Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Israel

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Israel? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Israel

Hvilket vær kan du forvente i Israel

Klimaet i Israel er middelhavsmassert, men været er vanligvis varmt og tørt i sørlige og østlige ørkenområder. Vintrene kan være kule og regnfulle, men gjennomsnittstemperaturene er godt over frysepunktet. Somre er vanligvis fuktige langs kysten.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Abu Ghosh, Afula, Akko, Arad, Ashdod, Ashkelon, Bat Yam, Beer Sheva, Beit Shean Valley, Beit Shemesh, Beth Guvrin, Bnei Brak, Caesarea, Carmel Range, Dead Sea, Dimona, Eilat, Ein Gedi, Galilee Panhandle, Givat Shmuel, Golan Heights, Hadera, Haifa, Herzliya, Holon, Israeli Coastal Plain, Jerusalem, Jerusalem Hills, Jezreel Valley, Judaean Desert, Katzrin, Kibbutz Geva, Lod, Lower Galilee, Majdal Shams, Masada, Mitzpe Ramon, Modi'in, Mount Hermon, Nahariyya, Nazareth, Negev, Netanya, Netivot, Petah Tikva, Ra'anana, Rahat, Ramat Gan, Ramla, Rehovot, Rishon LeTzion, Rosh Haniqra, Safed, Samar, Sde Boker, Sea of Galilee region, Shfela, Tel Aviv, Tiberias, Upper Galilee, Western Galilee, Yerucham, Zikhron Ya'akov, Zippori.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 20.5 ℃ (68.9 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 12.7 ℃ (54.86 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 7 ℃ (44.6 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 12.4. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.

Når du reiser til noen steder i Israel, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Har Meron (1208 m) og det laveste punktet er Dead Sea (-431 m). Så forskjellene i høyder i dette landet er ikke ubetydelige, og du bør forvente at været skal være forskjellig på steder i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Israel. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Israel i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Israel i Januar er 12.7 ℃ (54.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7 ℃ (44.6 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.05 ℃ (57.29 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.2 ℃ (55.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 12.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 130.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:06 (timer og minutter), i midten av måneden 10:18 og i slutten av måneden 10:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Israel i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Israel i Februar er 13.7 ℃ (56.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.1 ℃ (44.78 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.2 ℃ (55.76 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.4 ℃ (59.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 12.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 128.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:37 (timer og minutter), i midten av måneden 11:02 og i slutten av måneden 11:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Israel i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Israel i Mars er 17.1 ℃ (62.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.5 ℃ (49.1 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.4 ℃ (59.72 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.55 ℃ (67.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 76.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:30 (timer og minutter), i midten av måneden 11:59 og i slutten av måneden 12:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Israel i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Israel i April er 22 ℃ (71.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.4 ℃ (54.32 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.55 ℃ (67.19 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.35 ℃ (75.83 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 3.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 18.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:28 (timer og minutter), i midten av måneden 12:57 og i slutten av måneden 13:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Israel i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Israel i Mai er 26.7 ℃ (80.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.3 ℃ (61.34 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.35 ℃ (75.83 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.5 ℃ (81.5 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 1.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:23 (timer og minutter), i midten av måneden 13:46 og i slutten av måneden 14:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Israel i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Israel i Juni er 28.3 ℃ (82.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.7 ℃ (65.66 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.5 ℃ (81.5 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.45 ℃ (85.01 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:03 (timer og minutter), i midten av måneden 14:12 og i slutten av måneden 14:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Israel i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Israel i Juli er 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.5 ℃ (68.9 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.45 ℃ (85.01 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:12 (timer og minutter), i midten av måneden 14:02 og i slutten av måneden 13:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Israel i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Israel i August er 30.2 ℃ (86.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.4 ℃ (68.72 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:45 (timer og minutter), i midten av måneden 13:22 og i slutten av måneden 12:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Israel i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Israel i September er 28.9 ℃ (84.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.9 ℃ (66.02 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.95 ℃ (80.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 0.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:56 (timer og minutter), i midten av måneden 12:28 og i slutten av måneden 11:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Israel i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Israel i Oktober er 25 ℃ (77 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.2 ℃ (62.96 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.95 ℃ (80.51 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.3 ℃ (72.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 13.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:59 (timer og minutter), i midten av måneden 11:30 og i slutten av måneden 11:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Israel i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Israel i November er 19.6 ℃ (67.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.9 ℃ (55.22 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.3 ℃ (72.14 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.5 ℃ (63.5 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 53.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:03 (timer og minutter), i midten av måneden 10:38 og i slutten av måneden 10:18.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Israel i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Israel i Desember er 15.4 ℃ (59.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.3 ℃ (48.74 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.5 ℃ (63.5 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.05 ℃ (57.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 10.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 104.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:18 (timer og minutter), i midten av måneden 10:06 og i slutten av måneden 10:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Israel på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Jerusalemtemperatur: - høyeste temperatur: 15.4 ℃ (59.72 ℉)laveste temperatur: 9.3 ℃ (48.74 ℉)nedbør: 104.2mmregnfulle dager: 10.2
Tel Avivtemperatur: - høyeste temperatur: 20 ℃ (68 ℉)laveste temperatur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)nedbør: 124.8mmregnfulle dager: 10.6
Tiberiastemperatur: - høyeste temperatur: 20.4 ℃ (68.72 ℉)laveste temperatur: 12.4 ℃ (54.32 ℉)nedbør: 93.1mmregnfulle dager: 9.7
Eilattemperatur: - høyeste temperatur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)laveste temperatur: 11.9 ℃ (53.42 ℉)nedbør: 5mmregnfulle dager: 1.7
Afulatemperatur: - høyeste temperatur: 19.7 ℃ (67.46 ℉)laveste temperatur: 7.5 ℃ (45.5 ℉)nedbør: 102.2mmregnfulle dager: 10
Beer Shevatemperatur: - høyeste temperatur: 20 ℃ (68 ℉)laveste temperatur: 8.9 ℃ (48.02 ℉)nedbør: 38.6mmregnfulle dager: 7.1
Haifatemperatur: - høyeste temperatur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)laveste temperatur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)nedbør: 141.3mmregnfulle dager: 11.8
Lodtemperatur: - høyeste temperatur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)laveste temperatur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)nedbør: 125.4mmregnfulle dager: 10.1
Mizpe Ramontemperatur: - høyeste temperatur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)laveste temperatur: 8.8 ℃ (47.84 ℉)nedbør: 11.5mmregnfulle dager: 3.9
Nazarethtemperatur: - høyeste temperatur: 16.8 ℃ (62.24 ℉)laveste temperatur: 10 ℃ (50 ℉)nedbør: 128.9mmregnfulle dager: 9.9
Zefattemperatur: - høyeste temperatur: 12.9 ℃ (55.22 ℉)laveste temperatur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)nedbør: 134.3mmregnfulle dager: 12.4
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2023 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest