Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Oekraïne

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Oekraïne te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Oekraïne

Welk weer te verwachten in Oekraïne

Het klimaat in Oekraïne is gematigd, continentaal. Het weer is mediterraan aan de zuidkust van de Krim. (Maar de Krim werd door Rusland uitgeroepen als onderdeel van Rusland.) De neerslag is het hoogst in west en noord, het is minder in oost en zuidoost. De winters variëren van koel langs de Zwarte Zee tot koud verder landinwaarts. Je kunt warme zomers verwachten in de meeste delen van het land, maar warm in het zuiden.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bar, Berehovo, Busha, Central Ukraine, Cherkasy, Chernihiv, Chernivtsi, Chernobyl, Dnipro, Donetsk, Eastern Ukraine, Ivano Frankivsk, Izmail, Kamianets Podilskyi, Kharkiv, Kherson, Khmelnytskyi, Khust, Kiev, Kolomyia, Kropyvnytskyi, Kryvyi Rih, Lubny, Luhansk, Lutsk, Lviv, Mariupol, Mukachevo, Mykolayiv, Myrgorod, Ochakiv, Odessa, Perechyn, Poltava, Rakhiv, Rivne, Southern Ukraine, Stina, Sumy, Teplodar, Terebovlya, Ternopil, Truskavets, Uman, Uzhhorod, Vinnytsya, Western Ukraine, Yaremche, Zakarpatska Oblast, Zaporizhia, Zhovkva, Zhytomyr.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.6 ℃ (58.28 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -2.4 ℃ (27.68 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -7.8 ℃ (17.96 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 17.1. De minst regenachtige maand is hier oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 10.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Oekraïne reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Hora Hoverla (2061 m) en het laagste punt is Black Sea (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Oekraïne te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oekraïne in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oekraïne in januari is -2.4 ℃ (27.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -7.8 ℃ (17.96 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.05 ℃ (30.11 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.65 ℃ (29.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 16.6. De gemiddelde regenval is 48.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:05 (uren en minuten), in midden in de maand 8:30 en aan het einde van de maand 9:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oekraïne in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oekraïne in februari is -0.9 ℃ (30.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6.6 ℃ (20.12 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.65 ℃ (29.03 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.85 ℃ (35.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 14.1. De gemiddelde regenval is 45.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:11 (uren en minuten), in midden in de maand 10:02 en aan het einde van de maand 10:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Oekraïne in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oekraïne in maart is 4.6 ℃ (40.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.9 ℃ (28.58 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.85 ℃ (35.33 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.35 ℃ (48.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 12.9. De gemiddelde regenval is 39.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 12:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Oekraïne in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oekraïne in april is 14.1 ℃ (57.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5 ℃ (41 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.35 ℃ (48.83 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.3 ℃ (63.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 11.3. De gemiddelde regenval is 47.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:51 (uren en minuten), in midden in de maand 13:47 en aan het einde van de maand 14:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Oekraïne in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oekraïne in mei is 20.5 ℃ (68.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.6. De gemiddelde regenval is 53.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:40 (uren en minuten), in midden in de maand 15:28 en aan het einde van de maand 16:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Oekraïne in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oekraïne in juni is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14 ℃ (57.2 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.15 ℃ (75.47 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 13.2. De gemiddelde regenval is 73.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:04 (uren en minuten), in midden in de maand 16:24 en aan het einde van de maand 16:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Oekraïne in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oekraïne in juli is 24.4 ℃ (75.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.2 ℃ (59.36 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.15 ℃ (75.47 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.55 ℃ (76.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 13.5. De gemiddelde regenval is 89.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:23 (uren en minuten), in midden in de maand 16:02 en aan het einde van de maand 15:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Oekraïne in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oekraïne in augustus is 24.7 ℃ (76.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.6 ℃ (58.28 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.55 ℃ (76.19 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.15 ℃ (71.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 10.6. De gemiddelde regenval is 69.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:25 (uren en minuten), in midden in de maand 14:38 en aan het einde van de maand 13:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Oekraïne in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oekraïne in september is 19.6 ℃ (67.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.2 ℃ (50.36 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.15 ℃ (71.87 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16 ℃ (60.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 10.3. De gemiddelde regenval is 46.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:45 (uren en minuten), in midden in de maand 12:50 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Oekraïne in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oekraïne in oktober is 12.4 ℃ (54.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.9 ℃ (40.82 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16 ℃ (60.8 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.7 ℃ (47.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 10.1. De gemiddelde regenval is 35.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 10:57 en aan het einde van de maand 10:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Oekraïne in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oekraïne in november is 5 ℃ (41 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.2 ℃ (32.36 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.7 ℃ (47.66 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.65 ℃ (36.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 14.7. De gemiddelde regenval is 50.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:03 (uren en minuten), in midden in de maand 9:12 en aan het einde van de maand 8:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Oekraïne in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oekraïne in december is 0.3 ℃ (32.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.3 ℃ (24.26 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.65 ℃ (36.77 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.05 ℃ (30.11 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 17.1. De gemiddelde regenval is 52 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:31 (uren en minuten), in midden in de maand 8:05 en aan het einde van de maand 8:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Oekraïne kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Sarnytemperatuur: -1.6 ℃ (29.12 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 41.7mmregenachtige dagen: -
Chernihivtemperatuur: -2.6 ℃ (27.32 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 47.2mmregenachtige dagen: -
Koveltemperatuur: -1.2 ℃ (29.84 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 39.9mmregenachtige dagen: -
Lutsktemperatuur: -1.6 ℃ (29.12 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 37.5mmregenachtige dagen: -
Ovruchtemperatuur: -2.3 ℃ (27.86 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 45.4mmregenachtige dagen: -
Romnytemperatuur: -3.1 ℃ (26.42 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 58.5mmregenachtige dagen: -
Sumytemperatuur: -3.4 ℃ (25.88 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 54.7mmregenachtige dagen: -
Rivnetemperatuur: -1.9 ℃ (28.58 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 37.5mmregenachtige dagen: -
Zhytomyrtemperatuur: -2.1 ℃ (28.22 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 38.9mmregenachtige dagen: -
Lubnytemperatuur: -2.5 ℃ (27.5 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 61.3mmregenachtige dagen: -
Lvivtemperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 56.1mmregenachtige dagen: -
Ternopiltemperatuur: -2.3 ℃ (27.86 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 39.4mmregenachtige dagen: -
Khmelnytskyitemperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 43mmregenachtige dagen: -
Zolotonoshatemperatuur: -1.9 ℃ (28.58 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 54.2mmregenachtige dagen: -
Poltavatemperatuur: -2.5 ℃ (27.5 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 50.3mmregenachtige dagen: -
Ivanotemperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 39.3mmregenachtige dagen: -
Vinnytsiatemperatuur: -1.9 ℃ (28.58 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 43.9mmregenachtige dagen: -
Umantemperatuur: -1.8 ℃ (28.76 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 47.7mmregenachtige dagen: -
Znamiankatemperatuur: -1.9 ℃ (28.58 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 50.1mmregenachtige dagen: -
Uzhhorodtemperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 69.9mmregenachtige dagen: -
Chernivtsitemperatuur: -1.3 ℃ (29.66 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 37.2mmregenachtige dagen: -
Gajvorontemperatuur: -1.1 ℃ (30.02 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 46.4mmregenachtige dagen: -
Kirovohradtemperatuur: -1.7 ℃ (28.94 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 41.3mmregenachtige dagen: -
Komisarivkatemperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 43.9mmregenachtige dagen: -
Liubashivkatemperatuur: -1.1 ℃ (30.02 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 40.5mmregenachtige dagen: -
Kryvyi Rihtemperatuur: -1 ℃ (30.2 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 43.8mmregenachtige dagen: -
Nikopoltemperatuur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 43mmregenachtige dagen: -
Rozdilnatemperatuur: 0 ℃ (32 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 39mmregenachtige dagen: -
Odesatemperatuur: 2 ℃ (35.6 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 49.2mmregenachtige dagen: -
Izmailtemperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 41.5mmregenachtige dagen: -
Saratatemperatuur: 1.2 ℃ (34.16 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 37.8mmregenachtige dagen: -
Khersontemperatuur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 40.9mmregenachtige dagen: -
Henichesktemperatuur: 1.8 ℃ (35.24 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 37.3mmregenachtige dagen: -
Askaniia Novatemperatuur: 0.9 ℃ (33.62 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 37.5mmregenachtige dagen: -
Klepininotemperatuur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 37.9mmregenachtige dagen: -
Simferopoltemperatuur: 2.9 ℃ (37.22 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 53.7mmregenachtige dagen: -
Feodosiiatemperatuur: 4.8 ℃ (40.64 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 46.5mmregenachtige dagen: -
Yaltatemperatuur: 7 ℃ (44.6 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 96.6mmregenachtige dagen: -
Ai Petritemperatuur: -0.9 ℃ (30.38 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 177.3mmregenachtige dagen: -
Kharkivtemperatuur: -2.8 ℃ (26.96 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 45.1mmregenachtige dagen: -
Lozovatemperatuur: -2.4 ℃ (27.68 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 54.9mmregenachtige dagen: -
Dnipropetrovsktemperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 52mmregenachtige dagen: -
Donetsktemperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 51.5mmregenachtige dagen: -
Luhansktemperatuur: -1.6 ℃ (29.12 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 43.7mmregenachtige dagen: -
Zaporizhzhiatemperatuur: -0.2 ℃ (31.64 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 51.4mmregenachtige dagen: -
Kyrylivkatemperatuur: -1.3 ℃ (29.66 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 63.1mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.