Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Australië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Australië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Australië

Het klimaat van Australië varieert sterk, omdat het land erg groot is. Het grootste deel van Australië is droog tot half droog, gematigd in het zuiden en oosten, tropisch in het noorden. Het noordelijke deel van Australië heeft een tropisch klimaat met tropische regenwouden, graslanden en woestijnen. De winter in Australië is meestal mild, er zijn niet zo grote contrasten tussen zomer- en wintertemperaturen als op het noordelijk halfrond. Maar op sommige plaatsen kunnen de temperaturen in de winter onder nul dalen.

Omdat Australië een enorm gebied heeft, hebben de onderstaande informatie meestal alleen betrekking op het gebied rond de hoofdstad van dit land. Als u informatie over andere plaatsen wilt bekijken, kunt u een van deze gebieden kiezen.: New South Wales, Northern Territory, Queensland, South Australia, Tasmania, Victoria, Western Australia.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 12.9 ℃ (55.22 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 11.2 ℃ (52.16 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 0 ℃ (32 ℉). De meest regenachtige maand hier is augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 10.9. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 6.6.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Australië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mount Kosciuszko (2228 m) en het laagste punt is Lake Eyre (-15 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Australië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Australië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Australië in januari is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.15 ℃ (80.87 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 7.7. De gemiddelde regenval is 60.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:29 (uren en minuten), in midden in de maand 14:15 en aan het einde van de maand 13:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Australië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Australië in februari is 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.8 ℃ (55.04 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26 ℃ (78.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 6.6. De gemiddelde regenval is 54.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:52 (uren en minuten), in midden in de maand 13:23 en aan het einde van de maand 12:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Australië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Australië in maart is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.9 ℃ (51.62 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26 ℃ (78.8 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.4 ℃ (72.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 7.3. De gemiddelde regenval is 52 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:51 (uren en minuten), in midden in de maand 12:17 en aan het einde van de maand 11:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Australië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Australië in april is 19.7 ℃ (67.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.7 ℃ (44.06 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.4 ℃ (72.32 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.65 ℃ (63.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7.4. De gemiddelde regenval is 48.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:44 (uren en minuten), in midden in de maand 11:11 en aan het einde van de maand 10:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Australië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Australië in mei is 15.6 ℃ (60.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.3 ℃ (37.94 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.65 ℃ (63.77 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.05 ℃ (57.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.3. De gemiddelde regenval is 47.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:42 (uren en minuten), in midden in de maand 10:16 en aan het einde van de maand 9:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Australië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Australië in juni is 12.5 ℃ (54.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.1 ℃ (33.98 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.05 ℃ (57.29 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.85 ℃ (53.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 9.3. De gemiddelde regenval is 38.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:57 (uren en minuten), in midden in de maand 9:47 en aan het einde van de maand 9:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Australië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Australië in juli is 11.2 ℃ (52.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0 ℃ (32 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.85 ℃ (53.33 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.2 ℃ (53.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 9.8. De gemiddelde regenval is 41.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:47 (uren en minuten), in midden in de maand 9:58 en aan het einde van de maand 10:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Australië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Australië in augustus is 13.2 ℃ (55.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.2 ℃ (34.16 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.2 ℃ (53.96 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.7 ℃ (58.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 10.9. De gemiddelde regenval is 47.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:17 (uren en minuten), in midden in de maand 10:43 en aan het einde van de maand 11:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Australië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Australië in september is 16.2 ℃ (61.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.2 ℃ (37.76 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.7 ℃ (58.46 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.75 ℃ (63.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 10. De gemiddelde regenval is 51.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:12 (uren en minuten), in midden in de maand 11:44 en aan het einde van de maand 12:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Australië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Australië in oktober is 19.3 ℃ (66.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.1 ℃ (42.98 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.75 ℃ (63.95 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.85 ℃ (69.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 10.7. De gemiddelde regenval is 63.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:17 (uren en minuten), in midden in de maand 12:50 en aan het einde van de maand 13:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Australië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Australië in november is 22.4 ℃ (72.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.9 ℃ (48.02 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.85 ℃ (69.53 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.2 ℃ (75.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 9.7. De gemiddelde regenval is 64.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:22 (uren en minuten), in midden in de maand 13:51 en aan het einde van de maand 14:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Australië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Australië in december is 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.3 ℃ (52.34 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.15 ℃ (80.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 7.7. De gemiddelde regenval is 51.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:15 (uren en minuten), in midden in de maand 14:29 en aan het einde van de maand 14:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.