Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Volga Region

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Volga Region? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Russland - Volga Region

Hvilket vær kan du forvente i Volga Region

Volga Region er en del av Russland. Klimaet i Russland er svært variert. Den spenner fra stepper i sør gjennom fuktig kontinentale i mye av det europeiske Russland, og klimaet er subarktisk i Sibir og det er tundra klima i polar nord. Vintrene er kule langs Svartehavskysten, men frigid i Sibir - og noe mellom disse to i de mer sentrale delene av Russland. Sumrene varierer fra varme i steppene for å kjøle seg langs den arktiske kysten.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Astrakhan, Astrakhan Oblast, Cheboksary, Chuvashia, Engels, Gorodets, Izhevsk, Kazan, Kirov, Kirov Oblast, Kotelnich, Mari El, Mordovia, Nizhny Novgorod, Nizhny Novgorod Oblast, Penza, Penza Oblast, Samara, Samara Oblast, Saratov, Saratov Oblast, Sviyazhsk, Tatarstan, Udmurtia, Ulyanovsk, Ulyanovsk Oblast, Volgograd, Volgograd Oblast, Yoshkar Ola.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Volgograd Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18.6 ℃ (65.48 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er -4.4 ℃ (24.08 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -10.3 ℃ (13.46 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 10. Den minste regnfulle måneden her er September, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 4.

Når du reiser rundt Volga Region, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Russland er Gora El'brus (5642 m) og det laveste punktet er Caspian Sea (-28 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Volga Region. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Volga Region i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Volga Region i Januar er -4.4 ℃ (24.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -10.3 ℃ (13.46 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -3.05 ℃ (26.51 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.3 ℃ (24.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 8.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 37.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:19 (timer og minutter), i midten av måneden 8:43 og i slutten av måneden 9:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Volga Region i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Volga Region i Februar er -4.2 ℃ (24.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -10.4 ℃ (13.28 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.3 ℃ (24.26 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -0.65 ℃ (30.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 29.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:21 (timer og minutter), i midten av måneden 10:08 og i slutten av måneden 11:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Volga Region i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Volga Region i Mars er 2.9 ℃ (37.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -4.3 ℃ (24.26 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -0.65 ℃ (30.83 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.35 ℃ (48.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 26.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:01 (timer og minutter), i midten av måneden 11:54 og i slutten av måneden 12:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Volga Region i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Volga Region i April er 15.8 ℃ (60.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.2 ℃ (41.36 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.35 ℃ (48.83 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.4 ℃ (66.92 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 5.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 25.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:48 (timer og minutter), i midten av måneden 13:41 og i slutten av måneden 14:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Volga Region i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Volga Region i Mai er 23 ℃ (73.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.4 ℃ (54.32 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.4 ℃ (66.92 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 36.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:31 (timer og minutter), i midten av måneden 15:15 og i slutten av måneden 15:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Volga Region i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Volga Region i Juni er 26.6 ℃ (79.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.4 ℃ (61.52 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.4 ℃ (83.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 37.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:49 (timer og minutter), i midten av måneden 16:08 og i slutten av måneden 16:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Volga Region i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Volga Region i Juli er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.6 ℃ (65.48 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.4 ℃ (83.12 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.95 ℃ (84.11 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 36.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:07 (timer og minutter), i midten av måneden 15:48 og i slutten av måneden 15:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Volga Region i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Volga Region i August er 27.7 ℃ (81.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.3 ℃ (63.14 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.95 ℃ (84.11 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.9 ℃ (76.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 37.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:13 (timer og minutter), i midten av måneden 14:29 og i slutten av måneden 13:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Volga Region i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Volga Region i September er 22.1 ℃ (71.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.9 ℃ (53.42 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.9 ℃ (76.82 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.25 ℃ (63.05 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 26.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:40 (timer og minutter), i midten av måneden 12:47 og i slutten av måneden 11:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Volga Region i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Volga Region i Oktober er 12.4 ℃ (54.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.2 ℃ (39.56 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.25 ℃ (63.05 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.3 ℃ (46.94 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 23.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:54 (timer og minutter), i midten av måneden 11:01 og i slutten av måneden 10:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Volga Region i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Volga Region i November er 4.2 ℃ (39.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1.1 ℃ (30.02 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.3 ℃ (46.94 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 1.25 ℃ (34.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:10 (timer og minutter), i midten av måneden 9:22 og i slutten av måneden 8:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Volga Region i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Volga Region i Desember er -1.7 ℃ (28.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -6.7 ℃ (19.94 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 1.25 ℃ (34.25 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -3.05 ℃ (26.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 10. Den gjennomsnittlige nedbøren er 47.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:44 (timer og minutter), i midten av måneden 8:20 og i slutten av måneden 8:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Volga Region på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Saratovtemperatur: -7 ℃ (19.4 ℉)høyeste temperatur: -3.3 ℃ (26.06 ℉)laveste temperatur: -8.8 ℃ (16.16 ℉)nedbør: 43.7mmregnfulle dager: 9
Kirovtemperatur: - høyeste temperatur: -7.3 ℃ (18.86 ℉)laveste temperatur: -12.8 ℃ (8.96 ℉)nedbør: 43.2mmregnfulle dager: 12.8
Cheboksarytemperatur: - høyeste temperatur: -6.1 ℃ (21.02 ℉)laveste temperatur: -12.1 ℃ (10.22 ℉)nedbør: 33.8mmregnfulle dager: 8.8
Ulyanovsktemperatur: - høyeste temperatur: -4.8 ℃ (23.36 ℉)laveste temperatur: -11.5 ℃ (11.3 ℉)nedbør: 27.7mmregnfulle dager: 7.1
Izhevsktemperatur: - høyeste temperatur: -7.5 ℃ (18.5 ℉)laveste temperatur: -13.9 ℃ (6.98 ℉)nedbør: 37.1mmregnfulle dager: 10.8
Samaratemperatur: - høyeste temperatur: -5.4 ℃ (22.28 ℉)laveste temperatur: -11.4 ℃ (11.48 ℉)nedbør: 50mmregnfulle dager: 10.1
Volgogradtemperatur: - høyeste temperatur: -1.7 ℃ (28.94 ℉)laveste temperatur: -6.7 ℃ (19.94 ℉)nedbør: 47.1mmregnfulle dager: 10
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2021 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest