Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Groenland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Groenland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Groenland

Welk weer te verwachten in Groenland

Het klimaat van Groenland is arctisch tot subarctisch, je kunt koele zomers en koude winters verwachten. Het weer is over het algemeen veranderlijk en verschilt in verschillende regio's. Er zijn ook vrij grote temperatuurverschillen in verschillende seizoenen.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Eastern Greenland, Igaliku, Ilulissat, Ittoqqortoormiit, Kangerlussuaq, Kulusuk, Nanortalik, Narsaq, Narsarsuaq, Northeast Greenland National Park, Northern Greenland, Nuuk, Oqaatsut, Qaanaaq, Qaqortoq, Qasigiannguit, Qassiarsuk, Sisimiut, Southern Greenland, Tasiilaq, Upernavik, Uummannaq, Western Greenland.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 11.1 ℃ (51.98 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 4.5 ℃ (40.1 ℉). De koudste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is -4.1 ℃ (24.62 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -10 ℃ (14 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Groenland reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Gunnbjorn Fjeld (3694 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Groenland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Groenland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groenland in januari is -3.8 ℃ (25.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -9.7 ℃ (14.54 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.25 ℃ (26.15 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.85 ℃ (25.07 ℉). De gemiddelde regenval is 38.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 4:19 (uren en minuten), in midden in de maand 5:23 en aan het einde van de maand 6:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Groenland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groenland in februari is -3.9 ℃ (24.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -10 ℃ (14 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.85 ℃ (25.07 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4 ℃ (24.8 ℉). De gemiddelde regenval is 47.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 6:53 (uren en minuten), in midden in de maand 8:30 en aan het einde van de maand 10:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Groenland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groenland in maart is -4.1 ℃ (24.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -10 ℃ (14 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4 ℃ (24.8 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -2.15 ℃ (28.13 ℉). De gemiddelde regenval is 50.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:09 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 13:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Groenland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groenland in april is -0.2 ℃ (31.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.5 ℃ (22.1 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -2.15 ℃ (28.13 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.9 ℃ (35.42 ℉). De gemiddelde regenval is 46.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:25 (uren en minuten), in midden in de maand 15:04 en aan het einde van de maand 16:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Groenland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groenland in mei is 4 ℃ (39.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.9 ℃ (30.38 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.9 ℃ (35.42 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.2 ℃ (43.16 ℉). De gemiddelde regenval is 54.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:44 (uren en minuten), in midden in de maand 18:24 en aan het einde van de maand 19:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Groenland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groenland in juni is 8.4 ℃ (47.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.9 ℃ (35.42 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.2 ℃ (43.16 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.75 ℃ (49.55 ℉). De gemiddelde regenval is 63.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 19:56 (uren en minuten), in midden in de maand 21:01 en aan het einde van de maand 20:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Groenland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groenland in juli is 11.1 ℃ (51.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.5 ℃ (40.1 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.75 ℃ (49.55 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.8 ℃ (51.44 ℉). De gemiddelde regenval is 82.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 20:58 (uren en minuten), in midden in de maand 19:51 en aan het einde van de maand 18:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Groenland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groenland in augustus is 10.5 ℃ (50.