Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Congo-Kinshasa

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Congo-Kinshasa te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Congo-Kinshasa

Welk weer te verwachten in Congo-Kinshasa

Het klimaat van Congo, Democratische Republiek, is tropisch. Het weer is heet en vochtig in het stroompaard van de evenaar, maar het is koeler en droger in de zuidelijke hooglanden. Het weer is koeler en natter in de oostelijke hooglanden. Als u naar het noorden van de evenaar gaat, is er van april tot oktober een nat seizoen en van december tot februari een droog seizoen. Wanneer je naar het zuiden van de evenaar gaat, is het natte seizoen van november tot maart, droog seizoen van april tot oktober.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bukavu, Bunagana, Congo Basin, Garamba National Park, Gbadolite, Goma, Kahuzi Biéga National Park, Kalemie, Kasai, Katanga, Kinshasa, Kisangani, Kivu, Lubumbashi, Maiko National Park, Matadi, Okapi Wildlife Reserve, Salonga National Park, Virunga National Park, Western DRC, Zongo.

Laten we nu kijken wat voor weer je hier kunt verwachten. (Waarschuwing: omdat we geen betrouwbare gegevens voor dit land hebben, gebruiken we gegevens van nabijgelegen locaties voor deze statistieken.) De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.6 ℃ (58.28 ℉). De koudste maand hier is mei, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25 ℃ (77 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 16 ℃ (60.8 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 21.5. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 3.9.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Congo-Kinshasa reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Pic Marguerite on Mont Ngaliema (Mount Stanley) (5110 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Congo-Kinshasa te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Congo-Kinshasa in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Congo-Kinshasa in januari is 25.6 ℃ (78.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.5 ℃ (77.9 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 16.1. De gemiddelde regenval is 83.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:12 en aan het einde van de maand 12:11.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Congo-Kinshasa in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Congo-Kinshasa in februari is 25.6 ℃ (78.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26 ℃ (78.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 16.3. De gemiddelde regenval is 90.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:11 (uren en minuten), in midden in de maand 12:09 en aan het einde van de maand 12:08.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Congo-Kinshasa in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Congo-Kinshasa in maart is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.3 ℃ (59.54 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26 ℃ (78.8 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 19.1. De gemiddelde regenval is 128.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:05.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Congo-Kinshasa in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Congo-Kinshasa in april is 25.5 ℃ (77.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 21. De gemiddelde regenval is 148.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:03.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Congo-Kinshasa in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Congo-Kinshasa in mei is 25 ℃ (77 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.25 ℃ (77.45 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.3 ℃ (77.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 15.8. De gemiddelde regenval is 96.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 12:02 en aan het einde van de maand 12:01.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Congo-Kinshasa in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Congo-Kinshasa in juni is 25.6 ℃ (78.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.7 ℃ (58.46 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 6.9. De gemiddelde regenval is 47.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:01.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Congo-Kinshasa in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Congo-Kinshasa in juli is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.2 ℃ (57.56 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.5 ℃ (79.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 3.9. De gemiddelde regenval is 21.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:02.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Congo-Kinshasa in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Congo-Kinshasa in augustus is 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.6 ℃ (58.28 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.5 ℃ (79.7 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.6 ℃ (79.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 8.9. De gemiddelde regenval is 70.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:02 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:04.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Congo-Kinshasa in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Congo-Kinshasa in september is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.9 ℃ (58.82 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.6 ℃ (79.88 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 14.7. De gemiddelde regenval is 111.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:07.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Congo-Kinshasa in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Congo-Kinshasa in oktober is 25.4 ℃ (77.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.9 ℃ (58.82 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 19.9. De gemiddelde regenval is 134.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:09.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Congo-Kinshasa in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Congo-Kinshasa in november is 25.8 ℃ (78.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.8 ℃ (58.64 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 21.5. De gemiddelde regenval is 138.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:09 (uren en minuten), in midden in de maand 12:11 en aan het einde van de maand 12:12.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Congo-Kinshasa in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Congo-Kinshasa in december is 25.4 ℃ (77.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.9 ℃ (58.82 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.5 ℃ (77.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 17.6. De gemiddelde regenval is 92.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:12 en aan het einde van de maand 12:13.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.