Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Northern Territory

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Northern Territory te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Australië & Oceanië - Australië - Northern Territory

Welk weer te verwachten in Northern Territory

Northern Territory maakt deel uit van Australië. Het klimaat van Australië varieert sterk, omdat het land erg groot is. Het grootste deel van Australië is droog tot half droog, gematigd in het zuiden en oosten, tropisch in het noorden. Het noordelijke deel van Australië heeft een tropisch klimaat met tropische regenwouden, graslanden en woestijnen. De winter in Australië is meestal mild, er zijn niet zo grote contrasten tussen zomer- en wintertemperaturen als op het noordelijk halfrond. Maar op sommige plaatsen kunnen de temperaturen in de winter onder nul dalen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Adelaide River, Alice Springs, Arnhem Land, Barkly Tableland, Chambers Pillar Historical Reserve, Darwin, Erldunda, Ewaninga Conservation Reserve, Humpty Doo, Kakadu National Park, Katherine, Litchfield National Park, MacDonnell Ranges, Pine Creek, Rainbow Valley, Red Centre, Tennant Creek, Tiwi Islands, Top End, Uluru Kata Tjuta National Park, Watarrka National Park, West MacDonnell National Park, Wycliffe Well, Yulara.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Darwin en in veel andere steden. De warmste maand hier is april, de gemiddelde maximumtemperatuur is 33.8 ℃ (92.84 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De koudste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 25.2 ℃ (77.36 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 21.7. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 0.4.

Wanneer u rond Northern Territory reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Australië Mount Kosciuszko (2228 m) en het laagste punt is Lake Eyre (-15 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Northern Territory te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Territory in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Territory in januari is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.1 ℃ (89.78 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 21.7. De gemiddelde regenval is 459 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:50 (uren en minuten), in midden in de maand 12:46 en aan het einde van de maand 12:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Territory in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Territory in februari is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 20.9. De gemiddelde regenval is 370.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 12:30 en aan het einde van de maand 12:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Territory in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Territory in maart is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.35 ℃ (88.43 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.75 ℃ (90.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 19.3. De gemiddelde regenval is 332.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:20 (uren en minuten), in midden in de maand 12:09 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Territory in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Territory in april is 33.8 ℃ (92.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.75 ℃ (90.95 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 10. De gemiddelde regenval is 109.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:49 en aan het einde van de maand 11:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Territory in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Territory in mei is 32.7 ℃ (90.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32 ℃ (89.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 2.4. De gemiddelde regenval is 24.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:40 (uren en minuten), in midden in de maand 11:32 en aan het einde van de maand 11:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Territory in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Territory in juni is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.9 ℃ (67.82 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32 ℃ (89.6 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0.7. De gemiddelde regenval is 2.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:26 (uren en minuten), in midden in de maand 11:23 en aan het einde van de maand 11:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Territory in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Territory in juli is 31.6 ℃ (88.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0.4. De gemiddelde regenval is 1.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:24 (uren en minuten), in midden in de maand 11:27 en aan het einde van de maand 11:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Territory in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Territory in augustus is 31.4 ℃ (88.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.2 ℃ (68.36 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.3 ℃ (90.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0.7. De gemiddelde regenval is 5.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:32 (uren en minuten), in midden in de maand 11:40 en aan het einde van de maand 11:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Territory in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Territory in september is 33.2 ℃ (91.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.3 ℃ (90.14 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.5 ℃ (92.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 2.9. De gemiddelde regenval is 17.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:49 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Territory in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Territory in oktober is 33.8 ℃ (92.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.6 ℃ (78.08 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.5 ℃ (92.3 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.45 ℃ (92.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6.9. De gemiddelde regenval is 64.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:09 (uren en minuten), in midden in de maand 12:20 en aan het einde van de maand 12:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Territory in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Territory in november is 33.1 ℃ (91.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26.3 ℃ (79.34 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.45 ℃ (92.21 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.65 ℃ (90.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 12.7. De gemiddelde regenval is 136.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:30 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 12:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Territory in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Territory in december is 32.2 ℃ (89.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.65 ℃ (90.77 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.1 ℃ (89.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 17.2. De gemiddelde regenval is 272.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:46 (uren en minuten), in midden in de maand 12:50 en aan het einde van de maand 12:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Northern Territory kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Darwintemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.2 ℃ (89.96 ℉)laagste temperatuur: 25.2 ℃ (77.36 ℉)regenval: 272.7mmregenachtige dagen: 17.2
Alice Springstemperatuur: - hoogste temperatuur: 36.5 ℃ (97.7 ℉)laagste temperatuur: 21 ℃ (69.8 ℉)regenval: 40.6mmregenachtige dagen: 6.3
Katherinetemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: - regenachtige dagen: -
Tennant Creektemperatuur: - hoogste temperatuur: 36.4 ℃ (97.52 ℉)laagste temperatuur: 25.8 ℃ (78.44 ℉)regenval: 67.1mmregenachtige dagen: 7.7
Yularatemperatuur: - hoogste temperatuur: 36.6 ℃ (97.88 ℉)laagste temperatuur: 20.6 ℃ (69.08 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest