Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Northeast

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Northeast te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Zuid-Amerika - Brazilië - Northeast

Welk weer te verwachten in Northeast

Northeast maakt deel uit van Brazilië. Brazilië is een enorm land, dus het klimaat is hier gevarieerd. Meestal is het klimaat tropisch, maar gematigd in het zuiden. Dichtbij de evenaar verandert het weer niet veel gedurende het jaar, maar de winters zijn soms koud in het zuiden. En in het bergachtige sneeuwt het. Het grootste deel van Brazilië heeft slechts matige regenval, maar het Amazonegebied is vochtig.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Abrolhos, Agreste, Alagoas, Alagoinhas, Alcântara, Aquiraz, Aracaju, Aracati, Arraial d'Ajuda, Atins, Açailândia, Bahia, Baixa Grande, Balsas, Barra Grande, Barra de Santo Antônio, Barra de São Miguel, Barra do Corda, Barreirinhas, Baía Formosa, Boipeba, Bonito, Brejo da Madre de Deus, Brumado, Cabo de Santo Agostinho, Caburé, Cachoeira, Camaragibe, Camocim, Campina Grande, Canguaretama, Canindé, Canoa Quebrada, Caravelas, Caraíva, Caruaru, Caucaia, Caxias, Ceará, Ceará Mirim, Central Maranhão, Central North, Central South, Chapada Diamantina National Park, Conde, Coruripe, Crateús, Cumbuco, Eastern Maranhão, Entre Rios, Esplanada, Estância, Eunápolis, Extremoz, Far West, Fazenda Nova, Feira de Santana, Fernando de Noronha, Fortaleza, Genipabu, Goiana, Grajaú, Grande Recife, Grande Salvador, Gravatá, Guaramiranga, Igarassu, Ilha das Canárias, Ilha do Caju, Ilhéus, Imperatriz, Ipojuca, Itabuna, Itacaré, Itamaracá, Itamaraju, Itaparica, Jijoca de Jericoacoara, João Pessoa, Juazeiro, Juazeiro do Norte, Lagoa do Carro, Lençóis, Lençóis Maranhenses, Luís Correia, Maceió, Mandacaru, Maragogi, Maranguape, Maranhão, Morro de São Paulo, Mossoró, Mundau, Natal, Nilo Peçanha, Northeast, Northern Maranhão, Nísia Floresta, Oeiras, Olinda, Palmeiras, Paracuru, Paraíba, Parnamirim, Parnaíba, Parque Nacional de Sete Cidades, Paulino Neves, Paulo Afonso, Pernambuco, Petrolina, Piauí, Piaçabuçu, Piripiri, Pontal de Coruripe, Porto Seguro, Porto das Dunas, Porto de Galinhas, Praia de Pipa, Praia do Forte, Queimada dos Britos, Recife, Redenção, Rio Grande do Norte, Russas, Salvador, Santa Inês, Santo Amaro do Maranhão, Santo Antônio de Jesus, Sergipe, Serra Talhada, Serra da Capivara National Park, Sertão, Sobral, Sousa, Southern Maranhão, São Benedito do Sul, São Cristóvão, São Francisco Valley, São Luís, Tamandaré, Tatajuba, Teixeira de Freitas, Teresina, Tianguá, Tibau, Tibau do Sul, Tracunhaém, Trancoso, Triunfo, Tutóia, Ubajara, Vale do Capão, Vale dos Dinossauros, Valença, Vitória da Conquista, Western Maranhão, Zona da Mata.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Fortaleza en in veel andere steden. De warmste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 24.5 ℃ (76.1 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.2 ℃ (71.96 ℉). De meest regenachtige maand hier is maart, het gemiddelde aantal regendagen is 23. De minst regenachtige maand is hier oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 5.9.

Wanneer u rond Northeast reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Brazilië Pico da Neblina (2994 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Northeast te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in januari is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.5 ℃ (76.1 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.8 ℃ (87.44 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 13.9. De gemiddelde regenval is 128.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:20 (uren en minuten), in midden in de maand 12:18 en aan het einde van de maand 12:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in februari is 30 ℃ (86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 17.6. De gemiddelde regenval is 210.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:16 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 12:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in maart is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 23. De gemiddelde regenval is 338.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:10 (uren en minuten), in midden in de maand 12:07 en aan het einde van de maand 12:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in april is 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.7 ℃ (74.66 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 21.6. De gemiddelde regenval is 353.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:04 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in mei is 29.9 ℃ (85.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.5 ℃ (85.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 21.6. De gemiddelde regenval is 227.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in juni is 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.4 ℃ (72.32 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.5 ℃ (85.1 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.05 ℃ (84.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 15.9. De gemiddelde regenval is 161.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in juli is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.05 ℃ (84.29 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29 ℃ (84.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 12.8. De gemiddelde regenval is 90.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in augustus is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.5 ℃ (72.5 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29 ℃ (84.2 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.4 ℃ (84.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 7.8. De gemiddelde regenval is 30.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in september is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23 ℃ (73.4 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.4 ℃ (84.92 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 9. De gemiddelde regenval is 22.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 12:04 en aan het einde van de maand 12:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in oktober is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 5.9. De gemiddelde regenval is 15.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:07 (uren en minuten), in midden in de maand 12:10 en aan het einde van de maand 12:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in november is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25 ℃ (77 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6.9. De gemiddelde regenval is 13.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:16 en aan het einde van de maand 12:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Northeast in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northeast in december is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.5 ℃ (76.1 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.8 ℃ (87.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9. De gemiddelde regenval is 49 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:18 (uren en minuten), in midden in de maand 12:20 en aan het einde van de maand 12:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Northeast kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Aracajutemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laagste temperatuur: 24 ℃ (75.2 ℉)regenval: 56.6mmregenachtige dagen: 7.1
Fortalezatemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.3 ℃ (86.54 ℉)laagste temperatuur: 24.5 ℃ (76.1 ℉)regenval: 49mmregenachtige dagen: 9
Joao Pessoatemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laagste temperatuur: 23 ℃ (73.4 ℉)regenval: 37.7mmregenachtige dagen: 9.2
Maceiotemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.6 ℃ (87.08 ℉)laagste temperatuur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)regenval: 60.7mmregenachtige dagen: 11.7
Nataltemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)laagste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Recifetemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.6 ℃ (87.08 ℉)laagste temperatuur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)regenval: 63.6mmregenachtige dagen: 13.1
Salvadortemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laagste temperatuur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)regenval: 130.7mmregenachtige dagen: 14
Sao Luistemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.6 ℃ (88.88 ℉)laagste temperatuur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)regenval: 90.2mmregenachtige dagen: 6.9
Teresinatemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.8 ℃ (92.84 ℉)laagste temperatuur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)regenval: 124mmregenachtige dagen: 8.8
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.