Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i South Australia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til South Australia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Australia & Oseania - Australia - South Australia

Hvilket vær kan du forvente i South Australia

South Australia er en del av Australia. Klimaet i Australia varierer mye, da landet er veldig stort. Den største delen av Australia er tørket til halvtørr, temperert i sør og øst, tropisk i nord. Den nordlige delen av Australia har et tropisk klima med tropiske regnskoger, gressletter og ørkener. Vinteren i Australia er vanligvis mild, det er ikke så store kontraster mellom sommer og vinter temperaturer som på den nordlige halvkule. Men på enkelte steder kan temperaturen gå ned under null om vinteren.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Adelaide, Adelaide Hills, Adelaide Region, Ardrossan, Arkaroola, Barmera, Barossa Valley, Black Point, Cape Jervis, Ceduna, Clare, Coffin Bay, Coober Pedy, Coonawarra, Cowell, Edithburgh, Eyre Peninsula, Fleurieu Peninsula, Goolwa, Iron Knob, Kangaroo Island, Kimba, Lake Eyre National Park, Limestone Coast, Marion Bay, Marla, Marree, McLaren Vale, Meningie, Minlaton, Minnipa, Moonta, Mount Gambier, Murray Bridge, Murray and Mallee Riverland, Naracoorte, Oodnadatta, Outback, Peterborough, Pine Point, Port Augusta, Port Broughton, Port Elliot, Port Germein, Port Hughes, Port Lincoln, Port Pirie, Port Vincent, Port Wakefield, Price, Quorn, Rapid Bay, Robe, Stansbury, Streaky Bay, Tarcoola, The Coorong, Tumby Bay, Victor Harbor, Wallaroo, Whyalla, William Creek, Woomera, Wudinna, Yorke Peninsula.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Adelaide Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 17.7 ℃ (63.86 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 15.9 ℃ (60.62 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 7.5 ℃ (45.5 ℉). Den mest regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 16.7. Den minste regnfulle måneden her er Februar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.4.

Når du reiser rundt South Australia, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Australia er Mount Kosciuszko (2228 m) og det laveste punktet er Lake Eyre (-15 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til South Australia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i South Australia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South Australia i Januar er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.7 ℃ (63.86 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 4.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 20 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:27 (timer og minutter), i midten av måneden 14:14 og i slutten av måneden 13:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i South Australia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South Australia i Februar er 29.3 ℃ (84.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.3 ℃ (63.14 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 3.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:51 (timer og minutter), i midten av måneden 13:22 og i slutten av måneden 12:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i South Australia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South Australia i Mars er 27.1 ℃ (80.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.8 ℃ (60.44 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.05 ℃ (77.09 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 5.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 26.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:50 (timer og minutter), i midten av måneden 12:17 og i slutten av måneden 11:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i South Australia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South Australia i April er 23 ℃ (73.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.7 ℃ (54.86 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.05 ℃ (77.09 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.95 ℃ (69.71 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 7.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 39.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:44 (timer og minutter), i midten av måneden 11:12 og i slutten av måneden 10:43.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i South Australia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South Australia i Mai er 18.9 ℃ (66.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.3 ℃ (50.54 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.95 ℃ (69.71 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.55 ℃ (63.59 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 12. Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:43 (timer og minutter), i midten av måneden 10:17 og i slutten av måneden 9:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i South Australia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South Australia i Juni er 16.2 ℃ (61.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.3 ℃ (46.94 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.55 ℃ (63.59 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.05 ℃ (60.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 14.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 79.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:59 (timer og minutter), i midten av måneden 9:49 og i slutten av måneden 9:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i South Australia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South Australia i Juli er 15.9 ℃ (60.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.5 ℃ (45.5 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.05 ℃ (60.89 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.35 ℃ (61.43 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 16.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 77.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:49 (timer og minutter), i midten av måneden 10:00 og i slutten av måneden 10:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i South Australia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South Australia i August er 16.8 ℃ (62.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.2 ℃ (46.76 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.35 ℃ (61.43 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.25 ℃ (64.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 16.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 71.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:19 (timer og minutter), i midten av måneden 10:44 og i slutten av måneden 11:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i South Australia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South Australia i September er 19.7 ℃ (67.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.1 ℃ (50.18 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.25 ℃ (64.85 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.9 ℃ (69.62 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 13.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 58.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:13 (timer og minutter), i midten av måneden 11:45 og i slutten av måneden 12:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i South Australia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South Australia i Oktober er 22.1 ℃ (71.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.6 ℃ (52.88 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.9 ℃ (69.62 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.75 ℃ (74.75 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 10.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 42.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:17 (timer og minutter), i midten av måneden 12:50 og i slutten av måneden 13:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i South Australia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South Australia i November er 25.4 ℃ (77.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.3 ℃ (57.74 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.75 ℃ (74.75 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26 ℃ (78.8 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 8.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 30.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:21 (timer og minutter), i midten av måneden 13:50 og i slutten av måneden 14:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i South Australia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i South Australia i Desember er 26.6 ℃ (79.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.5 ℃ (59.9 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26 ℃ (78.8 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.2 ℃ (82.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 7.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 30.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:13 (timer og minutter), i midten av måneden 14:27 og i slutten av måneden 14:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i South Australia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Adelaidetemperatur: - høyeste temperatur: 26.6 ℃ (79.88 ℉)laveste temperatur: 15.5 ℃ (59.9 ℉)nedbør: 30.3mmregnfulle dager: 7.1
Augustatemperatur: - høyeste temperatur: 23.7 ℃ (74.66 ℉)laveste temperatur: 13.8 ℃ (56.84 ℉)nedbør: 13.4mmregnfulle dager: 5.4
Cedunatemperatur: - høyeste temperatur: 27.1 ℃ (80.78 ℉)laveste temperatur: 14.4 ℃ (57.92 ℉)nedbør: 23.1mmregnfulle dager: 5.9
Coober Pedytemperatur: - høyeste temperatur: 34.1 ℃ (93.38 ℉)laveste temperatur: 19.9 ℃ (67.82 ℉)nedbør: - regnfulle dager: -
Coonawarratemperatur: - høyeste temperatur: 24.6 ℃ (76.28 ℉)laveste temperatur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)nedbør: 39.4mmregnfulle dager: 9.9
Murray Bridgetemperatur: - høyeste temperatur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laveste temperatur: 13.5 ℃ (56.3 ℉)nedbør: 30.6mmregnfulle dager: 6.7
Naracoortetemperatur: - høyeste temperatur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)laveste temperatur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)nedbør: - regnfulle dager: -
Port Augustatemperatur: - høyeste temperatur: 30.7 ℃ (87.26 ℉)laveste temperatur: 18.5 ℃ (65.3 ℉)nedbør: 16.2mmregnfulle dager: 4.3
Port Lincolntemperatur: - høyeste temperatur: 24.6 ℃ (76.28 ℉)laveste temperatur: 14.1 ℃ (57.38 ℉)nedbør: - regnfulle dager: -
Port Pirietemperatur: - høyeste temperatur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laveste temperatur: 16.2 ℃ (61.16 ℉)nedbør: 22.3mmregnfulle dager: 3.9
Victor Harbortemperatur: - høyeste temperatur: 24 ℃ (75.2 ℉)laveste temperatur: 14.1 ℃ (57.38 ℉)nedbør: 24mmregnfulle dager: 6.6
Whyallatemperatur: - høyeste temperatur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laveste temperatur: 16.1 ℃ (60.98 ℉)nedbør: 21.3mmregnfulle dager: 4.7
Woomeratemperatur: - høyeste temperatur: 32.7 ℃ (90.86 ℉)laveste temperatur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)nedbør: 18.4mmregnfulle dager: 4.1
Wudinnatemperatur: - høyeste temperatur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laveste temperatur: 14.1 ℃ (57.38 ℉)nedbør: 12.5mmregnfulle dager: 3.9
Robetemperatur: - høyeste temperatur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)laveste temperatur: 13.6 ℃ (56.48 ℉)nedbør: 27.2mmregnfulle dager: 9.3
Mount Gambiertemperatur: - høyeste temperatur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)laveste temperatur: 10.2 ℃ (50.36 ℉)nedbør: 39.9mmregnfulle dager: 11.2
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.