Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Virginia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Virginia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Virginia

Virginia maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Accomac, Alexandria, Amherst, Annandale, Aquia Harbour, Arlington, Arlington National Cemetery, Ashburn, Ashland, Basye, Bedford, Bentonville, Berryville, Blacksburg, Bluemont, Bridgewater, Bristow, Burke, Busch Gardens Williamsburg, Cape Charles, Central Virginia, Centreville, Chantilly, Charlottesville, Chesapeake, Chincoteague, Christiansburg, Colonial Beach, Colonial Williamsburg, Crewe, Culpeper, Damascus, Danville, Deltaville, Doswell, Eastern Shore, Eastern Virginia, Fairfax, Fairfax County, Falls Church, Farmville, Floyd, Fredericksburg, Front Royal, Gloucester Courthouse, Great Falls, Grundy, Hampton, Hampton Roads, Hanover, Harrisonburg, Herndon, Leesburg, Locust Dale, Lorton, Loudoun County, Luray, Lynchburg, Manassas, McLean, Middleburg, Middletown, Mount Jackson, Mount Vernon, New Market, Newport News, Norfolk, Northern Virginia, Petersburg, Portsmouth, Prince William County, Quantico, Radford, Reston, Richmond, Roanoke, Salem, Shenandoah National Park, Shenandoah Valley, Southwest Virginia, Springfield, Stafford, Stafford County, Staunton, Sterling, Strasburg, Stuarts Draft, Suffolk, Triangle, Tysons Corner, Vienna, Vinton, Virginia Beach, Waynesboro, Westmoreland County, White Post, Williamsburg, Winchester, Woodbridge, Wytheville.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Richmond en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 8.9 ℃ (48.02 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -1.9 ℃ (28.58 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 11.3. De minst regenachtige maand is hier oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 7.6.

Wanneer u rond Virginia reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Virginia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Virginia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Virginia in januari is 8.9 ℃ (48.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.9 ℃ (28.58 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.75 ℃ (49.55 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.05 ℃ (50.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.5. De gemiddelde regenval is 75.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:37 (uren en minuten), in midden in de maand 9:51 en aan het einde van de maand 10:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Virginia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Virginia in februari is 11.2 ℃ (52.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.6 ℃ (30.92 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.05 ℃ (50.09 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.35 ℃ (56.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8.9. De gemiddelde regenval is 69.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:16 (uren en minuten), in midden in de maand 10:47 en aan het einde van de maand 11:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Virginia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Virginia in maart is 15.5 ℃ (59.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.1 ℃ (37.58 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.35 ℃ (56.03 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.4 ℃ (65.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 10.3. De gemiddelde regenval is 101.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:22 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Virginia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Virginia in april is 21.3 ℃ (70.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.4 ℃ (65.12 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.5 ℃ (74.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 10.1. De gemiddelde regenval is 81.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:34 (uren en minuten), in midden in de maand 13:09 en aan het einde van de maand 13:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Virginia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Virginia in mei is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.3 ℃ (55.94 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.5 ℃ (74.3 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10.6. De gemiddelde regenval is 97.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:42 (uren en minuten), in midden in de maand 14:11 en aan het einde van de maand 14:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Virginia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Virginia in juni is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 10.2. De gemiddelde regenval is 99.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:32 (uren en minuten), in midden in de maand 14:43 en aan het einde van de maand 14:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Virginia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Virginia in juli is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.2 ℃ (68.36 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 11.3. De gemiddelde regenval is 112.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:43 (uren en minuten), in midden in de maand 14:31 en aan het einde van de maand 14:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Virginia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Virginia in augustus is 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.9 ℃ (67.82 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.15 ℃ (88.07 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29 ℃ (84.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 9.1. De gemiddelde regenval is 118.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:09 (uren en minuten), in midden in de maand 13:41 en aan het einde van de maand 13:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Virginia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Virginia in september is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29 ℃ (84.2 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.5 ℃ (76.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 8.3. De gemiddelde regenval is 106.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:33 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Virginia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Virginia in oktober is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.1 ℃ (48.38 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.5 ℃ (76.1 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.15 ℃ (66.47 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7.6. De gemiddelde regenval is 74.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:22 en aan het einde van de maand 10:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Virginia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Virginia in november is 16.8 ℃ (62.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.2 ℃ (39.56 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.15 ℃ (66.47 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.7 ℃ (56.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.5. De gemiddelde regenval is 80.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:48 (uren en minuten), in midden in de maand 10:17 en aan het einde van de maand 9:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Virginia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Virginia in december is 10.6 ℃ (51.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.1 ℃ (31.82 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.75 ℃ (49.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9.5. De gemiddelde regenval is 84.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:52 (uren en minuten), in midden in de maand 9:37 en aan het einde van de maand 9:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Virginia kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Norfolktemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.4 ℃ (52.52 ℉)laagste temperatuur: 1.8 ℃ (35.24 ℉)regenval: 92.9mmregenachtige dagen: -
Richmondtemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)laagste temperatuur: -0.1 ℃ (31.82 ℉)regenval: 84.5mmregenachtige dagen: 9.5
Roanoketemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)laagste temperatuur: -1.9 ℃ (28.58 ℉)regenval: 81.6mmregenachtige dagen: 9.7
Newport Newstemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.9 ℃ (53.42 ℉)laagste temperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)regenval: 85.3mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.