Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Israël

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Israël te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Israël

Welk weer te verwachten in Israël

Het klimaat van Israël is mediterraan gematigd, maar het weer is meestal warm en droog in zuidelijke en oostelijke woestijngebieden. De winters kunnen koel en regenachtig zijn, maar de gemiddelde temperaturen liggen ver boven het vriespunt. De zomers zijn meestal vochtig langs de kust.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abu Ghosh, Afula, Akko, Arad, Ashdod, Ashkelon, Bat Yam, Beer Sheva, Beit Shean Valley, Beit Shemesh, Beth Guvrin, Bnei Brak, Caesarea, Carmel Range, Dead Sea, Dimona, Eilat, Ein Gedi, Galilee Panhandle, Givat Shmuel, Golan Heights, Hadera, Haifa, Herzliya, Holon, Israeli Coastal Plain, Jerusalem, Jerusalem Hills, Jezreel Valley, Judaean Desert, Katzrin, Kibbutz Geva, Lod, Lower Galilee, Majdal Shams, Masada, Mitzpe Ramon, Modi'in, Mount Hermon, Nahariyya, Nazareth, Negev, Netanya, Netivot, Petah Tikva, Ra'anana, Rahat, Ramat Gan, Ramla, Rehovot, Rishon LeTzion, Rosh Haniqra, Safed, Samar, Sde Boker, Sea of Galilee region, Shfela, Tel Aviv, Tiberias, Upper Galilee, Western Galilee, Yerucham, Zikhron Ya'akov, Zippori.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20.5 ℃ (68.9 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 12.7 ℃ (54.86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 7 ℃ (44.6 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 12.4. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Israël reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Har Meron (1208 m) en het laagste punt is Dead Sea (-431 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Israël te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Israël in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Israël in januari is 12.7 ℃ (54.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7 ℃ (44.6 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.05 ℃ (57.29 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.2 ℃ (55.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 12.4. De gemiddelde regenval is 130.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:06 (uren en minuten), in midden in de maand 10:18 en aan het einde van de maand 10:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Israël in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Israël in februari is 13.7 ℃ (56.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.1 ℃ (44.78 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.2 ℃ (55.76 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.4 ℃ (59.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 12.2. De gemiddelde regenval is 128.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:37 (uren en minuten), in midden in de maand 11:02 en aan het einde van de maand 11:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Israël in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Israël in maart is 17.1 ℃ (62.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.5 ℃ (49.1 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.55 ℃ (67.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9. De gemiddelde regenval is 76.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:30 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Israël in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Israël in april is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.4 ℃ (54.32 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.55 ℃ (67.19 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.35 ℃ (75.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 3.8. De gemiddelde regenval is 18.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:28 (uren en minuten), in midden in de maand 12:57 en aan het einde van de maand 13:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Israël in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Israël in mei is 26.7 ℃ (80.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.3 ℃ (61.34 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.35 ℃ (75.83 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.5 ℃ (81.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 1.3. De gemiddelde regenval is 6.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:23 (uren en minuten), in midden in de maand 13:46 en aan het einde van de maand 14:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Israël in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Israël in juni is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.7 ℃ (65.66 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.5 ℃ (81.5 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.45 ℃ (85.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0.1. De gemiddelde regenval is 0.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:03 (uren en minuten), in midden in de maand 14:12 en aan het einde van de maand 14:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Israël in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Israël in juli is 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.5 ℃ (68.9 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.45 ℃ (85.01 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.4 ℃ (86.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:12 (uren en minuten), in midden in de maand 14:02 en aan het einde van de maand 13:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Israël in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Israël in augustus is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.4 ℃ (68.72 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.4 ℃ (86.72 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0. De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:45 (uren en minuten), in midden in de maand 13:22 en aan het einde van de maand 12:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Israël in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Israël in september is 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 0.4. De gemiddelde regenval is 0.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:56 (uren en minuten), in midden in de maand 12:28 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Israël in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Israël in oktober is 25 ℃ (77 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.3 ℃ (72.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 4. De gemiddelde regenval is 13.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:30 en aan het einde van de maand 11:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Israël in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Israël in november is 19.6 ℃ (67.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.3 ℃ (72.14 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.5 ℃ (63.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 7. De gemiddelde regenval is 53.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:03 (uren en minuten), in midden in de maand 10:38 en aan het einde van de maand 10:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Israël in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Israël in december is 15.4 ℃ (59.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.3 ℃ (48.74 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.5 ℃ (63.5 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.05 ℃ (57.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 10.2. De gemiddelde regenval is 104.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:18 (uren en minuten), in midden in de maand 10:06 en aan het einde van de maand 10:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Israël kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Jerusalemtemperatuur: - hoogste temperatuur: 15.4 ℃ (59.72 ℉)laagste temperatuur: 9.3 ℃ (48.74 ℉)regenval: 104.2mmregenachtige dagen: 10.2
Tel Avivtemperatuur: - hoogste temperatuur: 20 ℃ (68 ℉)laagste temperatuur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)regenval: 124.8mmregenachtige dagen: 10.6
Tiberiastemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.4 ℃ (68.72 ℉)laagste temperatuur: 12.4 ℃ (54.32 ℉)regenval: 93.1mmregenachtige dagen: 9.7
Eilattemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)laagste temperatuur: 11.9 ℃ (53.42 ℉)regenval: 5mmregenachtige dagen: 1.7
Afulatemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.7 ℃ (67.46 ℉)laagste temperatuur: 7.5 ℃ (45.5 ℉)regenval: 102.2mmregenachtige dagen: 10
Beer Shevatemperatuur: - hoogste temperatuur: 20 ℃ (68 ℉)laagste temperatuur: 8.9 ℃ (48.02 ℉)regenval: 38.6mmregenachtige dagen: 7.1
Haifatemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)laagste temperatuur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)regenval: 141.3mmregenachtige dagen: 11.8
Lodtemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)laagste temperatuur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)regenval: 125.4mmregenachtige dagen: 10.1
Mizpe Ramontemperatuur: - hoogste temperatuur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)laagste temperatuur: 8.8 ℃ (47.84 ℉)regenval: 11.5mmregenachtige dagen: 3.9
Nazarethtemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.8 ℃ (62.24 ℉)laagste temperatuur: 10 ℃ (50 ℉)regenval: 128.9mmregenachtige dagen: 9.9
Zefattemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.9 ℃ (55.22 ℉)laagste temperatuur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)regenval: 134.3mmregenachtige dagen: 12.4
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.