Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Den demokratiske republikken Kongo

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Den demokratiske republikken Kongo? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Den demokratiske republikken Kongo

Hvilket vær kan du forvente i Den demokratiske republikken Kongo

Klimaet i Kongo, Demokratiske Republikken, er tropisk. Været er varmt og fuktig i ekvatorial elv, men det er kjøligere og tørrere i sørlige høylandet. Været er kjøligere og våtere i østlige høylandet. Når du går nord for Equator, er det våt sesong fra april til oktober, og tørr sesong fra desember til februar. Når du går sør for Equator, er den våte sesongen fra november til mars, tørr sesong fra april til oktober.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Bukavu, Bunagana, Congo Basin, Garamba National Park, Gbadolite, Goma, Kahuzi Biéga National Park, Kalemie, Kasai, Katanga, Kinshasa, Kisangani, Kivu, Lubumbashi, Maiko National Park, Matadi, Okapi Wildlife Reserve, Salonga National Park, Virunga National Park, Western DRC, Zongo.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente her. (Advarsel: Siden vi ikke har pålitelige data for dette landet, bruker vi data fra nærliggende steder for denne statistikken.) Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 26.9 ℃ (80.42 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 14.6 ℃ (58.28 ℉). Den kaldeste måneden her er Mai, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 25 ℃ (77 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 16 ℃ (60.8 ℉). Den mest regnfulle måneden her er November, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 21.5. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.9.

Når du reiser til noen steder i Den demokratiske republikken Kongo, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Pic Marguerite on Mont Ngaliema (Mount Stanley) (5110 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Den demokratiske republikken Kongo. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Den demokratiske republikken Kongo i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den demokratiske republikken Kongo i Januar er 25.6 ℃ (78.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.7 ℃ (60.26 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.5 ℃ (77.9 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 16.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 83.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:12 (timer og minutter), i midten av måneden 12:12 og i slutten av måneden 12:11.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Den demokratiske republikken Kongo i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den demokratiske republikken Kongo i Februar er 25.6 ℃ (78.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.7 ℃ (60.26 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26 ℃ (78.8 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 16.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 90.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:11 (timer og minutter), i midten av måneden 12:09 og i slutten av måneden 12:08.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Den demokratiske republikken Kongo i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den demokratiske republikken Kongo i Mars er 26.4 ℃ (79.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.3 ℃ (59.54 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26 ℃ (78.8 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.95 ℃ (78.71 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 19.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 128.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:08 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:05.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Den demokratiske republikken Kongo i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den demokratiske republikken Kongo i April er 25.5 ℃ (77.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.5 ℃ (59.9 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.95 ℃ (78.71 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.25 ℃ (77.45 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 21. Den gjennomsnittlige nedbøren er 148.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:05 (timer og minutter), i midten av måneden 12:04 og i slutten av måneden 12:03.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Den demokratiske republikken Kongo i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den demokratiske republikken Kongo i Mai er 25 ℃ (77 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16 ℃ (60.8 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.25 ℃ (77.45 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.3 ℃ (77.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 15.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 96.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:03 (timer og minutter), i midten av måneden 12:02 og i slutten av måneden 12:01.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Den demokratiske republikken Kongo i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den demokratiske republikken Kongo i Juni er 25.6 ℃ (78.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.7 ℃ (58.46 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.3 ℃ (77.54 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.85 ℃ (78.53 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 47.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:01 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:01.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Den demokratiske republikken Kongo i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den demokratiske republikken Kongo i Juli er 26.1 ℃ (78.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.2 ℃ (57.56 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.85 ℃ (78.53 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.5 ℃ (79.7 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 3.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 21.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:01 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:02.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Den demokratiske republikken Kongo i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den demokratiske republikken Kongo i August er 26.9 ℃ (80.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.6 ℃ (58.28 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.5 ℃ (79.7 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.6 ℃ (79.88 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 8.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 70.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:02 (timer og minutter), i midten av måneden 12:03 og i slutten av måneden 12:04.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Den demokratiske republikken Kongo i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den demokratiske republikken Kongo i September er 26.3 ℃ (79.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.9 ℃ (58.82 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.6 ℃ (79.88 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.85 ℃ (78.53 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 14.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 111.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:04 (timer og minutter), i midten av måneden 12:05 og i slutten av måneden 12:07.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Den demokratiske republikken Kongo i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den demokratiske republikken Kongo i Oktober er 25.4 ℃ (77.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.9 ℃ (58.82 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.85 ℃ (78.53 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 19.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 134.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:08 og i slutten av måneden 12:09.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Den demokratiske republikken Kongo i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den demokratiske republikken Kongo i November er 25.8 ℃ (78.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.8 ℃ (58.64 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 21.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 138.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:09 (timer og minutter), i midten av måneden 12:11 og i slutten av måneden 12:12.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Den demokratiske republikken Kongo i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Den demokratiske republikken Kongo i Desember er 25.4 ℃ (77.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.9 ℃ (58.82 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.5 ℃ (77.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 17.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 92.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:12 (timer og minutter), i midten av måneden 12:12 og i slutten av måneden 12:13.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.