Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Ecuador

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Ecuador? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Sør-Amerika - Ecuador

Hvilket vær kan du forvente i Ecuador

Klimatet i Ecuador varierer etter region. Været er tropisk langs kysten, men det blir kjøligere innlandet ved høyere høyder. Du kan forvente tropisk vær i Amazonian jungle lavlandet. Kystområder er ofte varme og regnfulle fra januar til april. Vanligvis er den tørre sesongen fra juni til september, den våte sesongen er fra oktober til mai.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Agua Blanca, Alausi, Amazon, Ambato, Andean Highlands, Atacames, Babahoyo, Baeza, Bahia de Caraquez, Baltra, Baños, Bolivar, Canoa, Chugchilán, Coastal Lowlands, Coca, Cotopaxi, Cuenca, Cuyabeno Wildlife Reserve, Esmeraldas, Espanola, Fernandina, Floreana, Galapagos Islands, Genovesa, Guamote, Guano, Guaranda, Guayaquil, Huaquillas, Ibarra, Isabela, Isinliví, Lago Agrio, Laguna Cuicocha, Laguna Quilotoa, Latacunga, Loja, Machala, Manta, Mindo, Montanita, Montecristi, Muisne, Otavalo, Papallacta, Piedra Blanca, Puerto Ayora, Puerto Baquerizo Moreno, Puerto Cayo, Puerto El Morro, Puerto López, Puerto Villamil, Pululahua Geobotanical Reserve, Quevedo, Quito, Riobamba, Salinas, Salinas de Guaranda, San Cristobal, San Luis de Pambil, San Miguel, Sangay National Park, Santa Cruz, Santa Fe, Santiago de Bolivar, Santo Domingo de los Colorados, South Plaza, Tababela, Tena, Tulcan, Vilcabamba, Yasuni National Park, Zamora, Zaruma, Zumbahua.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 22.6 ℃ (72.68 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 9.7 ℃ (49.46 ℉). Den kaldeste måneden her er Mars, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 20.7 ℃ (69.26 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 10.2 ℃ (50.36 ℉). Den mest regnfulle måneden her er April, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 20.4. Den minste regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 6.9.

Når du reiser til noen steder i Ecuador, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Chimborazo (6267 m) og det laveste punktet er Pacific Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Ecuador. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Ecuador i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Ecuador i Januar er 21.8 ℃ (71.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.1 ℃ (50.18 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.4 ℃ (70.52 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.75 ℃ (71.15 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 12.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 82.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Ecuador i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Ecuador i Februar er 21.7 ℃ (71.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.3 ℃ (50.54 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.75 ℃ (71.15 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.2 ℃ (70.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 14.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 108.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Ecuador i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Ecuador i Mars er 20.7 ℃ (69.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.2 ℃ (50.36 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.2 ℃ (70.16 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.75 ℃ (69.35 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 19.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 144.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Ecuador i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Ecuador i April er 20.8 ℃ (69.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.3 ℃ (50.54 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.75 ℃ (69.35 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.85 ℃ (69.53 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 20.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 174.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Ecuador i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Ecuador i Mai er 20.9 ℃ (69.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.4 ℃ (50.72 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.85 ℃ (69.53 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.35 ℃ (70.43 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 17.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 103 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Ecuador i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Ecuador i Juni er 21.8 ℃ (71.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.9 ℃ (49.82 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.35 ℃ (70.43 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.7 ℃ (71.06 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 9.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 39.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Ecuador i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Ecuador i Juli er 21.6 ℃ (70.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.5 ℃ (49.1 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.7 ℃ (71.06 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.1 ℃ (71.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 7.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 21 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Ecuador i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Ecuador i August er 22.6 ℃ (72.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.7 ℃ (49.46 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.1 ℃ (71.78 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.4 ℃ (72.32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 28.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Ecuador i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Ecuador i September er 22.2 ℃ (71.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.5 ℃ (49.1 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.4 ℃ (72.32 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22 ℃ (71.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 12. Den gjennomsnittlige nedbøren er 69.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Ecuador i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Ecuador i Oktober er 21.8 ℃ (71.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.5 ℃ (49.1 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22 ℃ (71.6 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.55 ℃ (70.79 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 17.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 112.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:06 (timer og minutter), i midten av måneden 12:06 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Ecuador i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Ecuador i November er 21.3 ℃ (70.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10 ℃ (50 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.55 ℃ (70.79 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.15 ℃ (70.07 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 16.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 109 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Ecuador i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Ecuador i Desember er 21 ℃ (69.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.1 ℃ (50.18 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.15 ℃ (70.07 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.4 ℃ (70.52 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 15. Den gjennomsnittlige nedbøren er 101.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:07 (timer og minutter), i midten av måneden 12:07 og i slutten av måneden 12:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Ecuador på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Quitotemperatur: - høyeste temperatur: 21 ℃ (69.8 ℉)laveste temperatur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)nedbør: 101.3mmregnfulle dager: 15
Cuencatemperatur: - høyeste temperatur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)laveste temperatur: 11.2 ℃ (52.16 ℉)nedbør: 87.7mmregnfulle dager: 15.1
Guayaquiltemperatur: - høyeste temperatur: 32.4 ℃ (90.32 ℉)laveste temperatur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)nedbør: 68.9mmregnfulle dager: 9.1
San Cristobal Galapagostemperatur: - høyeste temperatur: 28 ℃ (82.4 ℉)laveste temperatur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)nedbør: 51.6mmregnfulle dager: 9.9
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.