Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Yucatán Peninsula

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Yucatán Peninsula te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Mexico - Yucatán Peninsula

Welk weer te verwachten in Yucatán Peninsula

Yucatán Peninsula maakt deel uit van Mexico. Het klimaat in Mexico is gevarieerd, ergens is het tropisch, ergens in de woestijn. In het noorden kun je verwachten dat de temperaturen lager zijn in de winter en minder regent gedurende het jaar. In het zuiden zijn de temperaturen het hele jaar door vrij constant. Maar u moet altijd rekening houden met de hoogte van de plaats, waar u van plan bent om te gaan. Het grootste deel van het land heeft een regenseizoen van juni tot oktober.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Akumal, Bacalar, Campeche, Cancún, Cardenás, Catazajá, Cañón del Sumidero, Champotón, Chetumal, Chiapas, Chichen Itza, Ciudad del Carmen, Coba, Comitán, Costa Maya, Cozumel, Cuzamá, Ek Balam, El Castaño, Emiliano Zapata, Escárcega, Holbox, Hopelchén, Isla Mujeres, Izamal, Laguna Miramar, Mahahual, Mayan Riviera, Mérida, Ocosingo, Palenque, Paraíso, Playa del Carmen, Progreso, Puerto Morelos, Punta Allen, Quintana Roo, Reserva de la Biósfera Calakmul, San Cristóbal de las Casas, San Juan Chamula, Tabasco, Tapachula, Toniná, Tulum, Tuxtla Gutiérrez, Uxmal, Valladolid, Villahermosa, Xcalak, Xpujil, Yucatán.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Cancun en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 34 ℃ (93.2 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De koudste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 21.3 ℃ (70.34 ℉). De meest regenachtige maand hier is oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 16. De minst regenachtige maand is hier april, het gemiddelde aantal regendagen is 4.

Wanneer u rond Yucatán Peninsula reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Mexico Volcan Pico de Orizaba (5636 m) en het laagste punt is Laguna Salada (-10 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Yucatán Peninsula te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Yucatán Peninsula in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yucatán Peninsula in januari is 28.8 ℃ (83.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21 ℃ (69.8 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.65 ℃ (83.57 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 10.6. De gemiddelde regenval is 136.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:51 (uren en minuten), in midden in de maand 10:59 en aan het einde van de maand 11:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Yucatán Peninsula in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yucatán Peninsula in februari is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.3 ℃ (70.34 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.6 ℃ (85.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 5.5. De gemiddelde regenval is 45.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:11 (uren en minuten), in midden in de maand 11:26 en aan het einde van de maand 11:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Yucatán Peninsula in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yucatán Peninsula in maart is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.1 ℃ (71.78 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.6 ℃ (85.28 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 5.5. De gemiddelde regenval is 51.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:43 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Yucatán Peninsula in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yucatán Peninsula in april is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.55 ℃ (90.59 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 4. De gemiddelde regenval is 38 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:20 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 12:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Yucatán Peninsula in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yucatán Peninsula in mei is 33 ℃ (91.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.55 ℃ (90.59 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.3 ℃ (91.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 6.7. De gemiddelde regenval is 89.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:54 (uren en minuten), in midden in de maand 13:08 en aan het einde van de maand 13:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Yucatán Peninsula in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yucatán Peninsula in juni is 33.6 ℃ (92.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.3 ℃ (91.94 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.1. De gemiddelde regenval is 134.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:19 (uren en minuten), in midden in de maand 13:24 en aan het einde van de maand 13:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Yucatán Peninsula in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yucatán Peninsula in juli is 34 ℃ (93.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.75 ℃ (92.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 8.7. De gemiddelde regenval is 57.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:24 (uren en minuten), in midden in de maand 13:18 en aan het einde van de maand 13:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Yucatán Peninsula in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yucatán Peninsula in augustus is 33.5 ℃ (92.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.75 ℃ (92.75 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.4 ℃ (92.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 9.9. De gemiddelde regenval is 107.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:53 en aan het einde van de maand 12:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Yucatán Peninsula in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yucatán Peninsula in september is 33.3 ℃ (91.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.5 ℃ (76.1 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.4 ℃ (92.12 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.4 ℃ (90.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 13.9. De gemiddelde regenval is 227.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:37 (uren en minuten), in midden in de maand 12:19 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Yucatán Peninsula in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yucatán Peninsula in oktober is 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.6 ℃ (76.28 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.4 ℃ (90.32 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.8 ℃ (87.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 16. De gemiddelde regenval is 221.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:43 en aan het einde van de maand 11:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Yucatán Peninsula in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yucatán Peninsula in november is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.5 ℃ (72.5 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.8 ℃ (87.44 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 12.3. De gemiddelde regenval is 129.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:26 (uren en minuten), in midden in de maand 11:11 en aan het einde van de maand 10:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Yucatán Peninsula in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Yucatán Peninsula in december is 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.3 ℃ (70.34 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.65 ℃ (83.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 10.5. De gemiddelde regenval is 97 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:59 (uren en minuten), in midden in de maand 10:52 en aan het einde van de maand 10:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Yucatán Peninsula kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Cancuntemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.5 ℃ (83.3 ℉)laagste temperatuur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)regenval: 97mmregenachtige dagen: 10.5
Cozumeltemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laagste temperatuur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)regenval: 106.5mmregenachtige dagen: 9.9
Meridatemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.6 ℃ (87.08 ℉)laagste temperatuur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)regenval: 47.8mmregenachtige dagen: 4.5
Villahermosatemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laagste temperatuur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)regenval: 162.6mmregenachtige dagen: 10.2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.