Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Afghanistan

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Afghanistan te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Afghanistan

Welk weer te verwachten in Afghanistan

Het klimaat in Afghanistan is droog tot half droog, je kunt koude winters verwachten en hete zomers. Neerslag is erg schaars en je kunt het vooral verwachten in de noordelijke hooglanden in maart en april. In de laaglanden zijn regens zeer zeldzaam en onvoorspelbaar.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Ai Khanoum, Bagram, Balkh, Bamiyan, Band e Amir National Park, East Afghanistan, Ghazni, Herat, Hindu Kush, Istalif, Jalalabad, Jam, Kabul, Kandahar, Kunduz, Maimana, Mazar e Sharif, Northeast Afghanistan, Northwest Afghanistan, Nuristan, Panjshir Valley, Salang Pass, Shamali Plain, Sheberghan, South Afghanistan, Wakhan Corridor, West Afghanistan.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.2 ℃ (57.56 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 4.7 ℃ (40.46 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -7.1 ℃ (19.22 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Afghanistan reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Noshak (7492 m) en het laagste punt is Amu Darya (258 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Afghanistan te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Afghanistan in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Afghanistan in januari is 4.7 ℃ (40.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -7.1 ℃ (19.22 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.7 ℃ (44.06 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.15 ℃ (41.27 ℉). De gemiddelde regenval is 34.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:05 en aan het einde van de maand 10:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Afghanistan in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Afghanistan in februari is 5.6 ℃ (42.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.4 ℃ (22.28 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.15 ℃ (41.27 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.2 ℃ (48.56 ℉). De gemiddelde regenval is 60 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:27 (uren en minuten), in midden in de maand 10:55 en aan het einde van de maand 11:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Afghanistan in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Afghanistan in maart is 12.8 ℃ (55.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.9 ℃ (33.62 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.2 ℃ (48.56 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16 ℃ (60.8 ℉). De gemiddelde regenval is 69 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:26 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Afghanistan in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Afghanistan in april is 19.2 ℃ (66.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.1 ℃ (42.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16 ℃ (60.8 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.9 ℃ (71.42 ℉). De gemiddelde regenval is 73.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:31 (uren en minuten), in midden in de maand 13:03 en aan het einde van de maand 13:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Afghanistan in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Afghanistan in mei is 24.6 ℃ (76.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.9 ℃ (48.02 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.9 ℃ (71.42 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). De gemiddelde regenval is 23.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:32 (uren en minuten), in midden in de maand 13:58 en aan het einde van de maand 14:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Afghanistan in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Afghanistan in juni is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.85 ℃ (82.13 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). De gemiddelde regenval is 1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:17 (uren en minuten), in midden in de maand 14:27 en aan het einde van de maand 14:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Afghanistan in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Afghanistan in juli is 31.6 ℃ (88.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.3 ℃ (59.54 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde regenval is 6.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:26 (uren en minuten), in midden in de maand 14:16 en aan het einde van de maand 13:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Afghanistan in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Afghanistan in augustus is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.2 ℃ (57.56 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.7 ℃ (89.06 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30 ℃ (86 ℉). De gemiddelde regenval is 1.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:56 (uren en minuten), in midden in de maand 13:31 en aan het einde van de maand 13:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Afghanistan in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Afghanistan in september is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.6 ℃ (49.28 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30 ℃ (86 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.55 ℃ (77.99 ℉). De gemiddelde regenval is 1.