.9mmregnfulle dager: 8.3
Penguintemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 68.9mmregnfulle dager: 8.7
Sorelltemperatur: - høyeste temperatur: 21.5 ℃ (70.7 ℉)laveste temperatur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)nedbør: 52.7mmregnfulle dager: 10
Zeehantemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 151.1mmregnfulle dager: 18.7
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2020 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest