Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Benin

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Benin te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Benin

Welk weer te verwachten in Benin

Het klimaat van Benin is tropisch, heet, vochtig in het zuiden en halfdroog in het noorden. Benin heeft twee regenachtige en twee droge seizoenen, de regenseizoenen van april tot juli en van september tot november. De droge seizoenen zijn van december tot april en van juli tot september. Je kunt hoge temperaturen en vochtigheid verwachten langs de kust.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abomey, Aguegue, Avrankou, Cotonou, Dangbo, Djougou, Gogounou, Grand Popo, Kétou, Malanville, Natitingou, Northern Benin, Ouidah, Parakou, Pendjari National Park, Porto Novo, Southern Benin, Tanguiéta.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is #x# - Overzicht:, de gemiddelde temperatuur is -3200 ℃ (-5728 ℉). De koudste maand hier is #x# - Overzicht:, de gemiddelde temperatuur is 3200 ℃ (5792 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 11. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Benin reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mont Sokbaro (658 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus geen grote hoogteverschillen in dit land. Maar de hoogte beïnvloedt het weer zelfs. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Benin te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Benin in januari is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:45 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Benin in februari is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Benin in maart is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Benin in april is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:10 (uren en minuten), in midden in de maand 12:15 en aan het einde van de maand 12:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Benin in mei is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:20 (uren en minuten), in midden in de maand 12:24 en aan het einde van de maand 12:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Benin in juni is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:28 (uren en minuten), in midden in de maand 12:29 en aan het einde van de maand 12:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Benin in juli is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:29 (uren en minuten), in midden in de maand 12:27 en aan het einde van de maand 12:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Benin in augustus is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:24 (uren en minuten), in midden in de maand 12:20 en aan het einde van de maand 12:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Benin in september is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:10 en aan het einde van de maand 12:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Benin in oktober is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Benin in november is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 11:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Benin in december is dit: Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:47 (uren en minuten), in midden in de maand 11:45 en aan het einde van de maand 11:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Benin kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Cotonoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.5 ℃ (94.1 ℉)laagste temperatuur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)regenval: 18.7mmregenachtige dagen: 2
Bohicontemperatuur: - hoogste temperatuur: 38.4 ℃ (101.12 ℉)laagste temperatuur: 16.6 ℃ (61.88 ℉)regenval: 13.4mmregenachtige dagen: 1
Kanditemperatuur: - hoogste temperatuur: 39.4 ℃ (102.92 ℉)laagste temperatuur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Keroutemperatuur: - hoogste temperatuur: 42.5 ℃ (108.5 ℉)laagste temperatuur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 2.9
Natitingoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 38.9 ℃ (102.02 ℉)laagste temperatuur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)regenval: 0.4mmregenachtige dagen: 0
Ouidahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 38.9 ℃ (102.02 ℉)laagste temperatuur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)regenval: 8.6mmregenachtige dagen: 1
Parakoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 39.4 ℃ (102.92 ℉)laagste temperatuur: 14.9 ℃ (58.82 ℉)regenval: 2.4mmregenachtige dagen: 0
Porgatemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 0.6mmregenachtige dagen: 0
Porto Novotemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 6.3mmregenachtige dagen: 1
Savetemperatuur: - hoogste temperatuur: 39.1 ℃ (102.38 ℉)laagste temperatuur: 13.2 ℃ (55.76 ℉)regenval: 3.7mmregenachtige dagen: 1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.