Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Northern Territory

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Northern Territory? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Australia & Oseania - Australia - Northern Territory

Hvilket vær kan du forvente i Northern Territory

Northern Territory er en del av Australia. Klimaet i Australia varierer mye, da landet er veldig stort. Den største delen av Australia er tørket til halvtørr, temperert i sør og øst, tropisk i nord. Den nordlige delen av Australia har et tropisk klima med tropiske regnskoger, gressletter og ørkener. Vinteren i Australia er vanligvis mild, det er ikke så store kontraster mellom sommer og vinter temperaturer som på den nordlige halvkule. Men på enkelte steder kan temperaturen gå ned under null om vinteren.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Adelaide River, Alice Springs, Arnhem Land, Barkly Tableland, Chambers Pillar Historical Reserve, Darwin, Erldunda, Ewaninga Conservation Reserve, Humpty Doo, Kakadu National Park, Katherine, Litchfield National Park, MacDonnell Ranges, Pine Creek, Rainbow Valley, Red Centre, Tennant Creek, Tiwi Islands, Top End, Uluru Kata Tjuta National Park, Watarrka National Park, West MacDonnell National Park, Wycliffe Well, Yulara.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Darwin Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er April, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 33.8 ℃ (92.84 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.9 ℃ (75.02 ℉). Den kaldeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 25.2 ℃ (77.36 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 21.7. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.4.

Når du reiser rundt Northern Territory, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Australia er Mount Kosciuszko (2228 m) og det laveste punktet er Lake Eyre (-15 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Northern Territory. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Northern Territory i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Territory i Januar er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.7 ℃ (78.26 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.5 ℃ (88.7 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 21.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 459 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:50 (timer og minutter), i midten av måneden 12:46 og i slutten av måneden 12:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Northern Territory i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Territory i Februar er 31 ℃ (87.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.2 ℃ (77.36 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.5 ℃ (88.7 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 20.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 370.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:39 (timer og minutter), i midten av måneden 12:30 og i slutten av måneden 12:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Northern Territory i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Territory i Mars er 31.7 ℃ (89.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.3 ℃ (75.74 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.35 ℃ (88.43 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.75 ℃ (90.95 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 19.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 332.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:20 (timer og minutter), i midten av måneden 12:09 og i slutten av måneden 11:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Northern Territory i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Territory i April er 33.8 ℃ (92.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.75 ℃ (90.95 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 10. Den gjennomsnittlige nedbøren er 109.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:59 (timer og minutter), i midten av måneden 11:49 og i slutten av måneden 11:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Northern Territory i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Territory i Mai er 32.7 ℃ (90.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.2 ℃ (73.76 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 2.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 24.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:40 (timer og minutter), i midten av måneden 11:32 og i slutten av måneden 11:26.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Northern Territory i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Territory i Juni er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.9 ℃ (67.82 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.45 ℃ (88.61 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 0.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 2.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:26 (timer og minutter), i midten av måneden 11:23 og i slutten av måneden 11:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Northern Territory i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Territory i Juli er 31.6 ℃ (88.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.1 ℃ (68.18 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.45 ℃ (88.61 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.5 ℃ (88.7 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 1.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:24 (timer og minutter), i midten av måneden 11:27 og i slutten av måneden 11:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Northern Territory i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Territory i August er 31.4 ℃ (88.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.2 ℃ (68.36 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.5 ℃ (88.7 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.3 ℃ (90.14 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:32 (timer og minutter), i midten av måneden 11:40 og i slutten av måneden 11:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Northern Territory i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Territory i September er 33.2 ℃ (91.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.9 ℃ (73.22 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.3 ℃ (90.14 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.5 ℃ (92.3 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 2.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 17.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:49 (timer og minutter), i midten av måneden 11:59 og i slutten av måneden 12:09.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Northern Territory i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Territory i Oktober er 33.8 ℃ (92.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.6 ℃ (78.08 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.5 ℃ (92.3 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.45 ℃ (92.21 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 64.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:09 (timer og minutter), i midten av måneden 12:20 og i slutten av måneden 12:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Northern Territory i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Territory i November er 33.1 ℃ (91.58 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 26.3 ℃ (79.34 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.45 ℃ (92.21 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.65 ℃ (90.77 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 12.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 136.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:30 (timer og minutter), i midten av måneden 12:38 og i slutten av måneden 12:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Northern Territory i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Northern Territory i Desember er 32.2 ℃ (89.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 25.2 ℃ (77.36 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.65 ℃ (90.77 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 17.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 272.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:46 (timer og minutter), i midten av måneden 12:50 og i slutten av måneden 12:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Northern Territory på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Darwintemperatur: - høyeste temperatur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laveste temperatur: 25.2 ℃ (77.36 ℉)nedbør: 272.7mmregnfulle dager: 17.2
Alice Springstemperatur: - høyeste temperatur: 36.5 ℃ (97.7 ℉)laveste temperatur: 21 ℃ (69.8 ℉)nedbør: 40.6mmregnfulle dager: 6.3
Katherinetemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: - regnfulle dager: -
Tennant Creektemperatur: - høyeste temperatur: 36.4 ℃ (97.52 ℉)laveste temperatur: 25.8 ℃ (78.44 ℉)nedbør: 67.1mmregnfulle dager: 7.7
Yularatemperatur: - høyeste temperatur: 36.6 ℃ (97.88 ℉)laveste temperatur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)nedbør: - regnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.