Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Ierland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Ierland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Ierland

Welk weer te verwachten in Ierland

Het klimaat in Ierland is gematigd maritiem. Het weer wordt aangepast door North Atlantic Current. U kunt zachte winters en koele zomers verwachten. Het weer is bijna constant vochtig, het is heel vaak bewolkt. Het weer is ook behoorlijk wisselvallig en regens zijn niet zeldzaam.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abbeyleix, Achill Island, Adare, Aghaboe, Annascaul, Aran Islands, Ardee, Arranmore Island, Ashbourne, Athlone, Athy, Bagenalstown, Bailieborough, Balbriggan, Ballaghmore, Ballyconnell, Ballyliffin, Ballylinan, Ballymote, Ballyragget, Ballyshannon, Ballyvaughan, Baltimore, Banagher, Bantry, Belturbet, Birr, Blarney, Borris, Boyle, Bray, Brú Na Bóinne Archaeological Park, Buncrana, Bundoran, Bunratty, Burren, Burt, Cabinteely, Cadamstown, Caherciveen, Cahir, Callan, Carbury, Carlow, Carndonagh, Carrick on Shannon, Cashel, Castlebar, Castlecomer, Castlegregory, Castletown, Castletownberehaven, Castletownshend, Clara, Clifden, Cliffs of Moher, Cloghan, Cloghane Brandon, Clogherhead, Clonakilty, Clonaslee, Clonbullogue, Clonbur, Clonmacnoise, Cobh, Cong, Connemara, Cork, Craggaunowen, Croghan, Crosshaven, Cullohill, Dalkey, Dingle, Dingle Peninsula, Donegal Town, Doolin, Douglas, Drogheda, Dromahair, Dromineer, Dublin, Dundalk, Dunfanaghy, Dungarvan, Dungloe, Dunmore East, Dún Laoghaire, East Coast and Midlands, East Galway, Edenderry, Emo, Ennis, Enniscorthy, Enniskerry, Falcarragh, Fanad Peninsula, Ferbane, Fethard, Freshford, Galway, Geashill, Glencolmcille, Glendalough, Glengarriff, Glenties, Glenveagh National Park, Gorey, Gortahork, Graignamanagh, Gweedore, Hacketstown, Holycross, Horseleap, Howth, Inis Meáin, Inis Mór, Inis Oírr, Inishowen Peninsula, Inistioge, Kells, Kenmare, Kilcormac, Kildare Village, Kilfenora, Kilkee, Kilkenny, Killarney, Killorglin, Kilmore Quay, Kinnitty, Kinsale, Knock, Lahinch, Leenane, Leighlinbridge, Letterfrack, Letterkenny, Lifford, Limerick, Liscannor, Lisdoonvarna, Lismore, Longford, Lough Key, Macroom, Malahide, Mallow, Manorhamilton, Maynooth, Miltown Malbay, Moneygall, Mooncoin, Mountbolus, Mountcharles, Mountmellick, Mountrath, Mullingar, Multyfarnham, Naas, Nenagh, Northwest Ireland and Lakelands, Oldcastle, Omey Island, Oughterard, Port Laoise, Portarlington, Portmagee, Portmarnock, Querrin, Rathvilly, Roscommon, Rosscarbery, Rosses Point, Rosslare, Roundwood, Rush, Schull, Shannon, Shannon Harbour, Shannon Region, Shannonbridge, Sherkin Island, Skellig Michael, Skerries, Skibbereen, Slane, Slieve Bloom Mountains, Sligo, Southeast Ireland, Southwest Ireland, Spiddal, Stradbally, Strandhill, Swords, The Rosses, Thomastown, Thurles, Timahoe, Tipperary, Tory Island, Tralee, Trim, Tuam, Tullamore, Tullow, University College Dublin, Ventry, Waterford, West Ireland, Westport, Wexford, Youghal.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 11.9 ℃ (53.42 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 8.3 ℃ (46.94 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 2.6 ℃ (36.68 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 12.9. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 10.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Ierland reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Carrauntoohil (1041 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Ierland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Ierland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ierland in januari is 8.3 ℃ (46.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.6 ℃ (36.68 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.45 ℃ (47.21 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 12.9. De gemiddelde regenval is 61.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:34 (uren en minuten), in midden in de maand 8:03 en aan het einde van de maand 8:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Ierland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ierland in februari is 8.5 ℃ (47.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.5 ℃ (36.5 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.5 ℃ (50.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 10.1. De gemiddelde regenval is 48.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:50 (uren en minuten), in midden in de maand 9:47 en aan het einde van de maand 10:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Ierland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ierland in maart is 12.5 ℃ (54.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.5 ℃ (38.3 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.5 ℃ (50.9 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.35 ℃ (54.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 11.4. De gemiddelde regenval is 53.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:49 (uren en minuten), in midden in de maand 11:53 en aan het einde van de maand 12:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Ierland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ierland in april is 12.2 ℃ (53.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.8 ℃ (40.64 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.35 ℃ (54.23 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.55 ℃ (56.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 11. De gemiddelde regenval is 53.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:56 (uren en minuten), in midden in de maand 13:59 en aan het einde van de maand 14:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Ierland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ierland in mei is 14.9 ℃ (58.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.2 ℃ (44.96 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.55 ℃ (56.39 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.4 ℃ (61.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10.8. De gemiddelde regenval is 59.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:59 (uren en minuten), in midden in de maand 15:53 en aan het einde van de maand 16:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Ierland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ierland in juni is 17.9 ℃ (64.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10 ℃ (50 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.4 ℃ (61.52 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 10.6. De gemiddelde regenval is 66.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:34 (uren en minuten), in midden in de maand 16:58 en aan het einde van de maand 16:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Ierland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ierland in juli is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.9 ℃ (53.42 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.65 ℃ (67.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 10.8. De gemiddelde regenval is 55.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:57 (uren en minuten), in midden in de maand 16:32 en aan het einde van de maand 15:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Ierland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ierland in augustus is 19.1 ℃ (66.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.6 ℃ (52.88 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.65 ℃ (67.37 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.35 ℃ (65.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 11.4. De gemiddelde regenval is 73.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:50 (uren en minuten), in midden in de maand 14:56 en aan het einde van de maand 13:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Ierland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ierland in september is 17.6 ℃ (63.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.2 ℃ (50.36 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.35 ℃ (65.03 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.75 ℃ (60.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 10. De gemiddelde regenval is 59.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:57 (uren en minuten), in midden in de maand 12:55 en aan het einde van de maand 11:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Ierland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ierland in oktober is 13.9 ℃ (57.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.75 ℃ (60.35 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.1 ℃ (53.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 12.1. De gemiddelde regenval is 80.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:50 en aan het einde van de maand 9:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Ierland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ierland in november is 10.3 ℃ (50.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.6 ℃ (40.28 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.1 ℃ (53.78 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.45 ℃ (49.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 11.6. De gemiddelde regenval is 74.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:49 (uren en minuten), in midden in de maand 8:52 en aan het einde van de maand 8:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Ierland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ierland in december is 8.6 ℃ (47.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.9 ℃ (37.22 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.45 ℃ (49.01 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.45 ℃ (47.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 12.3. De gemiddelde regenval is 74.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:05 (uren en minuten), in midden in de maand 7:35 en aan het einde van de maand 7:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Ierland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Dublintemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laagste temperatuur: 2.9 ℃ (37.22 ℉)regenval: 74.3mmregenachtige dagen: 12.3
Corktemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)laagste temperatuur: 3.9 ℃ (39.02 ℉)regenval: 134.1mmregenachtige dagen: 20
Shannon Airporttemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.2 ℃ (48.56 ℉)laagste temperatuur: 3.8 ℃ (38.84 ℉)regenval: 103.3mmregenachtige dagen: 15.2
Belmullettemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.3 ℃ (48.74 ℉)laagste temperatuur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)regenval: 138.6mmregenachtige dagen: 22.8
Malin Headtemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laagste temperatuur: 4.4 ℃ (39.92 ℉)regenval: 116.3mmregenachtige dagen: 17.4
Kilkennytemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)laagste temperatuur: 2.3 ℃ (36.14 ℉)regenval: 82.2mmregenachtige dagen: 12.8
Galwaytemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.2 ℃ (48.56 ℉)laagste temperatuur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)regenval: 133.9mmregenachtige dagen: 17.2
Donegaltemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.5 ℃ (47.3 ℉)laagste temperatuur: 3.1 ℃ (37.58 ℉)regenval: 132.1mmregenachtige dagen: 0
Kerrytemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)laagste temperatuur: 5.4 ℃ (41.72 ℉)regenval: 162.4mmregenachtige dagen: 18.1
Mayotemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.9 ℃ (46.22 ℉)laagste temperatuur: 2.3 ℃ (36.14 ℉)regenval: 124mmregenachtige dagen: 21.6
Offalytemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.3 ℃ (46.94 ℉)laagste temperatuur: 2.6 ℃ (36.68 ℉)regenval: 78.6mmregenachtige dagen: 19
Wexfordtemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.2 ℃ (48.56 ℉)laagste temperatuur: 4.1 ℃ (39.38 ℉)regenval: 109mmregenachtige dagen: 19
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.