Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de South Australia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar South Australia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Australië & Oceanië - Australië - South Australia

Welk weer te verwachten in South Australia

South Australia maakt deel uit van Australië. Het klimaat van Australië varieert sterk, omdat het land erg groot is. Het grootste deel van Australië is droog tot half droog, gematigd in het zuiden en oosten, tropisch in het noorden. Het noordelijke deel van Australië heeft een tropisch klimaat met tropische regenwouden, graslanden en woestijnen. De winter in Australië is meestal mild, er zijn niet zo grote contrasten tussen zomer- en wintertemperaturen als op het noordelijk halfrond. Maar op sommige plaatsen kunnen de temperaturen in de winter onder nul dalen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Adelaide, Adelaide Hills, Adelaide Region, Ardrossan, Arkaroola, Barmera, Barossa Valley, Black Point, Cape Jervis, Ceduna, Clare, Coffin Bay, Coober Pedy, Coonawarra, Cowell, Edithburgh, Eyre Peninsula, Fleurieu Peninsula, Goolwa, Iron Knob, Kangaroo Island, Kimba, Lake Eyre National Park, Limestone Coast, Marion Bay, Marla, Marree, McLaren Vale, Meningie, Minlaton, Minnipa, Moonta, Mount Gambier, Murray Bridge, Murray and Mallee Riverland, Naracoorte, Oodnadatta, Outback, Peterborough, Pine Point, Port Augusta, Port Broughton, Port Elliot, Port Germein, Port Hughes, Port Lincoln, Port Pirie, Port Vincent, Port Wakefield, Price, Quorn, Rapid Bay, Robe, Stansbury, Streaky Bay, Tarcoola, The Coorong, Tumby Bay, Victor Harbor, Wallaroo, Whyalla, William Creek, Woomera, Wudinna, Yorke Peninsula.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Adelaide en in veel andere steden. De warmste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17.7 ℃ (63.86 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 15.9 ℃ (60.62 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 7.5 ℃ (45.5 ℉). De meest regenachtige maand hier is augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 16.7. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 3.4.

Wanneer u rond South Australia reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Australië Mount Kosciuszko (2228 m) en het laagste punt is Lake Eyre (-15 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar South Australia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in South Australia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Australia in januari is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.7 ℃ (63.86 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 4.5. De gemiddelde regenval is 20 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:27 (uren en minuten), in midden in de maand 14:14 en aan het einde van de maand 13:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in South Australia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Australia in februari is 29.3 ℃ (84.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 3.4. De gemiddelde regenval is 12.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:51 (uren en minuten), in midden in de maand 13:22 en aan het einde van de maand 12:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in South Australia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Australia in maart is 27.1 ℃ (80.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.8 ℃ (60.44 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.05 ℃ (77.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 5.6. De gemiddelde regenval is 26.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:50 (uren en minuten), in midden in de maand 12:17 en aan het einde van de maand 11:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in South Australia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Australia in april is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.7 ℃ (54.86 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.05 ℃ (77.09 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.95 ℃ (69.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7.9. De gemiddelde regenval is 39.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:44 (uren en minuten), in midden in de maand 11:12 en aan het einde van de maand 10:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in South Australia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Australia in mei is 18.9 ℃ (66.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.95 ℃ (69.71 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.55 ℃ (63.59 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12. De gemiddelde regenval is 60.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:43 (uren en minuten), in midden in de maand 10:17 en aan het einde van de maand 9:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in South Australia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Australia in juni is 16.2 ℃ (61.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.3 ℃ (46.94 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.55 ℃ (63.59 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.05 ℃ (60.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 14.8. De gemiddelde regenval is 79.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:59 (uren en minuten), in midden in de maand 9:49 en aan het einde van de maand 9:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in South Australia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Australia in juli is 15.9 ℃ (60.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.05 ℃ (60.89 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.35 ℃ (61.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 16.5. De gemiddelde regenval is 77.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:49 (uren en minuten), in midden in de maand 10:00 en aan het einde van de maand 10:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in South Australia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Australia in augustus is 16.8 ℃ (62.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.2 ℃ (46.76 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.35 ℃ (61.43 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.25 ℃ (64.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 16.7. De gemiddelde regenval is 71.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:19 (uren en minuten), in midden in de maand 10:44 en aan het einde van de maand 11:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in South Australia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Australia in september is 19.7 ℃ (67.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.25 ℃ (64.85 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.9 ℃ (69.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 13.4. De gemiddelde regenval is 58.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:13 (uren en minuten), in midden in de maand 11:45 en aan het einde van de maand 12:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in South Australia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Australia in oktober is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.6 ℃ (52.88 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.9 ℃ (69.62 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.75 ℃ (74.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 10.1. De gemiddelde regenval is 42.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:17 (uren en minuten), in midden in de maand 12:50 en aan het einde van de maand 13:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in South Australia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Australia in november is 25.4 ℃ (77.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.3 ℃ (57.74 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.75 ℃ (74.75 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26 ℃ (78.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.2. De gemiddelde regenval is 30.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:21 (uren en minuten), in midden in de maand 13:50 en aan het einde van de maand 14:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in South Australia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South Australia in december is 26.6 ℃ (79.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26 ℃ (78.8 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 7.1. De gemiddelde regenval is 30.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:13 (uren en minuten), in midden in de maand 14:27 en aan het einde van de maand 14:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in South Australia kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Adelaidetemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.6 ℃ (79.88 ℉)laagste temperatuur: 15.5 ℃ (59.9 ℉)regenval: 30.3mmregenachtige dagen: 7.1
Augustatemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.7 ℃ (74.66 ℉)laagste temperatuur: 13.8 ℃ (56.84 ℉)regenval: 13.4mmregenachtige dagen: 5.4
Cedunatemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.1 ℃ (80.78 ℉)laagste temperatuur: 14.4 ℃ (57.92 ℉)regenval: 23.1mmregenachtige dagen: 5.9
Coober Pedytemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.1 ℃ (93.38 ℉)laagste temperatuur: 19.9 ℃ (67.82 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Coonawarratemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.6 ℃ (76.28 ℉)laagste temperatuur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)regenval: 39.4mmregenachtige dagen: 9.9
Murray Bridgetemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laagste temperatuur: 13.5 ℃ (56.3 ℉)regenval: 30.6mmregenachtige dagen: 6.7
Naracoortetemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)laagste temperatuur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Port Augustatemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.7 ℃ (87.26 ℉)laagste temperatuur: 18.5 ℃ (65.3 ℉)regenval: 16.2mmregenachtige dagen: 4.3
Port Lincolntemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.6 ℃ (76.28 ℉)laagste temperatuur: 14.1 ℃ (57.38 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Port Pirietemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.4 ℃ (86.72 ℉)laagste temperatuur: 16.2 ℃ (61.16 ℉)regenval: 22.3mmregenachtige dagen: 3.9
Victor Harbortemperatuur: - hoogste temperatuur: 24 ℃ (75.2 ℉)laagste temperatuur: 14.1 ℃ (57.38 ℉)regenval: 24mmregenachtige dagen: 6.6
Whyallatemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.2 ℃ (82.76 ℉)laagste temperatuur: 16.1 ℃ (60.98 ℉)regenval: 21.3mmregenachtige dagen: 4.7
Woomeratemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.7 ℃ (90.86 ℉)laagste temperatuur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)regenval: 18.4mmregenachtige dagen: 4.1
Wudinnatemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laagste temperatuur: 14.1 ℃ (57.38 ℉)regenval: 12.5mmregenachtige dagen: 3.9
Robetemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)laagste temperatuur: 13.6 ℃ (56.48 ℉)regenval: 27.2mmregenachtige dagen: 9.3
Mount Gambiertemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)laagste temperatuur: 10.2 ℃ (50.36 ℉)regenval: 39.9mmregenachtige dagen: 11.2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.