Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Benin

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Benin? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Benin

Hvilket vær kan du forvente i Benin

Klimaet til Benin er tropisk, varmt, fuktig i sør og halvtørr i nord. Benin har to regnfulle og to tørre årstider, regntider fra april til juli og fra september til november. De tørre årstider er fra desember til april og fra juli til september. Du kan forvente høye temperaturer og fuktighet langs kysten.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Abomey, Aguegue, Avrankou, Cotonou, Dangbo, Djougou, Gogounou, Grand Popo, Kétou, Malanville, Natitingou, Northern Benin, Ouidah, Parakou, Pendjari National Park, Porto Novo, Southern Benin, Tanguiéta.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er #x# - Oversikt:, gjennomsnittstemperaturen er -3200 ℃ (-5728 ℉). Den kaldeste måneden her er #x# - Oversikt:, gjennomsnittstemperaturen er 3200 ℃ (5792 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juni, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 11. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.

Når du reiser til noen steder i Benin, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mont Sokbaro (658 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er ikke store forskjeller i høyder i dette landet. Men høyden påvirker været selv. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Benin. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Benin i Januar er dette: Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:45 (timer og minutter), i midten av måneden 11:47 og i slutten av måneden 11:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Benin i Februar er dette: Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:50 (timer og minutter), i midten av måneden 11:54 og i slutten av måneden 11:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Benin i Mars er dette: Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:59 (timer og minutter), i midten av måneden 12:05 og i slutten av måneden 12:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

April

Typisk (vanlig) vær i Benin i April er dette: Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:10 (timer og minutter), i midten av måneden 12:15 og i slutten av måneden 12:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Benin i Mai er dette: Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:20 (timer og minutter), i midten av måneden 12:24 og i slutten av måneden 12:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Benin i Juni er dette: Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:28 (timer og minutter), i midten av måneden 12:29 og i slutten av måneden 12:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Benin i Juli er dette: Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:29 (timer og minutter), i midten av måneden 12:27 og i slutten av måneden 12:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

August

Typisk (vanlig) vær i Benin i August er dette: Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:24 (timer og minutter), i midten av måneden 12:20 og i slutten av måneden 12:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

September

Typisk (vanlig) vær i Benin i September er dette: Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:15 (timer og minutter), i midten av måneden 12:10 og i slutten av måneden 12:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Benin i Oktober er dette: Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:05 (timer og minutter), i midten av måneden 11:59 og i slutten av måneden 11:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

November

Typisk (vanlig) vær i Benin i November er dette: Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:55 (timer og minutter), i midten av måneden 11:50 og i slutten av måneden 11:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Benin i Desember er dette: Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:47 (timer og minutter), i midten av måneden 11:45 og i slutten av måneden 11:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Benin på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Cotonoutemperatur: - høyeste temperatur: 34.5 ℃ (94.1 ℉)laveste temperatur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)nedbør: 18.7mmregnfulle dager: 2
Bohicontemperatur: - høyeste temperatur: 38.4 ℃ (101.12 ℉)laveste temperatur: 16.6 ℃ (61.88 ℉)nedbør: 13.4mmregnfulle dager: 1
Kanditemperatur: - høyeste temperatur: 39.4 ℃ (102.92 ℉)laveste temperatur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 0
Keroutemperatur: - høyeste temperatur: 42.5 ℃ (108.5 ℉)laveste temperatur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)nedbør: 0mmregnfulle dager: 2.9
Natitingoutemperatur: - høyeste temperatur: 38.9 ℃ (102.02 ℉)laveste temperatur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)nedbør: 0.4mmregnfulle dager: 0
Ouidahtemperatur: - høyeste temperatur: 38.9 ℃ (102.02 ℉)laveste temperatur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)nedbør: 8.6mmregnfulle dager: 1
Parakoutemperatur: - høyeste temperatur: 39.4 ℃ (102.92 ℉)laveste temperatur: 14.9 ℃ (58.82 ℉)nedbør: 2.4mmregnfulle dager: 0
Porgatemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 0.6mmregnfulle dager: 0
Porto Novotemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 6.3mmregnfulle dager: 1
Savetemperatur: - høyeste temperatur: 39.1 ℃ (102.38 ℉)laveste temperatur: 13.2 ℃ (55.76 ℉)nedbør: 3.7mmregnfulle dager: 1
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.