Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Myanmar

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Myanmar te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Myanmar

Welk weer te verwachten in Myanmar

Het klimaat van Birma (Myanmar) is tropische moesson. Je kunt warme, maar soms troebele, regenachtige en vochtige zomers verwachten, maar de winters zijn minder bewolkt, met weinig neerslag, lagere luchtvochtigheid en milde temperaturen.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Amarapura, Bagan, Bago, Bhamo, Bokepyin, Central Myanmar, Chaung Tha, Coco Islands, Dawei, Eastern Myanmar, Heho, Hpa an, Hsipaw, Inle Lake, Irrawaddy, Kalaw, Katha, Kawthoung, Kengtung, Kyaikkami, Kyaiktiyo, Kyaukme, Laiza, Laja Yang, Lashio, Loikaw, Mandalay, Mawlamyine, Monywa, Mount Popa, Mrauk U, Myawaddy, Myeik, Myitkyina, Namshan, Nat Ma Taung, Naypyidaw, Ngapali, Ngwe Saung, Northern Myanmar, Pathein, Payathonzu, Putao, Pyay, Pyin U Lwin, Sittwe, Southeastern Myanmar, Tachileik, Taukkyan, Taunggyi, Taungoo, Taungup, Thanbyuzayat, Thanlyin, Thaton, Thazi, Twante, Western Myanmar, Yangon, Ye.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 36.8 ℃ (98.24 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 21.3 ℃ (70.34 ℉). De koudste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.2 ℃ (84.56 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 24 ℃ (75.2 ℉). De meest regenachtige maand hier is augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 26.7. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 0.2.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Myanmar reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Gamlang Razi (5870 m) en het laagste punt is Andaman Sea/Bay of Bengal (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Myanmar te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Myanmar in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Myanmar in januari is 32.5 ℃ (90.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.2 ℃ (64.76 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.75 ℃ (92.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 0.2. De gemiddelde regenval is 5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:08 (uren en minuten), in midden in de maand 11:14 en aan het einde van de maand 11:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Myanmar in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Myanmar in februari is 35 ℃ (95 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.75 ℃ (92.75 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.9 ℃ (96.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 0.2. De gemiddelde regenval is 2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:23 (uren en minuten), in midden in de maand 11:35 en aan het einde van de maand 11:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Myanmar in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Myanmar in maart is 36.8 ℃ (98.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.3 ℃ (70.34 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.9 ℃ (96.62 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.75 ℃ (98.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 0.4. De gemiddelde regenval is 7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:48 (uren en minuten), in midden in de maand 12:02 en aan het einde van de maand 12:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Myanmar in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Myanmar in april is 36.7 ℃ (98.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.75 ℃ (98.15 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.05 ℃ (95.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 1.6. De gemiddelde regenval is 15.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:17 (uren en minuten), in midden in de maand 12:31 en aan het einde van de maand 12:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Myanmar in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Myanmar in mei is 33.4 ℃ (92.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.8 ℃ (78.44 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.05 ℃ (95.09 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12.8. De gemiddelde regenval is 310.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:43 (uren en minuten), in midden in de maand 12:54 en aan het einde van de maand 13:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Myanmar in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Myanmar in juni is 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 25.4. De gemiddelde regenval is 542.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:02 (uren en minuten), in midden in de maand 13:07 en aan het einde van de maand 13:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Myanmar in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Myanmar in juli is 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.9 ℃ (85.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 25.6. De gemiddelde regenval is 546.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:07 (uren en minuten), in midden in de maand 13:02 en aan het einde van de maand 12:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Myanmar in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Myanmar in augustus is 29.2 ℃ (84.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.9 ℃ (85.82 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 26.7. De gemiddelde regenval is 592.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:54 (uren en minuten), in midden in de maand 12:43 en aan het einde van de maand 12:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Myanmar in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Myanmar in september is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.4 ℃ (75.92 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 19.5. De gemiddelde regenval is 372.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:30 (uren en minuten), in midden in de maand 12:16 en aan het einde van de maand 12:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Myanmar in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Myanmar in oktober is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25 ℃ (77 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 12.2. De gemiddelde regenval is 203.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:02 (uren en minuten), in midden in de maand 11:48 en aan het einde van de maand 11:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Myanmar in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Myanmar in november is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.55 ℃ (88.79 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.8 ℃ (89.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 4.7. De gemiddelde regenval is 60.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:35 (uren en minuten), in midden in de maand 11:23 en aan het einde van de maand 11:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Myanmar in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Myanmar in december is 31.6 ℃ (88.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.8 ℃ (89.24 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 0.2. De gemiddelde regenval is 6.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:14 (uren en minuten), in midden in de maand 11:08 en aan het einde van de maand 11:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Myanmar kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Yangontemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.6 ℃ (88.88 ℉)laagste temperatuur: 19.2 ℃ (66.56 ℉)regenval: 6.9mmregenachtige dagen: 0.2
Mandalaytemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laagste temperatuur: 14.8 ℃ (58.64 ℉)regenval: 6mmregenachtige dagen: 0.7
Coco Islandtemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laagste temperatuur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)regenval: 22.6mmregenachtige dagen: 0
Daweitemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.8 ℃ (91.04 ℉)laagste temperatuur: 18 ℃ (64.4 ℉)regenval: 7.4mmregenachtige dagen: 0
Hkamtitemperatuur: - hoogste temperatuur: 25 ℃ (77 ℉)laagste temperatuur: 12.2 ℃ (53.96 ℉)regenval: 7.3mmregenachtige dagen: 0
Homalintemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)laagste temperatuur: 11.8 ℃ (53.24 ℉)regenval: 12mmregenachtige dagen: 0
Hpa antemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.8 ℃ (91.04 ℉)laagste temperatuur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)regenval: 2.3mmregenachtige dagen: 0
Kalewatemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.7 ℃ (76.46 ℉)laagste temperatuur: 15.2 ℃ (59.36 ℉)regenval: 4mmregenachtige dagen: 0
Kathatemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laagste temperatuur: 12.3 ℃ (54.14 ℉)regenval: 8.4mmregenachtige dagen: 0
Kengtungtemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.8 ℃ (78.44 ℉)laagste temperatuur: 11 ℃ (51.8 ℉)regenval: 18mmregenachtige dagen: 0.1
Lashiotemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.2 ℃ (77.36 ℉)laagste temperatuur: 8.3 ℃ (46.94 ℉)regenval: 9.5mmregenachtige dagen: 0
Meiktilatemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laagste temperatuur: 16.1 ℃ (60.98 ℉)regenval: 7.1mmregenachtige dagen: 0
Mindattemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)laagste temperatuur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)regenval: 9.7mmregenachtige dagen: 0
Monywatemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.2 ℃ (84.56 ℉)laagste temperatuur: 15 ℃ (59 ℉)regenval: 3.7mmregenachtige dagen: 0
Myitkyinatemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.1 ℃ (78.98 ℉)laagste temperatuur: 12.2 ℃ (53.96 ℉)regenval: 11.7mmregenachtige dagen: 0
Naypyitawtemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.5 ℃ (85.1 ℉)laagste temperatuur: 15.5 ℃ (59.9 ℉)regenval: 7mmregenachtige dagen: 0
Patheintemperatuur: - hoogste temperatuur: 32 ℃ (89.6 ℉)laagste temperatuur: 19 ℃ (66.2 ℉)regenval: 6.8mmregenachtige dagen: 0
Putaotemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.7 ℃ (89.06 ℉)laagste temperatuur: 17.9 ℃ (64.22 ℉)regenval: 14.2mmregenachtige dagen: 0.1
Pyaytemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.3 ℃ (90.14 ℉)laagste temperatuur: 18.1 ℃ (64.58 ℉)regenval: 4.3mmregenachtige dagen: 0
Sagaingtemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.5 ℃ (83.3 ℉)laagste temperatuur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)regenval: 6mmregenachtige dagen: 0
Sittwetemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.7 ℃ (85.46 ℉)laagste temperatuur: 17.1 ℃ (62.78 ℉)regenval: 15.4mmregenachtige dagen: 0
Taungootemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.7 ℃ (85.46 ℉)laagste temperatuur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)regenval: 8.3mmregenachtige dagen: 0
Taunggyitemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.5 ℃ (72.5 ℉)laagste temperatuur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)regenval: 10.1mmregenachtige dagen: 0
Thandwetemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.5 ℃ (88.7 ℉)laagste temperatuur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)regenval: 11.1mmregenachtige dagen: 0
Yaytemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.9 ℃ (89.42 ℉)laagste temperatuur: 17.8 ℃ (64.04 ℉)regenval: 23.4mmregenachtige dagen: 0.1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.