Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Yucatán Peninsula

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Yucatán Peninsula? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Nord-Amerika - Mexico - Yucatán Peninsula

Hvilket vær kan du forvente i Yucatán Peninsula

Yucatán Peninsula er en del av Mexico. Klimaet i Mexico er variert, et sted det er tropisk, et sted ørken. I nord kan du forvente opplevelser lavere temperaturer om vinteren og mindre regn i løpet av året. I sør er temperaturen ganske konstant året rundt. Men du bør alltid vurdere høyden på stedet, hvor du planlegger å gå. Det meste av landet har en regntid fra juni til oktober.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Akumal, Bacalar, Campeche, Cancún, Cardenás, Catazajá, Cañón del Sumidero, Champotón, Chetumal, Chiapas, Chichen Itza, Ciudad del Carmen, Coba, Comitán, Costa Maya, Cozumel, Cuzamá, Ek Balam, El Castaño, Emiliano Zapata, Escárcega, Holbox, Hopelchén, Isla Mujeres, Izamal, Laguna Miramar, Mahahual, Mayan Riviera, Mérida, Ocosingo, Palenque, Paraíso, Playa del Carmen, Progreso, Puerto Morelos, Punta Allen, Quintana Roo, Reserva de la Biósfera Calakmul, San Cristóbal de las Casas, San Juan Chamula, Tabasco, Tapachula, Toniná, Tulum, Tuxtla Gutiérrez, Uxmal, Valladolid, Villahermosa, Xcalak, Xpujil, Yucatán.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Cancun Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 34 ℃ (93.2 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 25.7 ℃ (78.26 ℉). Den kaldeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.4 ℃ (83.12 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 21.3 ℃ (70.34 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Oktober, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 16. Den minste regnfulle måneden her er April, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 4.

Når du reiser rundt Yucatán Peninsula, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Mexico er Volcan Pico de Orizaba (5636 m) og det laveste punktet er Laguna Salada (-10 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Yucatán Peninsula. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Yucatán Peninsula i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yucatán Peninsula i Januar er 28.8 ℃ (83.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21 ℃ (69.8 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.65 ℃ (83.57 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.6 ℃ (83.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 10.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 136.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:51 (timer og minutter), i midten av måneden 10:59 og i slutten av måneden 11:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Yucatán Peninsula i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yucatán Peninsula i Februar er 28.4 ℃ (83.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.3 ℃ (70.34 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.6 ℃ (83.48 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.6 ℃ (85.28 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 5.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 45.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:11 (timer og minutter), i midten av måneden 11:26 og i slutten av måneden 11:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Yucatán Peninsula i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yucatán Peninsula i Mars er 30.8 ℃ (87.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.1 ℃ (71.78 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.6 ℃ (85.28 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.45 ℃ (88.61 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 5.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 51.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:43 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Yucatán Peninsula i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yucatán Peninsula i April er 32.1 ℃ (89.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.45 ℃ (88.61 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.55 ℃ (90.59 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 38 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:20 (timer og minutter), i midten av måneden 12:38 og i slutten av måneden 12:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Yucatán Peninsula i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yucatán Peninsula i Mai er 33 ℃ (91.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24 ℃ (75.2 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.55 ℃ (90.59 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.3 ℃ (91.94 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 6.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 89.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:54 (timer og minutter), i midten av måneden 13:08 og i slutten av måneden 13:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Yucatán Peninsula i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yucatán Peninsula i Juni er 33.6 ℃ (92.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.7 ℃ (78.26 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.3 ℃ (91.94 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.8 ℃ (92.84 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 11.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 134.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:19 (timer og minutter), i midten av måneden 13:24 og i slutten av måneden 13:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Yucatán Peninsula i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yucatán Peninsula i Juli er 34 ℃ (93.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.7 ℃ (78.26 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.8 ℃ (92.84 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.75 ℃ (92.75 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 8.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 57.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:24 (timer og minutter), i midten av måneden 13:18 og i slutten av måneden 13:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Yucatán Peninsula i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yucatán Peninsula i August er 33.5 ℃ (92.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.3 ℃ (77.54 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.75 ℃ (92.75 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.4 ℃ (92.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 9.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 107.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:53 og i slutten av måneden 12:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Yucatán Peninsula i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yucatán Peninsula i September er 33.3 ℃ (91.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.5 ℃ (76.1 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.4 ℃ (92.12 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.4 ℃ (90.32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 13.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 227.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:37 (timer og minutter), i midten av måneden 12:19 og i slutten av måneden 12:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Yucatán Peninsula i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yucatán Peninsula i Oktober er 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.6 ℃ (76.28 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.4 ℃ (90.32 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.8 ℃ (87.44 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 16. Den gjennomsnittlige nedbøren er 221.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:01 (timer og minutter), i midten av måneden 11:43 og i slutten av måneden 11:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Yucatán Peninsula i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yucatán Peninsula i November er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.5 ℃ (72.5 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.8 ℃ (87.44 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.3 ℃ (84.74 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 12.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 129.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:26 (timer og minutter), i midten av måneden 11:11 og i slutten av måneden 10:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Yucatán Peninsula i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Yucatán Peninsula i Desember er 28.5 ℃ (83.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.3 ℃ (70.34 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.3 ℃ (84.74 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.65 ℃ (83.57 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 10.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 97 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:59 (timer og minutter), i midten av måneden 10:52 og i slutten av måneden 10:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Yucatán Peninsula på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Cancuntemperatur: - høyeste temperatur: 28.5 ℃ (83.3 ℉)laveste temperatur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)nedbør: 97mmregnfulle dager: 10.5
Cozumeltemperatur: - høyeste temperatur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laveste temperatur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)nedbør: 106.5mmregnfulle dager: 9.9
Meridatemperatur: - høyeste temperatur: 30.6 ℃ (87.08 ℉)laveste temperatur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)nedbør: 47.8mmregnfulle dager: 4.5
Villahermosatemperatur: - høyeste temperatur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laveste temperatur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)nedbør: 162.6mmregnfulle dager: 10.2
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.