Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de South-central China

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar South-central China te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Volksrepubliek China - South-central China

Welk weer te verwachten in South-central China

South-central China maakt deel uit van Volksrepubliek China. Het klimaat in China is heel divers, omdat het land erg groot is. Het weer is tropisch in het zuiden en subarctisch in het noorden, en alpine in de hogere delen van het Tibetaanse plateau. Moessonwinden hebben een sterke invloed op het klimaat. Tijdens de zomer voert de moesson warme en vochtige lucht uit het zuiden, tijdens de winter brengt de moesson koud en relatief droog weer.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aba, Anhui, Baoguo, Barkam, Beichuan, Bengbu, Changde, Changsha, Chengdu, Chongqing, Daocheng, Daofu, Dazu, Dujiangyan, Dêgê, East Sichuan, Emeishan, Emeishan National Park, Enshi, Fenghuang, Ganzhou, Ganzi, Garzê, Guangyuan, Hefei, Hengyang, Hongcun, Huaihua, Huanglongsi National Park, Huangmei, Huangshan, Hubei, Hunan, Jiajiang, Jiangxi, Jiangyong County, Jianmen Shudao National Park, Jingdezhen, Jinggangshan, Jingmen, Jingzhou, Jishou, Jiujiang, Jiuzhaigou Nature Reserve, Kangding, Labahe Nature Reserve, Langmusi, Langzhong, Leshan, Litang, Luding, Lushan, Ma'anshan, Manigango, Maoxian, Mianyang, Mount Heng, Mount Jiuhua, Mount Sanqingshan National Park, Moxi, Mugecuo, Nanchang, Panzhihua, Pingxiang, Qianwei, Qijiang, Qingchengshan Dujiangyan National Park, Ruijin, Ruoergai, Seda, Shangli, Shaoshan, Shawan, Shiyan, Shunan Zhuhai National Park, Sichuan, Siguniangshan National Park, Songpan, South Sichuan, Tagong, Tianmen Mountain, Tongdao Dong Autonomous County, Wenchuan, Wuhan, Wuhu, Wulingyuan, Wuyuan, Xiangcheng, Xiangfan, Xiaogan, Xichang, Xidi, Xiling Xueshan National Park, Xinlong, Xinyu, Ya'an, Yajiang, Yibin, Yichang, Yongzhou, Yueyang, Zhangguying village, Zhangjiajie, Zhuzhou, Zigong.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Jingzhou en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.4 ℃ (90.32 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 24.7 ℃ (76.46 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 8.3 ℃ (46.94 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 1.1 ℃ (33.98 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 13.4. De minst regenachtige maand is hier december, het gemiddelde aantal regendagen is 6.8.

Wanneer u rond South-central China reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Volksrepubliek China Mount Everest (8848 m) en het laagste punt is Turpan Pendi (-154 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar South-central China te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in South-central China in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South-central China in januari is 8.3 ℃ (46.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.1 ℃ (33.98 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.55 ℃ (49.19 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.3 ℃ (48.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 8.4. De gemiddelde regenval is 29.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:13 (uren en minuten), in midden in de maand 10:24 en aan het einde van de maand 10:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in South-central China in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South-central China in februari is 10.3 ℃ (50.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3 ℃ (37.4 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.3 ℃ (48.74 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.2 ℃ (53.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9.3. De gemiddelde regenval is 45.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:42 (uren en minuten), in midden in de maand 11:06 en aan het einde van de maand 11:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in South-central China in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South-central China in maart is 14.1 ℃ (57.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.9 ℃ (44.42 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.2 ℃ (53.96 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.9 ℃ (64.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 12.8. De gemiddelde regenval is 75.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:32 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in South-central China in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South-central China in april is 21.7 ℃ (71.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.2 ℃ (55.76 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24 ℃ (75.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12.6. De gemiddelde regenval is 107.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:27 (uren en minuten), in midden in de maand 12:54 en aan het einde van de maand 13:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in South-central China in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South-central China in mei is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.8 ℃ (64.04 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24 ℃ (75.2 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 13.4. De gemiddelde regenval is 140.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:19 (uren en minuten), in midden in de maand 13:40 en aan het einde van de maand 13:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in South-central China in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South-central China in juni is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.5 ℃ (72.5 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 13.1. De gemiddelde regenval is 158.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:56 (uren en minuten), in midden in de maand 14:05 en aan het einde van de maand 14:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in South-central China in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South-central China in juli is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.2 ℃ (77.36 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 10.4. De gemiddelde regenval is 150.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:05 (uren en minuten), in midden in de maand 13:56 en aan het einde van de maand 13:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in South-central China in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South-central China in augustus is 32.4 ℃ (90.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 9.3. De gemiddelde regenval is 118.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:39 (uren en minuten), in midden in de maand 13:18 en aan het einde van de maand 12:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in South-central China in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South-central China in september is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.3 ℃ (68.54 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.3 ℃ (77.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 9.2. De gemiddelde regenval is 90.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:53 (uren en minuten), in midden in de maand 12:27 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in South-central China in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South-central China in oktober is 23.1 ℃ (73.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.4 ℃ (57.92 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.85 ℃ (67.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 10.8. De gemiddelde regenval is 88.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:32 en aan het einde van de maand 11:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in South-central China in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South-central China in november is 16.6 ℃ (61.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.85 ℃ (67.73 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.7 ℃ (56.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.7. De gemiddelde regenval is 55.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:06 (uren en minuten), in midden in de maand 10:43 en aan het einde van de maand 10:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in South-central China in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South-central China in december is 10.8 ℃ (51.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.1 ℃ (37.58 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.55 ℃ (49.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 6.8. De gemiddelde regenval is 23.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:24 (uren en minuten), in midden in de maand 10:13 en aan het einde van de maand 10:11.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in South-central China kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Chongqingtemperatuur: - hoogste temperatuur: 11 ℃ (51.8 ℉)laagste temperatuur: 7.3 ℃ (45.14 ℉)regenval: 25.7mmregenachtige dagen: 10.8
Wuhantemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.5 ℃ (50.9 ℉)laagste temperatuur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)regenval: 27.5mmregenachtige dagen: 7
Chengdutemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)laagste temperatuur: 4.4 ℃ (39.92 ℉)regenval: 5.1mmregenachtige dagen: 6
Hefeitemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.6 ℃ (49.28 ℉)laagste temperatuur: 1.1 ℃ (33.98 ℉)regenval: 24.8mmregenachtige dagen: 6
Changshatemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)laagste temperatuur: 3.8 ℃ (38.84 ℉)regenval: 45.6mmregenachtige dagen: 10.1
Nanchangtemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)laagste temperatuur: 4.6 ℃ (40.28 ℉)regenval: 41.9mmregenachtige dagen: 7.9
Jiujiangtemperatuur: 7 ℃ (44.6 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 39.6mmregenachtige dagen: 7.8
Yichangtemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.4 ℃ (52.52 ℉)laagste temperatuur: 4.3 ℃ (39.74 ℉)regenval: 17.6mmregenachtige dagen: 7
Zhuzhoutemperatuur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 43mmregenachtige dagen: 9
Jingzhoutemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.8 ℃ (51.44 ℉)laagste temperatuur: 3.1 ℃ (37.58 ℉)regenval: 23.6mmregenachtige dagen: 6.8
Panzhihuatemperatuur: 13 ℃ (55.4 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 1.5mmregenachtige dagen: 1.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2020 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest