Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Liechtenstein

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Liechtenstein? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Liechtenstein

Hvilket vær kan du forvente i Liechtenstein

Liechtensteins klima er kontinentalt. Du kan forvente kalde, skyfulle vintre, det er hyppig snø eller regn. Somrene er kule, noen ganger moderat varme, de er også ofte overskyet og fuktig. Klimaet varierer avhengig av høyde.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Balzers, Schaan, Vaduz.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente her. (Advarsel: Siden vi ikke har pålitelige data for dette landet, bruker vi data fra nærliggende steder for denne statistikken.) Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 8.1 ℃ (46.58 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 3 ℃ (37.4 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er -4.6 ℃ (23.72 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -10.1 ℃ (13.82 ℉).

Når du reiser til noen steder i Liechtenstein, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Vorder-Grauspitz (2599 m) og det laveste punktet er Ruggeller Riet (430 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Liechtenstein. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Liechtenstein i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Liechtenstein i Januar er -4.6 ℃ (23.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -10.1 ℃ (13.82 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -3.75 ℃ (25.25 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.6 ℃ (23.72 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 232 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:32 (timer og minutter), i midten av måneden 8:54 og i slutten av måneden 9:30.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Liechtenstein i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Liechtenstein i Februar er -4.6 ℃ (23.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -9.8 ℃ (14.36 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.6 ℃ (23.72 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.1 ℃ (24.62 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 199.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:30 (timer og minutter), i midten av måneden 10:15 og i slutten av måneden 11:04.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Liechtenstein i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Liechtenstein i Mars er -3.6 ℃ (25.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -8.7 ℃ (16.34 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -4.1 ℃ (24.62 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -2.5 ℃ (27.5 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 213.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:04 (timer og minutter), i midten av måneden 11:55 og i slutten av måneden 12:46.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Liechtenstein i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Liechtenstein i April er -1.4 ℃ (29.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -5.9 ℃ (21.38 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -2.5 ℃ (27.5 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0.5 ℃ (32.9 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 251.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:46 (timer og minutter), i midten av måneden 13:36 og i slutten av måneden 14:23.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Liechtenstein i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Liechtenstein i Mai er 2.4 ℃ (36.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -2.1 ℃ (28.22 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 0.5 ℃ (32.9 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4 ℃ (39.2 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 239.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:23 (timer og minutter), i midten av måneden 15:05 og i slutten av måneden 15:36.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Liechtenstein i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Liechtenstein i Juni er 5.6 ℃ (42.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.1 ℃ (33.98 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4 ℃ (39.2 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.85 ℃ (44.33 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 290.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:36 (timer og minutter), i midten av måneden 15:54 og i slutten av måneden 15:53.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Liechtenstein i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Liechtenstein i Juli er 8.1 ℃ (46.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3 ℃ (37.4 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.85 ℃ (44.33 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8 ℃ (46.4 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 315.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:53 (timer og minutter), i midten av måneden 15:35 og i slutten av måneden 15:03.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Liechtenstein i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Liechtenstein i August er 7.9 ℃ (46.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.2 ℃ (37.76 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8 ℃ (46.4 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.15 ℃ (44.87 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 325 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:03 (timer og minutter), i midten av måneden 14:21 og i slutten av måneden 13:35.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Liechtenstein i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Liechtenstein i September er 6.4 ℃ (43.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.7 ℃ (35.06 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.15 ℃ (44.87 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.4 ℃ (41.72 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 215.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:35 (timer og minutter), i midten av måneden 12:45 og i slutten av måneden 11:55.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Liechtenstein i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Liechtenstein i Oktober er 4.4 ℃ (39.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -0.8 ℃ (30.56 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.4 ℃ (41.72 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 1.9 ℃ (35.42 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 173.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:55 (timer og minutter), i midten av måneden 11:04 og i slutten av måneden 10:16.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Liechtenstein i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Liechtenstein i November er -0.6 ℃ (30.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -5.9 ℃ (21.38 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 1.9 ℃ (35.42 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1.75 ℃ (28.85 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 215.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:16 (timer og minutter), i midten av måneden 9:31 og i slutten av måneden 8:55.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Liechtenstein i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Liechtenstein i Desember er -2.9 ℃ (26.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -8.2 ℃ (17.24 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1.75 ℃ (28.85 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -3.75 ℃ (25.25 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 245.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:55 (timer og minutter), i midten av måneden 8:33 og i slutten av måneden 8:29.Disse dataene er omtrentlige fordi vi ikke har eksakte data for dette landet. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.