Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Liechtenstein

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Liechtenstein te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Liechtenstein

Welk weer te verwachten in Liechtenstein

Het klimaat van Liechtenstein is continentaal. U kunt koude, bewolkte winters verwachten, er is veel sneeuw of regen. De zomers zijn koel, soms matig warm, ze zijn ook vaak bewolkt en vochtig. Het klimaat varieert afhankelijk van de hoogte.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Balzers, Schaan, Vaduz.

Laten we nu kijken wat voor weer je hier kunt verwachten. (Waarschuwing: omdat we geen betrouwbare gegevens voor dit land hebben, gebruiken we gegevens van nabijgelegen locaties voor deze statistieken.) De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 8.1 ℃ (46.58 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 3 ℃ (37.4 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -4.6 ℃ (23.72 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -10.1 ℃ (13.82 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Liechtenstein reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Vorder-Grauspitz (2599 m) en het laagste punt is Ruggeller Riet (430 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Liechtenstein te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Liechtenstein in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liechtenstein in januari is -4.6 ℃ (23.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -10.1 ℃ (13.82 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.75 ℃ (25.25 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.6 ℃ (23.72 ℉). De gemiddelde regenval is 232 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:32 (uren en minuten), in midden in de maand 8:54 en aan het einde van de maand 9:30.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Liechtenstein in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liechtenstein in februari is -4.6 ℃ (23.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -9.8 ℃ (14.36 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.6 ℃ (23.72 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.1 ℃ (24.62 ℉). De gemiddelde regenval is 199.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:30 (uren en minuten), in midden in de maand 10:15 en aan het einde van de maand 11:04.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Liechtenstein in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liechtenstein in maart is -3.6 ℃ (25.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -8.7 ℃ (16.34 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -4.1 ℃ (24.62 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -2.5 ℃ (27.5 ℉). De gemiddelde regenval is 213.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:46.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Liechtenstein in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liechtenstein in april is -1.4 ℃ (29.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.9 ℃ (21.38 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -2.5 ℃ (27.5 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.5 ℃ (32.9 ℉). De gemiddelde regenval is 251.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:46 (uren en minuten), in midden in de maand 13:36 en aan het einde van de maand 14:23.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Liechtenstein in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liechtenstein in mei is 2.4 ℃ (36.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.1 ℃ (28.22 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.5 ℃ (32.9 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4 ℃ (39.2 ℉). De gemiddelde regenval is 239.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:23 (uren en minuten), in midden in de maand 15:05 en aan het einde van de maand 15:36.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Liechtenstein in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liechtenstein in juni is 5.6 ℃ (42.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.1 ℃ (33.98 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4 ℃ (39.2 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.85 ℃ (44.33 ℉). De gemiddelde regenval is 290.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:36 (uren en minuten), in midden in de maand 15:54 en aan het einde van de maand 15:53.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Liechtenstein in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liechtenstein in juli is 8.1 ℃ (46.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3 ℃ (37.4 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.85 ℃ (44.33 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8 ℃ (46.4 ℉). De gemiddelde regenval is 315.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:53 (uren en minuten), in midden in de maand 15:35 en aan het einde van de maand 15:03.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Liechtenstein in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liechtenstein in augustus is 7.9 ℃ (46.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.2 ℃ (37.76 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8 ℃ (46.4 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.15 ℃ (44.87 ℉). De gemiddelde regenval is 325 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:03 (uren en minuten), in midden in de maand 14:21 en aan het einde van de maand 13:35.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Liechtenstein in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liechtenstein in september is 6.4 ℃ (43.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.7 ℃ (35.06 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.15 ℃ (44.87 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.4 ℃ (41.72 ℉). De gemiddelde regenval is 215.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:35 (uren en minuten), in midden in de maand 12:45 en aan het einde van de maand 11:55.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Liechtenstein in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liechtenstein in oktober is 4.4 ℃ (39.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.8 ℃ (30.56 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.4 ℃ (41.72 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.9 ℃ (35.42 ℉). De gemiddelde regenval is 173.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:04 en aan het einde van de maand 10:16.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Liechtenstein in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liechtenstein in november is -0.6 ℃ (30.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.9 ℃ (21.38 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.9 ℃ (35.42 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.75 ℃ (28.85 ℉). De gemiddelde regenval is 215.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:16 (uren en minuten), in midden in de maand 9:31 en aan het einde van de maand 8:55.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Liechtenstein in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Liechtenstein in december is -2.9 ℃ (26.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -8.2 ℃ (17.24 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.75 ℃ (28.85 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -3.75 ℃ (25.25 ℉). De gemiddelde regenval is 245.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:55 (uren en minuten), in midden in de maand 8:33 en aan het einde van de maand 8:29.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.