Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Chubu

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Chubu te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Japan - Chubu

Welk weer te verwachten in Chubu

Chubu maakt deel uit van Japan. Het klimaat in Japan is zeer gevarieerd. Het weer is tropisch in het zuiden, maar het is koel gematigd in het noorden. De meeste delen van Japan behoren tot de gematigde zone, het klimaat hier is vochtig subtropisch met vier verschillende seizoenen. Je kunt koel, vochtig weer verwachten in het noorden, maar een warm tropisch regenwoudklimaat in het zuiden.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aichi, Asuke, Atami, Azumino, Chikuma, Chuo Alps, Echizen, Eiheiji, Fuji, Fuji Five Lakes, Fuji Yoshida, Fujieda, Fujigaoka, Fujinomiya, Fukui, Fukuroi, Gero, Gifu, Gokayama, Gotemba, Hakuba, Hakui, Hakusan National Park, Hamamatsu, Hida, Hokuto, Ichinomiya, Iiyama, Inuyama, Ishikawa, Itoigawa, Iwata, Izu, Izu Peninsula, Izumozaki, Izunokuni, Japan Alps, Joetsu, Joshin'etsukogen National Park, Kaga, Kakegawa, Kamikochi, Kanazawa, Karuizawa, Kashiwazaki, Katsuyama, Kikugawa, Kiso Valley, Kiyosato Plateau, Kofu, Komagane, Komatsu, Koshu, Kurobe, Matsumoto, Minami Uonuma, Mino, Minobu, Mishima, Mount Fuji, Mount Tate, Murakami, Myoko, Nagakute, Nagano, Nagaoka, Nagoya, Nanao, Niigata, Nonoichi, Noto Peninsula, Numazu, Obama, Obuse, Ogaki, Okaya, Okazaki, Oku Hida Onsen Villages, Omaezaki, Ono, Otsuki, Oyabe, Sabae, Sado Island, Sakai, Sanjo, Seki, Sekigahara, Seto, Shibata, Shimada, Shimoda, Shiojiri, Shirakawa go, Shizuoka, Shuzenji, Suwa, Tadachi, Tahara, Tajimi, Takaoka, Takayama, Tarui, Tokamachi, Toki, Toyama, Toyohashi, Toyota, Tsuruga, Ueda, Wajima, Wakura Onsen, Yamanashi, Yamanouchi, Yoro, Yuzawa.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Nagoya en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 33.5 ℃ (92.3 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 24.3 ℃ (75.74 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 9.2 ℃ (48.56 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 1 ℃ (33.8 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 12.1. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 5.3.

Wanneer u rond Chubu reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Japan Mount Fuji (3776 m) en het laagste punt is Hachiro-gata (-4 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Chubu te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Chubu in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chubu in januari is 9.2 ℃ (48.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1 ℃ (33.8 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.6 ℃ (51.08 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.85 ℃ (49.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 5.3. De gemiddelde regenval is 47.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:49 (uren en minuten), in midden in de maand 10:02 en aan het einde van de maand 10:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Chubu in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chubu in februari is 10.5 ℃ (50.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.3 ℃ (34.34 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.85 ℃ (49.73 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.35 ℃ (54.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 6.3. De gemiddelde regenval is 66.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:25 (uren en minuten), in midden in de maand 10:53 en aan het einde van de maand 11:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Chubu in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chubu in maart is 14.2 ℃ (57.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.3 ℃ (39.74 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.35 ℃ (54.23 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.3 ℃ (63.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.1. De gemiddelde regenval is 123.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:25 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Chubu in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chubu in april is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.9 ℃ (49.82 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.6 ℃ (72.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9.1. De gemiddelde regenval is 121.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:32 (uren en minuten), in midden in de maand 13:04 en aan het einde van de maand 13:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Chubu in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chubu in mei is 24.8 ℃ (76.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15 ℃ (59 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10. De gemiddelde regenval is 159.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:34 (uren en minuten), in midden in de maand 14:00 en aan het einde van de maand 14:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Chubu in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chubu in juni is 27.4 ℃ (81.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.5 ℃ (67.1 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.6 ℃ (85.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.8. De gemiddelde regenval is 201.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:20 (uren en minuten), in midden in de maand 14:30 en aan het einde van de maand 14:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Chubu in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chubu in juli is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.6 ℃ (85.28 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.65 ℃ (90.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 12.1. De gemiddelde regenval is 205.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:30 (uren en minuten), in midden in de maand 14:19 en aan het einde van de maand 13:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Chubu in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chubu in augustus is 33.5 ℃ (92.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.65 ℃ (90.77 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.85 ℃ (87.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 7.6. De gemiddelde regenval is 127.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:59 (uren en minuten), in midden in de maand 13:33 en aan het einde van de maand 13:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Chubu in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chubu in september is 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.9 ℃ (69.62 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.85 ℃ (87.53 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.65 ℃ (78.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 10.3. De gemiddelde regenval is 237.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:03 (uren en minuten), in midden in de maand 12:31 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Chubu in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chubu in oktober is 23.1 ℃ (73.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.1 ℃ (57.38 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.65 ℃ (78.17 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 8.5. De gemiddelde regenval is 130.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:25 en aan het einde van de maand 10:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Chubu in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chubu in november is 16.8 ℃ (62.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.5 ℃ (47.3 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.4 ℃ (57.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6.2. De gemiddelde regenval is 79.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:54 (uren en minuten), in midden in de maand 10:26 en aan het einde van de maand 10:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Chubu in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chubu in december is 12 ℃ (53.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.3 ℃ (37.94 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.4 ℃ (57.92 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.6 ℃ (51.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 5.4. De gemiddelde regenval is 44.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:03 (uren en minuten), in midden in de maand 9:49 en aan het einde van de maand 9:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Chubu kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Wajimatemperatuur: 6 ℃ (42.8 ℉)hoogste temperatuur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)laagste temperatuur: 2.9 ℃ (37.22 ℉)regenval: 277.6mmregenachtige dagen: -
Niigatatemperatuur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)hoogste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laagste temperatuur: 2.6 ℃ (36.68 ℉)regenval: 216.3mmregenachtige dagen: -
Kanazawatemperatuur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)hoogste temperatuur: 10.3 ℃ (50.54 ℉)laagste temperatuur: 3.4 ℃ (38.12 ℉)regenval: 312.9mmregenachtige dagen: -
Toyamatemperatuur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)hoogste temperatuur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)laagste temperatuur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)regenval: 239.1mmregenachtige dagen: -
Naganotemperatuur: 2.4 ℃ (36.32 ℉)hoogste temperatuur: 7 ℃ (44.6 ℉)laagste temperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)regenval: 40.1mmregenachtige dagen: -
Fukuitemperatuur: 6.2 ℃ (43.16 ℉)hoogste temperatuur: 10.3 ℃ (50.54 ℉)laagste temperatuur: 2.8 ℃ (37.04 ℉)regenval: 298.9mmregenachtige dagen: -
Takayamatemperatuur: 1.3 ℃ (34.34 ℉)hoogste temperatuur: 6.6 ℃ (43.88 ℉)laagste temperatuur: -2.6 ℃ (27.32 ℉)regenval: 80.1mmregenachtige dagen: -
Matsumototemperatuur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)hoogste temperatuur: 8 ℃ (46.4 ℉)laagste temperatuur: -2.8 ℃ (26.96 ℉)regenval: 25.4mmregenachtige dagen: -
Suwatemperatuur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)hoogste temperatuur: 7.1 ℃ (44.78 ℉)laagste temperatuur: -3 ℃ (26.6 ℉)regenval: 34.5mmregenachtige dagen: -
Karuizawatemperatuur: -0.5 ℃ (31.1 ℉)hoogste temperatuur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)laagste temperatuur: -5.8 ℃ (21.56 ℉)regenval: 23.5mmregenachtige dagen: -
Tsurugatemperatuur: 7.6 ℃ (45.68 ℉)hoogste temperatuur: 11 ℃ (51.8 ℉)laagste temperatuur: 4.1 ℃ (39.38 ℉)regenval: 302.5mmregenachtige dagen: -
Gifutemperatuur: 6.7 ℃ (44.06 ℉)hoogste temperatuur: 12.1 ℃ (53.78 ℉)laagste temperatuur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)regenval: 46.6mmregenachtige dagen: -
Kofutemperatuur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)hoogste temperatuur: 11.3 ℃ (52.34 ℉)laagste temperatuur: -0.8 ℃ (30.56 ℉)regenval: 26.1mmregenachtige dagen: -
Hamamatsutemperatuur: 8.3 ℃ (46.94 ℉)hoogste temperatuur: 12.8 ℃ (55.04 ℉)laagste temperatuur: 4.9 ℃ (40.82 ℉)regenval: 57.1mmregenachtige dagen: -
Omaezakitemperatuur: 9.5 ℃ (49.1 ℉)hoogste temperatuur: 13 ℃ (55.4 ℉)laagste temperatuur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)regenval: 70.3mmregenachtige dagen: -
Shizuokatemperatuur: 9.1 ℃ (48.38 ℉)hoogste temperatuur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)laagste temperatuur: 3.9 ℃ (39.02 ℉)regenval: 65.6mmregenachtige dagen: -
Mishimatemperatuur: 7.8 ℃ (46.04 ℉)hoogste temperatuur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)laagste temperatuur: 2.3 ℃ (36.14 ℉)regenval: 59.7mmregenachtige dagen: -
Sumototemperatuur: 8 ℃ (46.4 ℉)hoogste temperatuur: 11.2 ℃ (52.16 ℉)laagste temperatuur: 5.2 ℃ (41.36 ℉)regenval: 42.4mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2020 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest