Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Bolivia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Bolivia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Sør-Amerika - Bolivia

Hvilket vær kan du forvente i Bolivia

Klimaet i Bolivia varierer sterkt med høyde. Du kan forvente fuktig og tropisk vær på enkelte steder, men kald og halvtørr på andre steder, til og med polar i vestlige Andes. Somrene er vanligvis varme og fuktige i øst, men tørre i vest. Vintrene er vanligvis veldig kalde i vest.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Altiplano, Atocha, Beni, Chacaltaya, Challapampa, Challapata, Chochís, Chuquisaca, Cochabamba, Concepción, Copacabana, Cordillera de los Frailes, Coroico, Desaguadero, Guayaramerín, Huayna Potosí, Isla de la Luna, Isla del Sol, La Paz, Llallagua, Madidi National Park, Noel Kempff Mercado National Park, Oruro, Pando, Potosí, Puerto Quijarro, Puerto Suárez, Quillacollo, Quime, Riberalta, Rurrenabaque, Sajama National Park, Salar de Uyuni, Samaipata, San Borja, San Ignacio de Velasco, San Javier, San José de Chiquitos, San Juan, San Miguel de Velasco, San Miguel del Bala, San Pedro de Quemes, San Rafael de Velasco, Santa Ana de Velasco, Santa Cruz, Santiago de Chiquitos, Sorata, Sub Andean Bolivia, Sucre, Tarabuco, Tarata, Tarija, Tiwanaku, Torotoro National Park, Trinidad, Tropical Lowlands, Tupiza, Uyuni, Yampupata, Yumani.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 14.5 ℃ (58.1 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 7.9 ℃ (46.22 ℉). Den kaldeste måneden her er Juni, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 12.5 ℃ (54.5 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 4.2 ℃ (39.56 ℉). Den mest regnfulle måneden her er November, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 28.7. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.5.

Når du reiser til noen steder i Bolivia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Nevado Sajama (6542 m) og det laveste punktet er Rio Paraguay (90 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Bolivia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Bolivia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bolivia i Januar er 14.2 ℃ (57.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.1 ℃ (46.58 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.1 ℃ (57.38 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.35 ℃ (57.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 28.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 355 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:05 (timer og minutter), i midten av måneden 12:59 og i slutten av måneden 12:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Bolivia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bolivia i Februar er 14.5 ℃ (58.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.9 ℃ (46.22 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.35 ℃ (57.83 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.25 ℃ (57.65 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 24.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 265 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:50 (timer og minutter), i midten av måneden 12:38 og i slutten av måneden 12:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Bolivia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bolivia i Mars er 14 ℃ (57.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.8 ℃ (46.04 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.25 ℃ (57.65 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.75 ℃ (56.75 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 23.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 241 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:24 (timer og minutter), i midten av måneden 12:10 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Bolivia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bolivia i April er 13.5 ℃ (56.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.8 ℃ (46.04 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.75 ℃ (56.75 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.25 ℃ (55.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 22.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 174 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:43 og i slutten av måneden 11:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Bolivia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bolivia i Mai er 13 ℃ (55.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.6 ℃ (45.68 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.25 ℃ (55.85 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.75 ℃ (54.95 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 16.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 62 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:31 (timer og minutter), i midten av måneden 11:20 og i slutten av måneden 11:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Bolivia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bolivia i Juni er 12.5 ℃ (54.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.2 ℃ (39.56 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.75 ℃ (54.95 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.5 ℃ (54.5 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 7.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:13 (timer og minutter), i midten av måneden 11:09 og i slutten av måneden 11:09.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Bolivia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bolivia i Juli er 12.5 ℃ (54.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.1 ℃ (39.38 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.5 ℃ (54.5 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.5 ℃ (54.5 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 3.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:09 (timer og minutter), i midten av måneden 11:13 og i slutten av måneden 11:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Bolivia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bolivia i August er 12.5 ℃ (54.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.5 ℃ (40.1 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.5 ℃ (54.5 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.75 ℃ (54.95 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 10.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:21 (timer og minutter), i midten av måneden 11:31 og i slutten av måneden 11:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Bolivia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bolivia i September er 13 ℃ (55.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.2 ℃ (41.36 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.75 ℃ (54.95 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.1 ℃ (55.58 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 18.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 100.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:43 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 12:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Bolivia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bolivia i Oktober er 13.2 ℃ (55.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.8 ℃ (44.24 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.1 ℃ (55.58 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.3 ℃ (55.94 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 23.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 140.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:10 (timer og minutter), i midten av måneden 12:24 og i slutten av måneden 12:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Bolivia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bolivia i November er 13.4 ℃ (56.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.5 ℃ (45.5 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.3 ℃ (55.94 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.7 ℃ (56.66 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 28.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 265 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:38 (timer og minutter), i midten av måneden 12:50 og i slutten av måneden 12:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Bolivia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Bolivia i Desember er 14 ℃ (57.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.8 ℃ (46.04 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.7 ℃ (56.66 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.1 ℃ (57.38 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 27.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 245 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:59 (timer og minutter), i midten av måneden 13:05 og i slutten av måneden 13:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2023 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest