Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Balearic Islands

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Balearic Islands te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Spanje - Balearic Islands

Welk weer te verwachten in Balearic Islands

Balearic Islands maakt deel uit van Spanje. Het klimaat in Spanje is gematigd. Je kunt in het binnenland heldere en hete zomers verwachten, maar meer gematigde en bewolkte zomers langs de kust. De winters zijn vrij vaak bewolkt en koud in het binnenland, maar deels bewolkt en koel langs de kust. In het noorden van het land heerst er een zeeklimaat, u kunt tijdens de winter sneeuw verwachten. In het zuidoostelijke deel van het land is het klimaat half droog. Langs de zuidelijke en oostelijke kust is het klimaat mediterraan. In de bergen kun je kouder weer verwachten.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Alcudia, Andratx, Cala Millor, Cala Ratjada, Calvià, Deia, Es Mercadal, Formentera, Ibiza, Llevant de Mallorca, Lluc, Magaluf, Mallorca, Migjorn de Mallorca, Minorca, Palma de Mallorca, Pla de Mallorca, Pollença, Port de Pollenca, Raiguer, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu, Serra de Tramuntana, Sóller, Valldemossa.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Palma de Mallorca en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.2 ℃ (66.56 ℉). De koudste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 15.6 ℃ (60.08 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 4.3 ℃ (39.74 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 10.2. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 1.5.

Wanneer u rond Balearic Islands reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Spanje Pico de Teide (Tenerife) on Canary Islands (3718 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Balearic Islands te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Balearic Islands in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Balearic Islands in januari is 15.7 ℃ (60.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4 ℃ (39.2 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.8 ℃ (60.44 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.65 ℃ (60.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 8.4. De gemiddelde regenval is 37.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:25 (uren en minuten), in midden in de maand 9:41 en aan het einde van de maand 10:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Balearic Islands in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Balearic Islands in februari is 15.6 ℃ (60.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.3 ℃ (39.74 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.65 ℃ (60.17 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.5 ℃ (61.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 7.8. De gemiddelde regenval is 32.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:07 (uren en minuten), in midden in de maand 10:41 en aan het einde van de maand 11:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Balearic Islands in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Balearic Islands in maart is 17.4 ℃ (63.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.3 ℃ (41.54 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.5 ℃ (61.7 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.75 ℃ (65.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 7.1. De gemiddelde regenval is 26.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:18 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Balearic Islands in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Balearic Islands in april is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.75 ℃ (65.75 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.8 ℃ (71.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7.6. De gemiddelde regenval is 33.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 13:14 en aan het einde van de maand 13:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Balearic Islands in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Balearic Islands in mei is 23.5 ℃ (74.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.8 ℃ (71.24 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.7 ℃ (78.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 5.6. De gemiddelde regenval is 31.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:50 (uren en minuten), in midden in de maand 14:21 en aan het einde van de maand 14:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Balearic Islands in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Balearic Islands in juni is 27.9 ℃ (82.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.3 ℃ (59.54 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.5 ℃ (85.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 2.7. De gemiddelde regenval is 12 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:44 (uren en minuten), in midden in de maand 14:56 en aan het einde van de maand 14:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Balearic Islands in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Balearic Islands in juli is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.1 ℃ (64.58 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.5 ℃ (85.1 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.6 ℃ (88.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 1.5. De gemiddelde regenval is 5.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:56 (uren en minuten), in midden in de maand 14:43 en aan het einde van de maand 14:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Balearic Islands in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Balearic Islands in augustus is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.6 ℃ (88.88 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 2.9. De gemiddelde regenval is 17.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:19 (uren en minuten), in midden in de maand 13:48 en aan het einde van de maand 13:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Balearic Islands in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Balearic Islands in september is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17 ℃ (62.6 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 6.2. De gemiddelde regenval is 51.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:35 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Balearic Islands in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Balearic Islands in oktober is 23.8 ℃ (74.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13 ℃ (55.4 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.45 ℃ (70.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 8.9. De gemiddelde regenval is 63.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:19 en aan het einde van de maand 10:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Balearic Islands in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Balearic Islands in november is 19.1 ℃ (66.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.3 ℃ (46.94 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.45 ℃ (70.61 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.5 ℃ (63.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 9.4. De gemiddelde regenval is 53.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:42 (uren en minuten), in midden in de maand 10:08 en aan het einde van de maand 9:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Balearic Islands in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Balearic Islands in december is 15.9 ℃ (60.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.6 ℃ (42.08 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.5 ℃ (63.5 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.8 ℃ (60.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 10.2. De gemiddelde regenval is 47.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:42 (uren en minuten), in midden in de maand 9:25 en aan het einde van de maand 9:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.