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:02 (uren en minuten), in midden in de maand 12:30 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Afghanistan in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Afghanistan in oktober is 22.9 ℃ (73.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.1 ℃ (39.38 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.55 ℃ (77.99 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.25 ℃ (66.65 ℉). De gemiddelde regenval is 3.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:26 en aan het einde van de maand 10:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Afghanistan in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Afghanistan in november is 15.6 ℃ (60.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1 ℃ (30.2 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.25 ℃ (66.65 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.15 ℃ (53.87 ℉). De gemiddelde regenval is 18.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:56 (uren en minuten), in midden in de maand 10:28 en aan het einde van de maand 10:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Afghanistan in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Afghanistan in december is 8.7 ℃ (47.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.5 ℃ (23.9 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.15 ℃ (53.87 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.7 ℃ (44.06 ℉). De gemiddelde regenval is 21.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:06 (uren en minuten), in midden in de maand 9:53 en aan het einde van de maand 9:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Afghanistan kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Faizabadtemperatuur: 3.4 ℃ (38.12 ℉)hoogste temperatuur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)laagste temperatuur: -1.3 ℃ (29.66 ℉)regenval: 33.5mmregenachtige dagen: -
Shebirghantemperatuur: 6.1 ℃ (42.98 ℉)hoogste temperatuur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)laagste temperatuur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)regenval: 29.1mmregenachtige dagen: -
Mazar I Shariftemperatuur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)hoogste temperatuur: 11.4 ℃ (52.52 ℉)laagste temperatuur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)regenval: 22.2mmregenachtige dagen: -
Kunduztemperatuur: 5.1 ℃ (41.18 ℉)hoogste temperatuur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)laagste temperatuur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)regenval: 28.4mmregenachtige dagen: -
Mimanatemperatuur: 5.3 ℃ (41.54 ℉)hoogste temperatuur: 11.4 ℃ (52.52 ℉)laagste temperatuur: 0.9 ℃ (33.62 ℉)regenval: 44.9mmregenachtige dagen: -
North Salangtemperatuur: -7.1 ℃ (19.22 ℉)hoogste temperatuur: -3.6 ℃ (25.52 ℉)laagste temperatuur: -10.4 ℃ (13.28 ℉)regenval: 106.4mmregenachtige dagen: -
Jabul Sarajtemperatuur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)hoogste temperatuur: 9.3 ℃ (48.74 ℉)laagste temperatuur: 1.4 ℃ (34.52 ℉)regenval: 37mmregenachtige dagen: -
Qala I Nowtemperatuur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)hoogste temperatuur: 10.6 ℃ (51.08 ℉)laagste temperatuur: -0.2 ℃ (31.64 ℉)regenval: 53.6mmregenachtige dagen: -
Chakhcharantemperatuur: -3.9 ℃ (24.98 ℉)hoogste temperatuur: 3.9 ℃ (39.02 ℉)laagste temperatuur: -10.6 ℃ (12.92 ℉)regenval: 18.3mmregenachtige dagen: -
Bamiyantemperatuur: -2.2 ℃ (28.04 ℉)hoogste temperatuur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)laagste temperatuur: -7.8 ℃ (17.96 ℉)regenval: 4.2mmregenachtige dagen: -
Jalalabadtemperatuur: 10.3 ℃ (50.54 ℉)hoogste temperatuur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)laagste temperatuur: 4 ℃ (39.2 ℉)regenval: 12.3mmregenachtige dagen: -
Ghaznitemperatuur: -1.2 ℃ (29.84 ℉)hoogste temperatuur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)laagste temperatuur: -5.9 ℃ (21.38 ℉)regenval: 25.9mmregenachtige dagen: -
Gardiztemperatuur: -1.6 ℃ (29.12 ℉)hoogste temperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)laagste temperatuur: -7 ℃ (19.4 ℉)regenval: 33.4mmregenachtige dagen: -
Khosttemperatuur: 7 ℃ (44.6 ℉)hoogste temperatuur: 15.1 ℃ (59.18 ℉)laagste temperatuur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)regenval: 21.1mmregenachtige dagen: -
Farahtemperatuur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)hoogste temperatuur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laagste temperatuur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)regenval: 10.4mmregenachtige dagen: -
Tirin Kottemperatuur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)hoogste temperatuur: 13.3 ℃ (55.94 ℉)laagste temperatuur: -1 ℃ (30.2 ℉)regenval: 30mmregenachtige dagen: -
Zaranjtemperatuur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)hoogste temperatuur: 18.6 ℃ (65.48 ℉)laagste temperatuur: 1.3 ℃ (34.34 ℉)regenval: 5.1mmregenachtige dagen: -
Busttemperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)hoogste temperatuur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laagste temperatuur: 1.5 ℃ (34.7 ℉)regenval: 15mmregenachtige dagen: -
Kandahartemperatuur: 8 ℃ (46.4 ℉)hoogste temperatuur: 16.4 ℃ (61.52 ℉)laagste temperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)regenval: 19.7mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.