Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i South-central China

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til South-central China? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Folkerepublikken Kina - South-central China

Hvilket vær kan du forvente i South-central China

South-central China er en del av Folkerepublikken Kina. Klimaet i Kina er svært variert, fordi landet er veldig stort. Været er tropisk i sør og subarctic i nord og alpin i de høyere høyder av det tibetanske platået. Monsoon vind har sterkt innflytelse på klimaet. Om sommeren bærer monsonen varm og fuktig luft fra sør, om vinteren bringer monsunen kaldt og relativt tørt vær.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aba, Anhui, Baoguo, Barkam, Beichuan, Bengbu, Changde, Changsha, Chengdu, Chongqing, Daocheng, Daofu, Dazu, Dujiangyan, Dêgê, East Sichuan, Emeishan, Emeishan National Park, Enshi, Fenghuang, Ganzhou, Ganzi, Garzê, Guangyuan, Hefei, Hengyang, Hongcun, Huaihua, Huanglongsi National Park, Huangmei, Huangshan, Hubei, Hunan, Jiajiang, Jiangxi, Jiangyong County, Jianmen Shudao National Park, Jingdezhen, Jinggangshan, Jingmen, Jingzhou, Jishou, Jiujiang, Jiuzhaigou Nature Reserve, Kangding, Labahe Nature Reserve, Langmusi, Langzhong, Leshan, Litang, Luding, Lushan, Ma'anshan, Manigango, Maoxian, Mianyang, Mount Heng, Mount Jiuhua, Mount Sanqingshan National Park, Moxi, Mugecuo, Nanchang, Panzhihua, Pingxiang, Qianwei, Qijiang, Qingchengshan Dujiangyan National Park, Ruijin, Ruoergai, Seda, Shangli, Shaoshan, Shawan, Shiyan, Shunan Zhuhai National Park, Sichuan, Siguniangshan National Park, Songpan, South Sichuan, Tagong, Tianmen Mountain, Tongdao Dong Autonomous County, Wenchuan, Wuhan, Wuhu, Wulingyuan, Wuyuan, Xiangcheng, Xiangfan, Xiaogan, Xichang, Xidi, Xiling Xueshan National Park, Xinlong, Xinyu, Ya'an, Yajiang, Yibin, Yichang, Yongzhou, Yueyang, Zhangguying village, Zhangjiajie, Zhuzhou, Zigong.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Jingzhou Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 32.4 ℃ (90.32 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 24.7 ℃ (76.46 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 8.3 ℃ (46.94 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 1.1 ℃ (33.98 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Mai, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 13.4. Den minste regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 6.8.

Når du reiser rundt South-central China, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Folkerepublikken Kina er Mount Everest (8848 m) og det laveste punktet er Turpan Pendi (-154 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til South-central China. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i South-central China i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South-central China i Januar er 8.3 ℃ (46.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.1 ℃ (33.98 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.55 ℃ (49.19 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.3 ℃ (48.74 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 8.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 29.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:13 (timer og minutter), i midten av måneden 10:24 og i slutten av måneden 10:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i South-central China i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South-central China i Februar er 10.3 ℃ (50.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3 ℃ (37.4 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.3 ℃ (48.74 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.2 ℃ (53.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 9.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 45.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:42 (timer og minutter), i midten av måneden 11:06 og i slutten av måneden 11:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i South-central China i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South-central China i Mars er 14.1 ℃ (57.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.9 ℃ (44.42 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.2 ℃ (53.96 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.9 ℃ (64.22 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 12.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 75.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:32 (timer og minutter), i midten av måneden 11:59 og i slutten av måneden 12:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i South-central China i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South-central China i April er 21.7 ℃ (71.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.2 ℃ (55.76 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.9 ℃ (64.22 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24 ℃ (75.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 12.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 107.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:27 (timer og minutter), i midten av måneden 12:54 og i slutten av måneden 13:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i South-central China i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South-central China i Mai er 26.3 ℃ (79.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.8 ℃ (64.04 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24 ℃ (75.2 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.05 ℃ (82.49 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 13.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 140.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:19 (timer og minutter), i midten av måneden 13:40 og i slutten av måneden 13:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i South-central China i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South-central China i Juni er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.5 ℃ (72.5 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.05 ℃ (82.49 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.75 ℃ (87.35 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 13.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 158.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:56 (timer og minutter), i midten av måneden 14:05 og i slutten av måneden 14:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i South-central China i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South-central China i Juli er 31.7 ℃ (89.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.2 ℃ (77.36 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.75 ℃ (87.35 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 10.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 150.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:05 (timer og minutter), i midten av måneden 13:56 og i slutten av måneden 13:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i South-central China i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South-central China i August er 32.4 ℃ (90.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.7 ℃ (76.46 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 9.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 118.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:39 (timer og minutter), i midten av måneden 13:18 og i slutten av måneden 12:53.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i South-central China i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South-central China i September er 27.5 ℃ (81.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.3 ℃ (68.54 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.3 ℃ (77.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 9.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 90.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:53 (timer og minutter), i midten av måneden 12:27 og i slutten av måneden 11:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i South-central China i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South-central China i Oktober er 23.1 ℃ (73.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.4 ℃ (57.92 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.3 ℃ (77.54 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.85 ℃ (67.73 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 10.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 88.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:59 (timer og minutter), i midten av måneden 11:32 og i slutten av måneden 11:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i South-central China i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South-central China i November er 16.6 ℃ (61.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.4 ℃ (47.12 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.85 ℃ (67.73 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.7 ℃ (56.66 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 8.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 55.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:06 (timer og minutter), i midten av måneden 10:43 og i slutten av måneden 10:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i South-central China i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South-central China i Desember er 10.8 ℃ (51.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.1 ℃ (37.58 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.7 ℃ (56.66 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.55 ℃ (49.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 6.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 23.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:24 (timer og minutter), i midten av måneden 10:13 og i slutten av måneden 10:11.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i South-central China på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Chongqingtemperatur: - høyeste temperatur: 11 ℃ (51.8 ℉)laveste temperatur: 7.3 ℃ (45.14 ℉)nedbør: 25.7mmregnfulle dager: 10.8
Wuhantemperatur: - høyeste temperatur: 10.5 ℃ (50.9 ℉)laveste temperatur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)nedbør: 27.5mmregnfulle dager: 7
Chengdutemperatur: - høyeste temperatur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)laveste temperatur: 4.4 ℃ (39.92 ℉)nedbør: 5.1mmregnfulle dager: 6
Hefeitemperatur: - høyeste temperatur: 9.6 ℃ (49.28 ℉)laveste temperatur: 1.1 ℃ (33.98 ℉)nedbør: 24.8mmregnfulle dager: 6
Changshatemperatur: - høyeste temperatur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)laveste temperatur: 3.8 ℃ (38.84 ℉)nedbør: 45.6mmregnfulle dager: 10.1
Nanchangtemperatur: - høyeste temperatur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)laveste temperatur: 4.6 ℃ (40.28 ℉)nedbør: 41.9mmregnfulle dager: 7.9
Jiujiangtemperatur: 7 ℃ (44.6 ℉)høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 39.6mmregnfulle dager: 7.8
Yichangtemperatur: - høyeste temperatur: 11.4 ℃ (52.52 ℉)laveste temperatur: 4.3 ℃ (39.74 ℉)nedbør: 17.6mmregnfulle dager: 7
Zhuzhoutemperatur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 43mmregnfulle dager: 9
Jingzhoutemperatur: - høyeste temperatur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)laveste temperatur: 3.1 ℃ (37.58 ℉)nedbør: 23.6mmregnfulle dager: 6.8
Panzhihuatemperatur: 13 ℃ (55.4 ℉)høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 1.5mmregnfulle dager: 1.3
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.