Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Colorado

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Colorado te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Colorado

Colorado maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Alamosa, Arapahoe Basin, Arvada, Aspen, Aurora, Beaver Creek, Berthoud, Black Canyon of the Gunnison National Park, Black Hawk, Boulder, Breckenridge, Brighton, Buena Vista, Burlington, Castle Rock, Cañon City, Centennial, Central City, Cheyenne Wells, Clifton, Colorado National Monument, Colorado Springs, Comanche National Grasslands, Copper Mountain, Cortez, Creede, Crested Butte, Crestone, Cripple Creek, Curecanti National Recreation Area, Delta, Denver, Denver Area, Dinosaur National Monument, Dolores, Durango, Eagle, Eastern Plains, Englewood, Estes Park, Evergreen, Fairplay, Florissant Fossil Beds National Monument, Fort Collins, Fort Morgan, Frisco, Front Range, Fruita, Georgetown, Glenwood Springs, Golden, Gould, Granby, Grand Junction, Grand Lake, Great Sand Dunes National Park, Greeley, Greenwood Village, Gunnison, Highlands Ranch, Hotchkiss, Idaho Springs, Keystone, Kit Carson, La Junta, Lakewood, Lamar, Las Animas, Leadville, Limon, Littleton, Longmont, Loveland, Lyons, Mancos, Manitou Springs, Mesa Verde National Park, Montrose, Monument, Morrison, Nederland, Northwestern Colorado, Olathe, Ouray, Pagosa Springs, Palisade, Palmer Lake, Paonia, Poncha Springs, Poudre Park, Pueblo, Red Cliff, Redstone, Rifle, Rocky Mountain National Park, Salida, Silverthorne, Silverton, South Central Colorado, Southwestern Colorado, Steamboat Springs, Sterling, Strasburg, Sunlight Mountain, Telluride, Thornton, Towaoc, Trinidad, Vail, Westcliffe, Westminster, Winter Park, Wray.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Colorado Springs en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14 ℃ (57.2 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 5.8 ℃ (42.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -8 ℃ (17.6 ℉). De meest regenachtige maand hier is augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 13.4. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 3.9.

Wanneer u rond Colorado reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Colorado te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Colorado in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colorado in januari is 6.5 ℃ (43.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -7.6 ℃ (18.32 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.15 ℃ (43.07 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.85 ℃ (44.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 3.9. De gemiddelde regenval is 8.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:29 (uren en minuten), in midden in de maand 9:44 en aan het einde van de maand 10:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Colorado in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colorado in februari is 7.2 ℃ (44.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6.7 ℃ (19.94 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.85 ℃ (44.33 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.15 ℃ (48.47 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 4.6. De gemiddelde regenval is 8.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:10 (uren en minuten), in midden in de maand 10:43 en aan het einde van de maand 11:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Colorado in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colorado in maart is 11.1 ℃ (51.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3 ℃ (26.6 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.15 ℃ (48.47 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.45 ℃ (56.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 7.7. De gemiddelde regenval is 26 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:19 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Colorado in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colorado in april is 15.8 ℃ (60.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.9 ℃ (33.62 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.45 ℃ (56.21 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.1 ℃ (64.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8.4. De gemiddelde regenval is 36.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:35 (uren en minuten), in midden in de maand 13:12 en aan het einde van de maand 13:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Colorado in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colorado in mei is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6 ℃ (42.8 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.1 ℃ (64.58 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.55 ℃ (74.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10.5. De gemiddelde regenval is 51 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:47 (uren en minuten), in midden in de maand 14:17 en aan het einde van de maand 14:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Colorado in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colorado in juni is 26.7 ℃ (80.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.55 ℃ (74.39 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 10.3. De gemiddelde regenval is 62.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:39 (uren en minuten), in midden in de maand 14:52 en aan het einde van de maand 14:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Colorado in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colorado in juli is 29.7 ℃ (85.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14 ℃ (57.2 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 11.2. De gemiddelde regenval is 70.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:51 (uren en minuten), in midden in de maand 14:38 en aan het einde van de maand 14:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Colorado in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colorado in augustus is 27.4 ℃ (81.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.1 ℃ (55.58 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 13.4. De gemiddelde regenval is 82.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:15 (uren en minuten), in midden in de maand 13:46 en aan het einde van de maand 13:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Colorado in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colorado in september is 24.3 ℃ (75.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.7 ℃ (47.66 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21 ℃ (69.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 7.1. De gemiddelde regenval is 30.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:35 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Colorado in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colorado in oktober is 17.7 ℃ (63.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.3 ℃ (36.14 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21 ℃ (69.8 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.35 ℃ (57.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 5.1. De gemiddelde regenval is 20.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:20 en aan het einde van de maand 10:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Colorado in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colorado in november is 11 ℃ (51.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.6 ℃ (25.52 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.35 ℃ (57.83 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 4.6. De gemiddelde regenval is 10.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:44 (uren en minuten), in midden in de maand 10:11 en aan het einde van de maand 9:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Colorado in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colorado in december is 5.8 ℃ (42.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -8 ℃ (17.6 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.15 ℃ (43.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 4.3. De gemiddelde regenval is 8.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:45 (uren en minuten), in midden in de maand 9:29 en aan het einde van de maand 9:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Colorado kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Denvertemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)laagste temperatuur: -8 ℃ (17.6 ℉)regenval: 8.9mmregenachtige dagen: 4
Colorado Springstemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)laagste temperatuur: -8 ℃ (17.6 ℉)regenval: 8.8mmregenachtige dagen: 4.3
Grand Junctiontemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.8 ℃ (38.84 ℉)laagste temperatuur: -7.3 ℃ (18.86 ℉)regenval: 14.9mmregenachtige dagen: 5.6
Pueblotemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laagste temperatuur: -7.1 ℃ (19.22 ℉)regenval: 9.5mmregenachtige dagen: 4.4
Fort Collinstemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.1 ℃ (41.18 ℉)laagste temperatuur: -9.4 ℃ (15.08 ℉)regenval: 12.1mmregenachtige dagen: 3.7
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.