Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Afghanistan

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Afghanistan? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Afghanistan

Hvilket vær kan du forvente i Afghanistan

Klimaet i Afghanistan er tørt til halvtørr, du kan forvente kalde vintre og varme somre. Regnfallet er svært lite, og du kan forvente det hovedsakelig i nordområdene i mars og april. På lavlandet er regner veldig sjeldne og uforutsigbare.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Ai Khanoum, Bagram, Balkh, Bamiyan, Band e Amir National Park, East Afghanistan, Ghazni, Herat, Hindu Kush, Istalif, Jalalabad, Jam, Kabul, Kandahar, Kunduz, Maimana, Mazar e Sharif, Northeast Afghanistan, Northwest Afghanistan, Nuristan, Panjshir Valley, Salang Pass, Shamali Plain, Sheberghan, South Afghanistan, Wakhan Corridor, West Afghanistan.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31.8 ℃ (89.24 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 14.2 ℃ (57.56 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 4.7 ℃ (40.46 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -7.1 ℃ (19.22 ℉).

Når du reiser til noen steder i Afghanistan, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Noshak (7492 m) og det laveste punktet er Amu Darya (258 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Afghanistan. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Afghanistan i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Afghanistan i Januar er 4.7 ℃ (40.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -7.1 ℃ (19.22 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.7 ℃ (44.06 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.15 ℃ (41.27 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 34.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:52 (timer og minutter), i midten av måneden 10:05 og i slutten av måneden 10:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Afghanistan i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Afghanistan i Februar er 5.6 ℃ (42.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -5.4 ℃ (22.28 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.15 ℃ (41.27 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.2 ℃ (48.56 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 60 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:27 (timer og minutter), i midten av måneden 10:55 og i slutten av måneden 11:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Afghanistan i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Afghanistan i Mars er 12.8 ℃ (55.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0.9 ℃ (33.62 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.2 ℃ (48.56 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16 ℃ (60.8 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 69 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:26 (timer og minutter), i midten av måneden 11:58 og i slutten av måneden 12:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Afghanistan i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Afghanistan i April er 19.2 ℃ (66.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.1 ℃ (42.98 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16 ℃ (60.8 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.9 ℃ (71.42 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 73.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:31 (timer og minutter), i midten av måneden 13:03 og i slutten av måneden 13:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Afghanistan i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Afghanistan i Mai er 24.6 ℃ (76.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.9 ℃ (48.02 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.9 ℃ (71.42 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.85 ℃ (82.13 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 23.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:32 (timer og minutter), i midten av måneden 13:58 og i slutten av måneden 14:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Afghanistan i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Afghanistan i Juni er 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.8 ℃ (55.04 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.85 ℃ (82.13 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:17 (timer og minutter), i midten av måneden 14:27 og i slutten av måneden 14:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Afghanistan i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Afghanistan i Juli er 31.6 ℃ (88.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.3 ℃ (59.54 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.7 ℃ (89.06 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:26 (timer og minutter), i midten av måneden 14:16 og i slutten av måneden 13:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Afghanistan i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Afghanistan i August er 31.8 ℃ (89.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.2 ℃ (57.56 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.7 ℃ (89.06 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30 ℃ (86 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:56 (timer og minutter), i midten av måneden 13:31 og i slutten av måneden 13:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Afghanistan i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Afghanistan i September er 28.2 ℃ (82.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.6 ℃ (49.28 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30 ℃ (86 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.55 ℃ (77.99 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:02 (timer og minutter), i midten av måneden 12:30 og i slutten av måneden 11:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Afghanistan i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Afghanistan i Oktober er 22.9 ℃ (73.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.1 ℃ (39.38 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.55 ℃ (77.99 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.25 ℃ (66.65 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:58 (timer og minutter), i midten av måneden 11:26 og i slutten av måneden 10:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Afghanistan i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Afghanistan i November er 15.6 ℃ (60.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1 ℃ (30.2 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.25 ℃ (66.65 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.15 ℃ (53.87 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 18.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:56 (timer og minutter), i midten av måneden 10:28 og i slutten av måneden 10:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Afghanistan i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Afghanistan i Desember er 8.7 ℃ (47.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -4.5 ℃ (23.9 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.15 ℃ (53.87 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.7 ℃ (44.06 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 21.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:06 (timer og minutter), i midten av måneden 9:53 og i slutten av måneden 9:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Afghanistan på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Faizabadtemperatur: 3.4 ℃ (38.12 ℉)høyeste temperatur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)laveste temperatur: -1.3 ℃ (29.66 ℉)nedbør: 33.5mmregnfulle dager: -
Shebirghantemperatur: 6.1 ℃ (42.98 ℉)høyeste temperatur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)laveste temperatur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)nedbør: 29.1mmregnfulle dager: -
Mazar I Shariftemperatur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)høyeste temperatur: 11.4 ℃ (52.52 ℉)laveste temperatur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)nedbør: 22.2mmregnfulle dager: -
Kunduztemperatur: 5.1 ℃ (41.18 ℉)høyeste temperatur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)laveste temperatur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)nedbør: 28.4mmregnfulle dager: -
Mimanatemperatur: 5.3 ℃ (41.54 ℉)høyeste temperatur: 11.4 ℃ (52.52 ℉)laveste temperatur: 0.9 ℃ (33.62 ℉)nedbør: 44.9mmregnfulle dager: -
North Salangtemperatur: -7.1 ℃ (19.22 ℉)høyeste temperatur: -3.6 ℃ (25.52 ℉)laveste temperatur: -10.4 ℃ (13.28 ℉)nedbør: 106.4mmregnfulle dager: -
Jabul Sarajtemperatur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)høyeste temperatur: 9.3 ℃ (48.74 ℉)laveste temperatur: 1.4 ℃ (34.52 ℉)nedbør: 37mmregnfulle dager: -
Qala I Nowtemperatur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)høyeste temperatur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)laveste temperatur: -0.2 ℃ (31.64 ℉)nedbør: 53.6mmregnfulle dager: -
Chakhcharantemperatur: -3.9 ℃ (24.98 ℉)høyeste temperatur: 3.9 ℃ (39.02 ℉)laveste temperatur: -10.6 ℃ (12.92 ℉)nedbør: 18.3mmregnfulle dager: -
Bamiyantemperatur: -2.2 ℃ (28.04 ℉)høyeste temperatur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)laveste temperatur: -7.8 ℃ (17.96 ℉)nedbør: 4.2mmregnfulle dager: -
Jalalabadtemperatur: 10.3 ℃ (50.54 ℉)høyeste temperatur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)laveste temperatur: 4 ℃ (39.2 ℉)nedbør: 12.3mmregnfulle dager: -
Ghaznitemperatur: -1.2 ℃ (29.84 ℉)høyeste temperatur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)laveste temperatur: -5.9 ℃ (21.38 ℉)nedbør: 25.9mmregnfulle dager: -
Gardiztemperatur: -1.6 ℃ (29.12 ℉)høyeste temperatur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)laveste temperatur: -7 ℃ (19.4 ℉)nedbør: 33.4mmregnfulle dager: -
Khosttemperatur: 7 ℃ (44.6 ℉)høyeste temperatur: 15.1 ℃ (59.18 ℉)laveste temperatur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)nedbør: 21.1mmregnfulle dager: -
Farahtemperatur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)høyeste temperatur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laveste temperatur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)nedbør: 10.4mmregnfulle dager: -
Tirin Kottemperatur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)høyeste temperatur: 13.3 ℃ (55.94 ℉)laveste temperatur: -1 ℃ (30.2 ℉)nedbør: 30mmregnfulle dager: -
Zaranjtemperatur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)høyeste temperatur: 18.6 ℃ (65.48 ℉)laveste temperatur: 1.3 ℃ (34.34 ℉)nedbør: 5.1mmregnfulle dager: -
Busttemperatur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)høyeste temperatur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laveste temperatur: 1.5 ℃ (34.7 ℉)nedbør: 15mmregnfulle dager: -
Kandahartemperatur: 8 ℃ (46.4 ℉)høyeste temperatur: 16.4 ℃ (61.52 ℉)laveste temperatur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)nedbør: 19.7mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2023 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest