Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Northwest Italy

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Northwest Italy te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Italië - Northwest Italy

Welk weer te verwachten in Northwest Italy

Northwest Italy maakt deel uit van Italië. Het klimaat in Italië is zeer gevarieerd, maar het is overwegend mediterraan. In het uiterste noorden is het klimaat alpine, in het zuiden kun je warm en droog weer verwachten. U kunt een duidelijk merkbaar verschil in temperatuur tussen het noorden en het zuiden verwachten, in de winter kan het verschil zelfs 20 graden Celsius (36 graden Fahrenheit) zijn.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Alba, Albenga, Alessandria, Aosta, Aosta Valley, Apricale, Arona, Asti, Barolo, Baveno, Beaulard, Bellagio, Bergamo, Biella, Bormio, Bra, Brescia, Busto Arsizio, Cannobio, Cardano al Campo, Carema, Castel Goffredo, Cinque Terre, Clusane, Colico, Como, Corniglia, Courmayeur, Cremona, Desenzano del Garda, Domodossola, Esino Lario, Finale Ligure, Foppolo, Framura, Franciacorta, Gallarate, Gardone Riviera, Gargnano, Gavirate, Genoa, Gerenzano, Grande Milano, Imperia, Inverigo, Iseo, Isola Comacina, Ivrea, La Morra, La Spezia, La Thuile, Lake Como, Lake Iseo, Lake Maggiore, Langhe, Laveno, Lecco, Legnano, Lerici, Lierna, Liguria, Limone sul Garda, Livigno, Lodi, Lombardian Alps and Prealps, Lombardy, Luino, Maccagno, Madesimo, Malnate, Manarola, Mantua, Menaggio, Milan, Moltrasio, Moncalieri, Moneglia, Monte Isola, Monterosso, Montespluga, Montevecchia, Monza, Neive, Nesso, Novara, Oltrepò Pavese, Oulx, Paderno Dugnano, Paderno d'Adda, Parella, Pavia, Perledo, Piedmont, Portofino, Rapallo, Rho, Riomaggiore, Rota d'Imagna, Sabbioneta, Salò, San Donato Milanese, San Giorgio su Legnano, San Remo, Santa Margherita Ligure, Sarnico, Saronno, Savigliano, Savona, Seborga, Sestri Levante, Sirmione, Somma Lombardo, Sondrio, Southern Lombardy, Stresa, Tirano, Torno, Toscolano Maderno, Tradate, Tremezzo, Turin, Val Camonica, Vanoise, Varenna, Varese, Ventimiglia, Verbania, Vernazza.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Milan en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18 ℃ (64.4 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 6.2 ℃ (43.16 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -0.7 ℃ (30.74 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 8.9. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 5.3.

Wanneer u rond Northwest Italy reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Italië Mont Blanc (Monte Bianco) de Courmayeur (4748 m) en het laagste punt is Mediterranean Sea (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Northwest Italy te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest Italy in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest Italy in januari is 6.2 ℃ (43.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.7 ℃ (30.74 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.4 ℃ (43.52 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.7 ℃ (45.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 6.8. De gemiddelde regenval is 59.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:46 (uren en minuten), in midden in de maand 9:06 en aan het einde van de maand 9:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest Italy in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest Italy in februari is 9.2 ℃ (48.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.5 ℃ (32.9 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.7 ℃ (45.86 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.9 ℃ (53.42 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 5.3. De gemiddelde regenval is 50.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:40 (uren en minuten), in midden in de maand 10:21 en aan het einde van de maand 11:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest Italy in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest Italy in maart is 14.6 ℃ (58.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4 ℃ (39.2 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.9 ℃ (53.42 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.9 ℃ (60.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 6.8. De gemiddelde regenval is 65.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:08 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest Italy in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest Italy in april is 17.2 ℃ (62.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.2 ℃ (44.96 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.9 ℃ (60.62 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.6 ℃ (67.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8. De gemiddelde regenval is 77.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:44 (uren en minuten), in midden in de maand 13:30 en aan het einde van de maand 14:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest Italy in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest Italy in mei is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.6 ℃ (67.28 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.9. De gemiddelde regenval is 93.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:15 (uren en minuten), in midden in de maand 14:53 en aan het einde van de maand 15:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest Italy in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest Italy in juni is 26.6 ℃ (79.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.2 ℃ (59.36 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.9 ℃ (82.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7.6. De gemiddelde regenval is 65.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:22 (uren en minuten), in midden in de maand 15:38 en aan het einde van de maand 15:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest Italy in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest Italy in juli is 29.2 ℃ (84.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.8 ℃ (64.04 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.9 ℃ (82.22 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 5.3. De gemiddelde regenval is 68.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:38 (uren en minuten), in midden in de maand 15:21 en aan het einde van de maand 14:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest Italy in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest Italy in augustus is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18 ℃ (64.4 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.15 ℃ (80.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 7. De gemiddelde regenval is 88.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:51 (uren en minuten), in midden in de maand 14:13 en aan het einde van de maand 13:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest Italy in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest Italy in september is 24.9 ℃ (76.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.2 ℃ (57.56 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.15 ℃ (80.87 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.6 ℃ (70.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 6.1. De gemiddelde regenval is 94.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:29 (uren en minuten), in midden in de maand 12:43 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest Italy in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest Italy in oktober is 18.3 ℃ (64.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9 ℃ (48.2 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.6 ℃ (70.88 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.65 ℃ (58.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 8.3. De gemiddelde regenval is 119.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:08 en aan het einde van de maand 10:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest Italy in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest Italy in november is 11 ℃ (51.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.9 ℃ (39.02 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.65 ℃ (58.37 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.8 ℃ (47.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6.4. De gemiddelde regenval is 76.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:22 (uren en minuten), in midden in de maand 9:41 en aan het einde van de maand 9:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Northwest Italy in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northwest Italy in december is 6.6 ℃ (43.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.3 ℃ (32.54 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.8 ℃ (47.84 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.4 ℃ (43.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 6.4. De gemiddelde regenval is 60.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:07 (uren en minuten), in midden in de maand 8:46 en aan het einde van de maand 8:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Northwest Italy kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Novaratemperatuur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)hoogste temperatuur: 6.6 ℃ (43.88 ℉)laagste temperatuur: -1.6 ℃ (29.12 ℉)regenval: 50.2mmregenachtige dagen: -
Milanotemperatuur: 2.2 ℃ (35.96 ℉)hoogste temperatuur: 7.6 ℃ (45.68 ℉)laagste temperatuur: -3 ℃ (26.6 ℉)regenval: 55.6mmregenachtige dagen: -
Bergamotemperatuur: 3.3 ℃ (37.94 ℉)hoogste temperatuur: 6.7 ℃ (44.06 ℉)laagste temperatuur: -0.5 ℃ (31.1 ℉)regenval: 56.1mmregenachtige dagen: -
Bresciatemperatuur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)hoogste temperatuur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)laagste temperatuur: -1 ℃ (30.2 ℉)regenval: 52.9mmregenachtige dagen: -
Albengatemperatuur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)hoogste temperatuur: 13.4 ℃ (56.12 ℉)laagste temperatuur: 2 ℃ (35.6 ℉)regenval: 80.6mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.