Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Bolivia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Bolivia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Zuid-Amerika - Bolivia

Welk weer te verwachten in Bolivia

Het klimaat in Bolivia varieert sterk met de hoogte. Je kunt op sommige plaatsen vochtig en tropisch weer verwachten, maar op andere plaatsen koud en half droog, zelfs in het westen van de Andes. De zomers zijn meestal warm en vochtig in het oosten, maar droog in het westen. De winters zijn meestal erg koud in het westen.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Altiplano, Atocha, Beni, Chacaltaya, Challapampa, Challapata, Chochís, Chuquisaca, Cochabamba, Concepción, Copacabana, Cordillera de los Frailes, Coroico, Desaguadero, Guayaramerín, Huayna Potosí, Isla de la Luna, Isla del Sol, La Paz, Llallagua, Madidi National Park, Noel Kempff Mercado National Park, Oruro, Pando, Potosí, Puerto Quijarro, Puerto Suárez, Quillacollo, Quime, Riberalta, Rurrenabaque, Sajama National Park, Salar de Uyuni, Samaipata, San Borja, San Ignacio de Velasco, San Javier, San José de Chiquitos, San Juan, San Miguel de Velasco, San Miguel del Bala, San Pedro de Quemes, San Rafael de Velasco, Santa Ana de Velasco, Santa Cruz, Santiago de Chiquitos, Sorata, Sub Andean Bolivia, Sucre, Tarabuco, Tarata, Tarija, Tiwanaku, Torotoro National Park, Trinidad, Tropical Lowlands, Tupiza, Uyuni, Yampupata, Yumani.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 14.5 ℃ (58.1 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 7.9 ℃ (46.22 ℉). De koudste maand hier is juni, de gemiddelde maximumtemperatuur is 12.5 ℃ (54.5 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 4.2 ℃ (39.56 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 28.7. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 3.5.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Bolivia reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Nevado Sajama (6542 m) en het laagste punt is Rio Paraguay (90 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Bolivia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Bolivia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bolivia in januari is 14.2 ℃ (57.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.1 ℃ (46.58 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.1 ℃ (57.38 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.35 ℃ (57.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 28.2. De gemiddelde regenval is 355 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:59 en aan het einde van de maand 12:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Bolivia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bolivia in februari is 14.5 ℃ (58.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.35 ℃ (57.83 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.25 ℃ (57.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 24.2. De gemiddelde regenval is 265 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:50 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 12:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Bolivia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bolivia in maart is 14 ℃ (57.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.8 ℃ (46.04 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.25 ℃ (57.65 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.75 ℃ (56.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 23.2. De gemiddelde regenval is 241 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:24 (uren en minuten), in midden in de maand 12:10 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Bolivia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bolivia in april is 13.5 ℃ (56.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.8 ℃ (46.04 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.75 ℃ (56.75 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.25 ℃ (55.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 22.5. De gemiddelde regenval is 174 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:43 en aan het einde van de maand 11:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Bolivia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bolivia in mei is 13 ℃ (55.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.6 ℃ (45.68 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.25 ℃ (55.85 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.75 ℃ (54.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 16.5. De gemiddelde regenval is 62 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:31 (uren en minuten), in midden in de maand 11:20 en aan het einde van de maand 11:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Bolivia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bolivia in juni is 12.5 ℃ (54.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.2 ℃ (39.56 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.75 ℃ (54.95 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.5 ℃ (54.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7.4. De gemiddelde regenval is 6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:13 (uren en minuten), in midden in de maand 11:09 en aan het einde van de maand 11:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Bolivia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bolivia in juli is 12.5 ℃ (54.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.1 ℃ (39.38 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.5 ℃ (54.5 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.5 ℃ (54.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 3.5. De gemiddelde regenval is 3.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:09 (uren en minuten), in midden in de maand 11:13 en aan het einde van de maand 11:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Bolivia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bolivia in augustus is 12.5 ℃ (54.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.5 ℃ (40.1 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.5 ℃ (54.5 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.75 ℃ (54.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 10.5. De gemiddelde regenval is 15.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:21 (uren en minuten), in midden in de maand 11:31 en aan het einde van de maand 11:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Bolivia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bolivia in september is 13 ℃ (55.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.75 ℃ (54.95 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.1 ℃ (55.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 18.2. De gemiddelde regenval is 100.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:43 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Bolivia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bolivia in oktober is 13.2 ℃ (55.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.8 ℃ (44.24 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.1 ℃ (55.58 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.3 ℃ (55.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 23.2. De gemiddelde regenval is 140.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:10 (uren en minuten), in midden in de maand 12:24 en aan het einde van de maand 12:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Bolivia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bolivia in november is 13.4 ℃ (56.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.3 ℃ (55.94 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.7 ℃ (56.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 28.7. De gemiddelde regenval is 265 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:38 (uren en minuten), in midden in de maand 12:50 en aan het einde van de maand 12:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Bolivia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bolivia in december is 14 ℃ (57.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.8 ℃ (46.04 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.1 ℃ (57.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 27.5. De gemiddelde regenval is 245 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:59 (uren en minuten), in midden in de maand 13:05 en aan het einde van de maand 13:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.