Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Ecuador

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Ecuador te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Zuid-Amerika - Ecuador

Welk weer te verwachten in Ecuador

Het klimaat van Ecuador verschilt per regio. Het weer is tropisch langs de kust, maar op grotere hoogte wordt het landinwaarts koeler. U kunt tropisch weer verwachten in laaggelegen Amazone-oerwouden. Kustgebieden zijn vaak warm en regenachtig van januari tot april. Over het algemeen is het droge seizoen van juni tot september, het natte seizoen is van oktober tot mei.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Agua Blanca, Alausi, Amazon, Ambato, Andean Highlands, Atacames, Babahoyo, Baeza, Bahia de Caraquez, Baltra, Baños, Bolivar, Canoa, Chugchilán, Coastal Lowlands, Coca, Cotopaxi, Cuenca, Cuyabeno Wildlife Reserve, Esmeraldas, Espanola, Fernandina, Floreana, Galapagos Islands, Genovesa, Guamote, Guano, Guaranda, Guayaquil, Huaquillas, Ibarra, Isabela, Isinliví, Lago Agrio, Laguna Cuicocha, Laguna Quilotoa, Latacunga, Loja, Machala, Manta, Mindo, Montanita, Montecristi, Muisne, Otavalo, Papallacta, Piedra Blanca, Puerto Ayora, Puerto Baquerizo Moreno, Puerto Cayo, Puerto El Morro, Puerto López, Puerto Villamil, Pululahua Geobotanical Reserve, Quevedo, Quito, Riobamba, Salinas, Salinas de Guaranda, San Cristobal, San Luis de Pambil, San Miguel, Sangay National Park, Santa Cruz, Santa Fe, Santiago de Bolivar, Santo Domingo de los Colorados, South Plaza, Tababela, Tena, Tulcan, Vilcabamba, Yasuni National Park, Zamora, Zaruma, Zumbahua.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 9.7 ℃ (49.46 ℉). De koudste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 20.7 ℃ (69.26 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 10.2 ℃ (50.36 ℉). De meest regenachtige maand hier is april, het gemiddelde aantal regendagen is 20.4. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 6.9.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Ecuador reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Chimborazo (6267 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Ecuador te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Ecuador in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ecuador in januari is 21.8 ℃ (71.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.75 ℃ (71.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 12.8. De gemiddelde regenval is 82.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Ecuador in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ecuador in februari is 21.7 ℃ (71.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.75 ℃ (71.15 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.2 ℃ (70.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 14.1. De gemiddelde regenval is 108.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Ecuador in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ecuador in maart is 20.7 ℃ (69.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.2 ℃ (50.36 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.2 ℃ (70.16 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 19.4. De gemiddelde regenval is 144.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Ecuador in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ecuador in april is 20.8 ℃ (69.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.75 ℃ (69.35 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.85 ℃ (69.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 20.4. De gemiddelde regenval is 174.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Ecuador in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ecuador in mei is 20.9 ℃ (69.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.4 ℃ (50.72 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.85 ℃ (69.53 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 17.1. De gemiddelde regenval is 103 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Ecuador in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ecuador in juni is 21.8 ℃ (71.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.9 ℃ (49.82 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.7 ℃ (71.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 9.9. De gemiddelde regenval is 39.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Ecuador in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ecuador in juli is 21.6 ℃ (70.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.5 ℃ (49.1 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.7 ℃ (71.06 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.1 ℃ (71.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 7.2. De gemiddelde regenval is 21 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Ecuador in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ecuador in augustus is 22.6 ℃ (72.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.7 ℃ (49.46 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.1 ℃ (71.78 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.4 ℃ (72.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 6.9. De gemiddelde regenval is 28.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Ecuador in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ecuador in september is 22.2 ℃ (71.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.5 ℃ (49.1 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.4 ℃ (72.32 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22 ℃ (71.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 12. De gemiddelde regenval is 69.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Ecuador in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ecuador in oktober is 21.8 ℃ (71.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.5 ℃ (49.1 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22 ℃ (71.6 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.55 ℃ (70.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 17.6. De gemiddelde regenval is 112.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:06 (uren en minuten), in midden in de maand 12:06 en aan het einde van de maand 12:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Ecuador in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ecuador in november is 21.3 ℃ (70.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10 ℃ (50 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.55 ℃ (70.79 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.15 ℃ (70.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 16.3. De gemiddelde regenval is 109 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Ecuador in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ecuador in december is 21 ℃ (69.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.15 ℃ (70.07 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.4 ℃ (70.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 15. De gemiddelde regenval is 101.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Ecuador kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Quitotemperatuur: - hoogste temperatuur: 21 ℃ (69.8 ℉)laagste temperatuur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)regenval: 101.3mmregenachtige dagen: 15
Cuencatemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)laagste temperatuur: 11.2 ℃ (52.16 ℉)regenval: 87.7mmregenachtige dagen: 15.1
Guayaquiltemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.4 ℃ (90.32 ℉)laagste temperatuur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)regenval: 68.9mmregenachtige dagen: 9.1
San Cristobal Galapagostemperatuur: - hoogste temperatuur: 28 ℃ (82.4 ℉)laagste temperatuur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)regenval: 51.6mmregenachtige dagen: 9.9
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2023 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest