Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de South

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar South te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.


Welk weer te verwachten in South

South maakt deel uit van Brazilië. Brazilië is een enorm land, dus het klimaat is hier gevarieerd. Meestal is het klimaat tropisch, maar gematigd in het zuiden. Dichtbij de evenaar verandert het weer niet veel gedurende het jaar, maar de winters zijn soms koud in het zuiden. En in het bergachtige sneeuwt het. Het grootste deel van Brazilië heeft slechts matige regenval, maar het Amazonegebied is vochtig.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Antonina, Araranguá, Arroio Grande, Bagé, Balneário Camboriú, Balneário Piçarras, Barra Velha, Barra do Ribeiro, Bento Gonçalves, Biguaçu, Blumenau, Bombinhas, Cacequi, Camaquã, Campina Grande do Sul, Campo Largo, Campos Gerais do Paraná, Candelária, Canela, Canoas, Canoinhas, Capitão Leonidas Marques, Cascavel, Caxias do Sul, Central East, Central West, Central and South Central, Chapecó, Chuí, Coast, Colombo, Correia Pinto, Criciúma, Curitiba, Curitibanos, Erechim, Fazenda Rio Grande, Florianopolis, Foz do Iguaçu, Francisco Beltrão, Garopaba, Garuva, Gramado, Grande Curitiba, Grande Florianópolis, Grande Porto Alegre, Guarapuava, Guaraqueçaba, Guaratuba, Guaíba, Guaíra, Iguaçu Valleys, Ilha do Mel, Imbituba, Irati, Itaiópolis, Itajaí, Itajaí Valley, Itapema, Jaguarão, Joinville, Lages, Londrina, Mafra, Mandirituba, Maquiné, Maringá, Marumbi, Mata, Matinhos, Morretes, Mostardas, Muçum, Northeast, Northwest, Nova Petrópolis, Novo Hamburgo, Osório, Palhoça, Palmares do Sul, Paranaguá, Paraná, Passo Fundo, Pelotas, Penha, Pinhais, Ponta Grossa, Pontal do Paraná, Porto Alegre, Prudentópolis, Quatro Barras, Quitandinha, Rio Grande, Rio Grande do Sul, Sananduva, Santa Catarina, Santa Cecília, Santa Cruz do Sul, Santa Maria, Santana do Livramento, Santo Ângelo, Sapucaia do Sul, Serra do Itajaí National Park, Serrana, Sombrio, Southeast, Southwest, São Francisco do Sul, São José, São José do Norte, São Leopoldo, São Lourenço do Sul, São Marcos, São Miguel das Missões, São Miguel do Oeste, São Pedro do Sul, São Vicente do Sul, Tijucas, Torres, Treze Tílias, Tubarão, Uruguaiana, Vacaria.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Porto Alegre en in veel andere steden. De warmste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20.9 ℃ (69.62 ℉). De koudste maand hier is juni, de gemiddelde maximumtemperatuur is 19.1 ℃ (66.38 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 10.7 ℃ (51.26 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 12.2. De minst regenachtige maand is hier april, het gemiddelde aantal regendagen is 8.9.

Wanneer u rond South reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Brazilië Pico da Neblina (2994 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar South te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in South in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South in januari is 30.5 ℃ (86.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.9 ℃ (69.62 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.4 ℃ (86.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 11.2. De gemiddelde regenval is 98.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:02 (uren en minuten), in midden in de maand 13:51 en aan het einde van de maand 13:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in South in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South in februari is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.4 ℃ (86.72 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9.9. De gemiddelde regenval is 109.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:32 (uren en minuten), in midden in de maand 13:09 en aan het einde van de maand 12:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in South in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South in maart is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.7 ℃ (80.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 11. De gemiddelde regenval is 105.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:42 (uren en minuten), in midden in de maand 12:15 en aan het einde van de maand 11:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in South in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South in april is 25.3 ℃ (77.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.3 ℃ (61.34 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.7 ℃ (80.06 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.9 ℃ (75.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8.9. De gemiddelde regenval is 87 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:48 (uren en minuten), in midden in de maand 11:21 en aan het einde van de maand 10:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in South in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South in mei is 22.5 ℃ (72.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.3 ℃ (55.94 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.8 ℃ (69.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 9.8. De gemiddelde regenval is 95.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:57 (uren en minuten), in midden in de maand 10:36 en aan het einde van de maand 10:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in South in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South in juni is 19.1 ℃ (66.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.7 ℃ (51.26 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.8 ℃ (69.44 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.3 ℃ (66.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 12.2. De gemiddelde regenval is 130.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:21 (uren en minuten), in midden in de maand 10:13 en aan het einde van de maand 10:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in South in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South in juli is 19.5 ℃ (67.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.7 ℃ (51.26 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.3 ℃ (66.74 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 12. De gemiddelde regenval is 121.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:13 (uren en minuten), in midden in de maand 10:22 en aan het einde van de maand 10:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in South in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South in augustus is 20.7 ℃ (69.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.5 ℃ (70.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 11. De gemiddelde regenval is 138.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:37 (uren en minuten), in midden in de maand 10:58 en aan het einde van de maand 11:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in South in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South in september is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.2 ℃ (55.76 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.5 ℃ (70.7 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.65 ℃ (74.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 10.9. De gemiddelde regenval is 142.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:22 (uren en minuten), in midden in de maand 11:48 en aan het einde van de maand 12:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in South in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South in oktober is 25 ℃ (77 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.65 ℃ (74.57 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.65 ℃ (78.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.8. De gemiddelde regenval is 112.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:42 en aan het einde van de maand 13:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in South in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South in november is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.6 ℃ (63.68 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.65 ℃ (78.17 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 10.1. De gemiddelde regenval is 103.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:08 (uren en minuten), in midden in de maand 13:32 en aan het einde van de maand 13:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in South in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in South in december is 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.7 ℃ (81.86 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.8 ℃ (85.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 10.1. De gemiddelde regenval is 101.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:50 (uren en minuten), in midden in de maand 14:02 en aan het einde van de maand 14:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in South kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Curitibatemperatuur: - hoogste temperatuur: 26 ℃ (78.8 ℉)laagste temperatuur: 15.7 ℃ (60.26 ℉)regenval: 149mmregenachtige dagen: 16.2
Florianopolistemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)laagste temperatuur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)regenval: 148.7mmregenachtige dagen: 14.7
Porto Alegretemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laagste temperatuur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)regenval: 101.1mmregenachtige dagen: 10.1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest