Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Volga Region

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Volga Region te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Rusland - Volga Region

Welk weer te verwachten in Volga Region

Volga Region maakt deel uit van Rusland. Het klimaat in Rusland is zeer gevarieerd. Het varieert van steppes in het zuiden tot vochtige continentale gebieden in een groot deel van het Europese Rusland, en het klimaat is subarctisch in Siberië en er is een toendraklimaat in het polaire noorden. De winters zijn koel langs de kust van de Zwarte Zee, maar ijskoud in Siberië - en iets tussen deze twee in de meer centrale delen van Rusland. De zomers variëren van warm in de steppen tot afkoeling langs de Arctische kust.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Astrakhan, Astrakhan Oblast, Cheboksary, Chuvashia, Engels, Gorodets, Izhevsk, Kazan, Kirov, Kirov Oblast, Kotelnich, Mari El, Mordovia, Nizhny Novgorod, Nizhny Novgorod Oblast, Penza, Penza Oblast, Samara, Samara Oblast, Saratov, Saratov Oblast, Sviyazhsk, Tatarstan, Udmurtia, Ulyanovsk, Ulyanovsk Oblast, Volgograd, Volgograd Oblast, Yoshkar Ola.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Volgograd en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18.6 ℃ (65.48 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -4.4 ℃ (24.08 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -10.3 ℃ (13.46 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 10. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 4.

Wanneer u rond Volga Region reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Rusland Gora El'brus (5642 m) en het laagste punt is Caspian Sea (-28 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Volga Region te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Volga Region in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Volga Region in januari is -4.4 ℃ (24.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -10.3 ℃ (13.46 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.05 ℃ (26.51 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.3 ℃ (24.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 8.1. De gemiddelde regenval is 37.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:19 (uren en minuten), in midden in de maand 8:43 en aan het einde van de maand 9:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Volga Region in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Volga Region in februari is -4.2 ℃ (24.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -10.4 ℃ (13.28 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.3 ℃ (24.26 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.65 ℃ (30.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 6.1. De gemiddelde regenval is 29.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:21 (uren en minuten), in midden in de maand 10:08 en aan het einde van de maand 11:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Volga Region in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Volga Region in maart is 2.9 ℃ (37.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.3 ℃ (24.26 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.65 ℃ (30.83 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.35 ℃ (48.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 6. De gemiddelde regenval is 26.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 12:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Volga Region in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Volga Region in april is 15.8 ℃ (60.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.35 ℃ (48.83 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 5.1. De gemiddelde regenval is 25.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:48 (uren en minuten), in midden in de maand 13:41 en aan het einde van de maand 14:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Volga Region in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Volga Region in mei is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.4 ℃ (54.32 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 6.1. De gemiddelde regenval is 36.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:31 (uren en minuten), in midden in de maand 15:15 en aan het einde van de maand 15:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Volga Region in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Volga Region in juni is 26.6 ℃ (79.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.4 ℃ (61.52 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.4 ℃ (83.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 6. De gemiddelde regenval is 37.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:49 (uren en minuten), in midden in de maand 16:08 en aan het einde van de maand 16:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Volga Region in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Volga Region in juli is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.6 ℃ (65.48 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.4 ℃ (83.12 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.95 ℃ (84.11 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 5. De gemiddelde regenval is 36.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:07 (uren en minuten), in midden in de maand 15:48 en aan het einde van de maand 15:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Volga Region in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Volga Region in augustus is 27.7 ℃ (81.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.95 ℃ (84.11 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.9 ℃ (76.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 4.1. De gemiddelde regenval is 37.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:13 (uren en minuten), in midden in de maand 14:29 en aan het einde van de maand 13:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Volga Region in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Volga Region in september is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.9 ℃ (53.42 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.9 ℃ (76.82 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.25 ℃ (63.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 4. De gemiddelde regenval is 26.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:40 (uren en minuten), in midden in de maand 12:47 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Volga Region in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Volga Region in oktober is 12.4 ℃ (54.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.2 ℃ (39.56 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.25 ℃ (63.05 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.3 ℃ (46.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 5. De gemiddelde regenval is 23.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 11:01 en aan het einde van de maand 10:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Volga Region in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Volga Region in november is 4.2 ℃ (39.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.1 ℃ (30.02 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.3 ℃ (46.94 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.25 ℃ (34.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8. De gemiddelde regenval is 43.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:10 (uren en minuten), in midden in de maand 9:22 en aan het einde van de maand 8:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Volga Region in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Volga Region in december is -1.7 ℃ (28.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6.7 ℃ (19.94 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.25 ℃ (34.25 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.05 ℃ (26.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 10. De gemiddelde regenval is 47.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:44 (uren en minuten), in midden in de maand 8:20 en aan het einde van de maand 8:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Volga Region kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Saratovtemperatuur: -7 ℃ (19.4 ℉)hoogste temperatuur: -3.3 ℃ (26.06 ℉)laagste temperatuur: -8.8 ℃ (16.16 ℉)regenval: 43.7mmregenachtige dagen: 9
Kirovtemperatuur: - hoogste temperatuur: -7.3 ℃ (18.86 ℉)laagste temperatuur: -12.8 ℃ (8.96 ℉)regenval: 43.2mmregenachtige dagen: 12.8
Cheboksarytemperatuur: - hoogste temperatuur: -6.1 ℃ (21.02 ℉)laagste temperatuur: -12.1 ℃ (10.22 ℉)regenval: 33.8mmregenachtige dagen: 8.8
Ulyanovsktemperatuur: - hoogste temperatuur: -4.8 ℃ (23.36 ℉)laagste temperatuur: -11.5 ℃ (11.3 ℉)regenval: 27.7mmregenachtige dagen: 7.1
Izhevsktemperatuur: - hoogste temperatuur: -7.5 ℃ (18.5 ℉)laagste temperatuur: -13.9 ℃ (6.98 ℉)regenval: 37.1mmregenachtige dagen: 10.8
Samaratemperatuur: - hoogste temperatuur: -5.4 ℃ (22.28 ℉)laagste temperatuur: -11.4 ℃ (11.48 ℉)regenval: 50mmregenachtige dagen: 10.1
Volgogradtemperatuur: - hoogste temperatuur: -1.7 ℃ (28.94 ℉)laagste temperatuur: -6.7 ℃ (19.94 ℉)regenval: 47.1mmregenachtige dagen: 10
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest