Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Tasmania

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Tasmania te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.


Welk weer te verwachten in Tasmania

Tasmania maakt deel uit van Australië. Het klimaat van Australië varieert sterk, omdat het land erg groot is. Het grootste deel van Australië is droog tot half droog, gematigd in het zuiden en oosten, tropisch in het noorden. Het noordelijke deel van Australië heeft een tropisch klimaat met tropische regenwouden, graslanden en woestijnen. De winter in Australië is meestal mild, er zijn niet zo grote contrasten tussen zomer- en wintertemperaturen als op het noordelijk halfrond. Maar op sommige plaatsen kunnen de temperaturen in de winter onder nul dalen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Beauty Point, Ben Lomond National Park, Bicheno, Bridport, Bruny Island, Burnie, Campbell Town, Coles Bay, Cradle Mountain Lake St Clair National Park, Cygnet, Devonport, East Coast, Fingal, Flinders Island, Franklin Gordon Wild Rivers National Park, Freycinet National Park, Geeveston, George Town, Gladstone, Grove, Hobart, Huonville, King Island, Latrobe, Launceston, Maria Island, Mole Creek, Mt Field National Park, New Norfolk, North West Coast, Northeast Tasmania, Penguin, Port Arthur, Queenstown, Richmond, Rosebery, Ross, Scamander, Scottsdale, Smithton, Somerset, Sorell, South West National Park, Southeast Tasmania, St. Marys, St Helens, Stanley, Strahan, Swansea, Triabunna, Ulverstone, West Coast Tasmania, Wynyard, Zeehan.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Hobart en in veel andere steden. De warmste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 12.6 ℃ (54.68 ℉). De koudste maand hier is juni, de gemiddelde maximumtemperatuur is 12.7 ℃ (54.86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 5.5 ℃ (41.9 ℉). De meest regenachtige maand hier is september, het gemiddelde aantal regendagen is 15.3. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 8.5.

Wanneer u rond Tasmania reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Australië Mount Kosciuszko (2228 m) en het laagste punt is Lake Eyre (-15 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Tasmania te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Tasmania in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tasmania in januari is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.6 ℃ (54.68 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.25 ℃ (70.25 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.15 ℃ (71.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.9. De gemiddelde regenval is 43.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:17 (uren en minuten), in midden in de maand 14:58 en aan het einde van de maand 14:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Tasmania in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tasmania in februari is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.15 ℃ (71.87 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.2 ℃ (70.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8.5. De gemiddelde regenval is 36 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:27 (uren en minuten), in midden in de maand 13:48 en aan het einde van de maand 13:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Tasmania in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tasmania in maart is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.6 ℃ (52.88 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.2 ℃ (70.16 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 11.2. De gemiddelde regenval is 39.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:21 en aan het einde van de maand 11:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Tasmania in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tasmania in april is 17.6 ℃ (63.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.5 ℃ (61.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 11.3. De gemiddelde regenval is 43.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:37 (uren en minuten), in midden in de maand 10:55 en aan het einde van de maand 10:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Tasmania in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tasmania in mei is 15.4 ℃ (59.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.5 ℃ (61.7 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.05 ℃ (57.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.7. De gemiddelde regenval is 36.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:15 (uren en minuten), in midden in de maand 9:41 en aan het einde van de maand 9:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Tasmania in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tasmania in juni is 12.7 ℃ (54.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.5 ℃ (41.9 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.05 ℃ (57.29 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.7 ℃ (54.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.8. De gemiddelde regenval is 43.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:15 (uren en minuten), in midden in de maand 9:02 en aan het einde van de maand 9:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Tasmania in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tasmania in juli is 12.7 ℃ (54.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5 ℃ (41 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.7 ℃ (54.86 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.25 ℃ (55.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 13.6. De gemiddelde regenval is 46.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:02 (uren en minuten), in midden in de maand 9:17 en aan het einde van de maand 9:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Tasmania in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tasmania in augustus is 13.8 ℃ (56.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.8 ℃ (42.44 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.25 ℃ (55.85 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.65 ℃ (58.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 14.3. De gemiddelde regenval is 61.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:43 (uren en minuten), in midden in de maand 10:17 en aan het einde van de maand 10:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Tasmania in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tasmania in september is 15.5 ℃ (59.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.9 ℃ (44.42 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.65 ℃ (58.37 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.6 ℃ (61.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 15.3. De gemiddelde regenval is 57.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:38 en aan het einde van de maand 12:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Tasmania in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tasmania in oktober is 17.7 ℃ (63.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.6 ℃ (61.88 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.3 ℃ (64.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 15.2. De gemiddelde regenval is 55.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:21 (uren en minuten), in midden in de maand 13:05 en aan het einde van de maand 13:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Tasmania in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tasmania in november is 18.9 ℃ (66.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.9 ℃ (49.82 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.3 ℃ (64.94 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.55 ℃ (67.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 13. De gemiddelde regenval is 48.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:47 (uren en minuten), in midden in de maand 14:26 en aan het einde van de maand 14:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Tasmania in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Tasmania in december is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.3 ℃ (52.34 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.55 ℃ (67.19 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.25 ℃ (70.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 12.2. De gemiddelde regenval is 57.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:57 (uren en minuten), in midden in de maand 15:16 en aan het einde van de maand 15:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Tasmania kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Hobarttemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)laagste temperatuur: 11.3 ℃ (52.34 ℉)regenval: 57.2mmregenachtige dagen: 12.2
Devonporttemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.9 ℃ (67.82 ℉)laagste temperatuur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)regenval: 54mmregenachtige dagen: 8.2
Launcestontemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)laagste temperatuur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)regenval: 44.9mmregenachtige dagen: 8.5
St Helenstemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.9 ℃ (69.62 ℉)laagste temperatuur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)regenval: 66.7mmregenachtige dagen: 10.7
Swanseatemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)laagste temperatuur: 10.5 ℃ (50.9 ℉)regenval: 61.7mmregenachtige dagen: 10
Bridporttemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)laagste temperatuur: 11.4 ℃ (52.52 ℉)regenval: 43.3mmregenachtige dagen: 9
George Towntemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)laagste temperatuur: 13 ℃ (55.4 ℉)regenval: 46.6mmregenachtige dagen: 9.4
Huonvilletemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 61.7mmregenachtige dagen: 12.6
Lake St Clairtemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)laagste temperatuur: 5.2 ℃ (41.36 ℉)regenval: 132.8mmregenachtige dagen: 17.5
Queenstowntemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: - regenachtige dagen: 18.3
Roseberytemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 157.3mmregenachtige dagen: 17.5
Scottsdaletemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)laagste temperatuur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)regenval: 64.7mmregenachtige dagen: 12.1
Smithtontemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.4 ℃ (66.92 ℉)laagste temperatuur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Ulverstonetemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 68.2mmregenachtige dagen: 10.1
Wynyardtemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.3 ℃ (66.74 ℉)laagste temperatuur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)regenval: 67.6mmregenachtige dagen: 12.2
Ben Lomondtemperatuur: - hoogste temperatuur: 22 ℃ (71.6 ℉)laagste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)regenval: 58.1mmregenachtige dagen: 11.5
Bichenotemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)laagste temperatuur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)regenval: 77.2mmregenachtige dagen: 11.8
Coles Baytemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 76.6mmregenachtige dagen: 10.3
Cygnettemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.4 ℃ (68.72 ℉)laagste temperatuur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)regenval: 67.3mmregenachtige dagen: 14.1
Fingaltemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)laagste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)regenval: 57.7mmregenachtige dagen: 11.7
Geevestontemperatuur: - hoogste temperatuur: 20 ℃ (68 ℉)laagste temperatuur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)regenval: 68.6mmregenachtige dagen: 14.1
Latrobetemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.6 ℃ (67.28 ℉)laagste temperatuur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)regenval: 60.9mmregenachtige dagen: 8.3
Penguintemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 68.9mmregenachtige dagen: 8.7
Sorelltemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.5 ℃ (70.7 ℉)laagste temperatuur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)regenval: 52.7mmregenachtige dagen: 10
Zeehantemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 151.1mmregenachtige dagen: 18.7
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2020 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest