Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Myanmar

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Myanmar? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Myanmar

Hvilket vær kan du forvente i Myanmar

Klimaet i Burma (Myanmar) er tropisk monsun. Du kan forvente varme, men noen ganger skyet, regnfull og fuktig somre, men vintrene er mindre skyet, med lite nedbør, lavere luftfuktighet og milde temperaturer.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Amarapura, Bagan, Bago, Bhamo, Bokepyin, Central Myanmar, Chaung Tha, Coco Islands, Dawei, Eastern Myanmar, Heho, Hpa an, Hsipaw, Inle Lake, Irrawaddy, Kalaw, Katha, Kawthoung, Kengtung, Kyaikkami, Kyaiktiyo, Kyaukme, Laiza, Laja Yang, Lashio, Loikaw, Mandalay, Mawlamyine, Monywa, Mount Popa, Mrauk U, Myawaddy, Myeik, Myitkyina, Namshan, Nat Ma Taung, Naypyidaw, Ngapali, Ngwe Saung, Northern Myanmar, Pathein, Payathonzu, Putao, Pyay, Pyin U Lwin, Sittwe, Southeastern Myanmar, Tachileik, Taukkyan, Taunggyi, Taungoo, Taungup, Thanbyuzayat, Thanlyin, Thaton, Thazi, Twante, Western Myanmar, Yangon, Ye.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Mars, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 36.8 ℃ (98.24 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 21.3 ℃ (70.34 ℉). Den kaldeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 29.2 ℃ (84.56 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 24 ℃ (75.2 ℉). Den mest regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 26.7. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.2.

Når du reiser til noen steder i Myanmar, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Gamlang Razi (5870 m) og det laveste punktet er Andaman Sea/Bay of Bengal (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Myanmar. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Myanmar i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Myanmar i Januar er 32.5 ℃ (90.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.2 ℃ (64.76 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.75 ℃ (92.75 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 0.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:08 (timer og minutter), i midten av måneden 11:14 og i slutten av måneden 11:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Myanmar i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Myanmar i Februar er 35 ℃ (95 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.2 ℃ (66.56 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.75 ℃ (92.75 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.9 ℃ (96.62 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 0.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:23 (timer og minutter), i midten av måneden 11:35 og i slutten av måneden 11:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Myanmar i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Myanmar i Mars er 36.8 ℃ (98.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.3 ℃ (70.34 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.9 ℃ (96.62 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36.75 ℃ (98.15 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 0.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:48 (timer og minutter), i midten av måneden 12:02 og i slutten av måneden 12:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Myanmar i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Myanmar i April er 36.7 ℃ (98.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.8 ℃ (76.64 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36.75 ℃ (98.15 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.05 ℃ (95.09 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 1.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:17 (timer og minutter), i midten av måneden 12:31 og i slutten av måneden 12:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Myanmar i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Myanmar i Mai er 33.4 ℃ (92.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.8 ℃ (78.44 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.05 ℃ (95.09 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.95 ℃ (89.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 12.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 310.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:43 (timer og minutter), i midten av måneden 12:54 og i slutten av måneden 13:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Myanmar i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Myanmar i Juni er 30.5 ℃ (86.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.3 ℃ (75.74 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.95 ℃ (89.51 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.55 ℃ (86.99 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 25.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 542.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:02 (timer og minutter), i midten av måneden 13:07 og i slutten av måneden 13:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Myanmar i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Myanmar i Juli er 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.55 ℃ (86.99 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.9 ℃ (85.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 25.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 546.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:07 (timer og minutter), i midten av måneden 13:02 og i slutten av måneden 12:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Myanmar i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Myanmar i August er 29.2 ℃ (84.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24 ℃ (75.2 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.9 ℃ (85.82 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.8 ℃ (85.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 26.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 592.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:54 (timer og minutter), i midten av måneden 12:43 og i slutten av måneden 12:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Myanmar i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Myanmar i September er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.4 ℃ (75.92 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.8 ℃ (85.64 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.75 ℃ (87.35 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 19.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 372.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:30 (timer og minutter), i midten av måneden 12:16 og i slutten av måneden 12:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Myanmar i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Myanmar i Oktober er 31.1 ℃ (87.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25 ℃ (77 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.75 ℃ (87.35 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.55 ℃ (88.79 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 12.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 203.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:02 (timer og minutter), i midten av måneden 11:48 og i slutten av måneden 11:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Myanmar i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Myanmar i November er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.6 ℃ (72.68 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.55 ℃ (88.79 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.8 ℃ (89.24 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 4.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:35 (timer og minutter), i midten av måneden 11:23 og i slutten av måneden 11:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Myanmar i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Myanmar i Desember er 31.6 ℃ (88.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.2 ℃ (66.56 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.8 ℃ (89.24 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 0.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:14 (timer og minutter), i midten av måneden 11:08 og i slutten av måneden 11:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Myanmar på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Yangontemperatur: - høyeste temperatur: 31.6 ℃ (88.88 ℉)laveste temperatur: 19.2 ℃ (66.56 ℉)nedbør: 6.9mmregnfulle dager: 0.2
Mandalaytemperatur: - høyeste temperatur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laveste temperatur: 14.8 ℃ (58.64 ℉)nedbør: 6mmregnfulle dager: 0.7
Coco Islandtemperatur: - høyeste temperatur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laveste temperatur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)nedbør: 22.6mmregnfulle dager: 0
Daweitemperatur: - høyeste temperatur: 32.8 ℃ (91.04 ℉)laveste temperatur: 18 ℃ (64.4 ℉)nedbør: 7.4mmregnfulle dager: 0
Hkamtitemperatur: - høyeste temperatur: 25 ℃ (77 ℉)laveste temperatur: 12.2 ℃ (53.96 ℉)nedbør: 7.3mmregnfulle dager: 0
Homalintemperatur: - høyeste temperatur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)laveste temperatur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)nedbør: 12mmregnfulle dager: 0
Hpa antemperatur: - høyeste temperatur: 32.8 ℃ (91.04 ℉)laveste temperatur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)nedbør: 2.3mmregnfulle dager: 0
Kalewatemperatur: - høyeste temperatur: 24.7 ℃ (76.46 ℉)laveste temperatur: 15.2 ℃ (59.36 ℉)nedbør: 4mmregnfulle dager: 0
Kathatemperatur: - høyeste temperatur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laveste temperatur: 12.3 ℃ (54.14 ℉)nedbør: 8.4mmregnfulle dager: 0
Kengtungtemperatur: - høyeste temperatur: 25.8 ℃ (78.44 ℉)laveste temperatur: 11 ℃ (51.8 ℉)nedbør: 18mmregnfulle dager: 0.1
Lashiotemperatur: - høyeste temperatur: 25.2 ℃ (77.36 ℉)laveste temperatur: 8.3 ℃ (46.94 ℉)nedbør: 9.5mmregnfulle dager: 0
Meiktilatemperatur: - høyeste temperatur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laveste temperatur: 16.1 ℃ (60.98 ℉)nedbør: 7.1mmregnfulle dager: 0
Mindattemperatur: - høyeste temperatur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)laveste temperatur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)nedbør: 9.7mmregnfulle dager: 0
Monywatemperatur: - høyeste temperatur: 29.2 ℃ (84.56 ℉)laveste temperatur: 15 ℃ (59 ℉)nedbør: 3.7mmregnfulle dager: 0
Myitkyinatemperatur: - høyeste temperatur: 26.1 ℃ (78.98 ℉)laveste temperatur: 12.2 ℃ (53.96 ℉)nedbør: 11.7mmregnfulle dager: 0
Naypyitawtemperatur: - høyeste temperatur: 29.5 ℃ (85.1 ℉)laveste temperatur: 15.5 ℃ (59.9 ℉)nedbør: 7mmregnfulle dager: 0
Patheintemperatur: - høyeste temperatur: 32 ℃ (89.6 ℉)laveste temperatur: 19 ℃ (66.2 ℉)nedbør: 6.8mmregnfulle dager: 0
Putaotemperatur: - høyeste temperatur: 31.7 ℃ (89.06 ℉)laveste temperatur: 17.9 ℃ (64.22 ℉)nedbør: 14.2mmregnfulle dager: 0.1
Pyaytemperatur: - høyeste temperatur: 32.3 ℃ (90.14 ℉)laveste temperatur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)nedbør: 4.3mmregnfulle dager: 0
Sagaingtemperatur: - høyeste temperatur: 28.5 ℃ (83.3 ℉)laveste temperatur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)nedbør: 6mmregnfulle dager: 0
Sittwetemperatur: - høyeste temperatur: 29.7 ℃ (85.46 ℉)laveste temperatur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)nedbør: 15.4mmregnfulle dager: 0
Taungootemperatur: - høyeste temperatur: 29.7 ℃ (85.46 ℉)laveste temperatur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)nedbør: 8.3mmregnfulle dager: 0
Taunggyitemperatur: - høyeste temperatur: 22.5 ℃ (72.5 ℉)laveste temperatur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)nedbør: 10.1mmregnfulle dager: 0
Thandwetemperatur: - høyeste temperatur: 31.5 ℃ (88.7 ℉)laveste temperatur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)nedbør: 11.1mmregnfulle dager: 0
Yaytemperatur: - høyeste temperatur: 31.9 ℃ (89.42 ℉)laveste temperatur: 17.8 ℃ (64.04 ℉)nedbør: 23.4mmregnfulle dager: 0.1
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.