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.5 ℃ (40.1 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.6 ℃ (47.48 ℉). De gemiddelde regenval is 87.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 18:18 (uren en minuten), in midden in de maand 16:39 en aan het einde van de maand 15:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Groenland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groenland in september is 6.7 ℃ (44.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.2 ℃ (35.96 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.6 ℃ (47.48 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.5 ℃ (40.1 ℉). De gemiddelde regenval is 88 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:01 (uren en minuten), in midden in de maand 13:23 en aan het einde van de maand 11:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Groenland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groenland in oktober is 2.3 ℃ (36.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.9 ℃ (28.58 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.5 ℃ (40.1 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.95 ℃ (33.71 ℉). De gemiddelde regenval is 71.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:47 (uren en minuten), in midden in de maand 10:10 en aan het einde van de maand 8:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Groenland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groenland in november is -0.4 ℃ (31.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.2 ℃ (22.64 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.95 ℃ (33.71 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.55 ℃ (29.21 ℉). De gemiddelde regenval is 73.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:32 (uren en minuten), in midden in de maand 6:56 en aan het einde van de maand 5:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Groenland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groenland in december is -2.7 ℃ (27.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -8.2 ℃ (17.24 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.55 ℃ (29.21 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.25 ℃ (26.15 ℉). De gemiddelde regenval is 53.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 5:26 (uren en minuten), in midden in de maand 4:21 en aan het einde van de maand 4:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Groenland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Thuletemperatuur: -21.5 ℃ (-6.7 ℉)hoogste temperatuur: -17 ℃ (1.4 ℉)laagste temperatuur: -24.4 ℃ (-11.92 ℉)regenval: 8.2mmregenachtige dagen: -
Holsteinsborgtemperatuur: -9.6 ℃ (14.72 ℉)hoogste temperatuur: -5.9 ℃ (21.38 ℉)laagste temperatuur: -12.4 ℃ (9.68 ℉)regenval: 21.7mmregenachtige dagen: -
Sdr. Stromfjordtemperatuur: -16 ℃ (3.2 ℉)hoogste temperatuur: -11.3 ℃ (11.66 ℉)laagste temperatuur: -21.5 ℃ (-6.7 ℉)regenval: 6mmregenachtige dagen: -
Narsarsuaqtemperatuur: -5.4 ℃ (22.28 ℉)hoogste temperatuur: -1.4 ℃ (29.48 ℉)laagste temperatuur: -9.7 ℃ (14.54 ℉)regenval: 61.6mmregenachtige dagen: -
Danmarkshavntemperatuur: -21.6 ℃ (-6.88 ℉)hoogste temperatuur: -16.9 ℃ (1.58 ℉)laagste temperatuur: -24.9 ℃ (-12.82 ℉)regenval: 14.7mmregenachtige dagen: -
Scoresbysundtemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 16.3mmregenachtige dagen: -
Upernaviktemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 22.3mmregenachtige dagen: -
Jakobshavntemperatuur: -10.5 ℃ (13.1 ℉)hoogste temperatuur: -7.5 ℃ (18.5 ℉)laagste temperatuur: -14 ℃ (6.8 ℉)regenval: 16.4mmregenachtige dagen: -
Egedesmindetemperatuur: -9.4 ℃ (15.08 ℉)hoogste temperatuur: -6.3 ℃ (20.66 ℉)laagste temperatuur: -12.3 ℃ (9.86 ℉)regenval: 26.3mmregenachtige dagen: -
Nuuktemperatuur: -5.6 ℃ (21.92 ℉)hoogste temperatuur: -2.7 ℃ (27.14 ℉)laagste temperatuur: -8.2 ℃ (17.24 ℉)regenval: 53.6mmregenachtige dagen: -
Frederikshabtemperatuur: -4.7 ℃ (23.54 ℉)hoogste temperatuur: -1.3 ℃ (29.66 ℉)laagste temperatuur: -8.3 ℃ (17.06 ℉)regenval: 85.8mmregenachtige dagen: -
Julianehabtemperatuur: -3.8 ℃ (25.16 ℉)hoogste temperatuur: -0.6 ℃ (30.92 ℉)laagste temperatuur: -7.1 ℃ (19.22 ℉)regenval: 73.9mmregenachtige dagen: -
Nordtemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 17.1mmregenachtige dagen: -
Kap Tobintemperatuur: -14 ℃ (6.8 ℉)hoogste temperatuur: -10.1 ℃ (13.82 ℉)laagste temperatuur: -17.5 ℃ (0.5 ℉)regenval: 48.9mmregenachtige dagen: -
Aputiteqtemperatuur: -8.8 ℃ (16.16 ℉)hoogste temperatuur: -5.9 ℃ (21.38 ℉)laagste temperatuur: -12.4 ℃ (9.68 ℉)regenval: 39.4mmregenachtige dagen: -
Angmagssaliktemperatuur: -6.7 ℃ (19.94 ℉)hoogste temperatuur: -3.1 ℃ (26.42 ℉)laagste temperatuur: -10 ℃ (14 ℉)regenval: 104.4mmregenachtige dagen: -
Prins Christian Sundtemperatuur: -2.6 ℃ (27.32 ℉)hoogste temperatuur: -0.7 ℃ (30.74 ℉)laagste temperatuur: -4.5 ℃ (23.9 ℉)regenval: 245mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2023 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest