Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Southern Italy

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Southern Italy te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Italië - Southern Italy

Welk weer te verwachten in Southern Italy

Southern Italy maakt deel uit van Italië. Het klimaat in Italië is zeer gevarieerd, maar het is overwegend mediterraan. In het uiterste noorden is het klimaat alpine, in het zuiden kun je warm en droog weer verwachten. U kunt een duidelijk merkbaar verschil in temperatuur tussen het noorden en het zuiden verwachten, in de winter kan het verschil zelfs 20 graden Celsius (36 graden Fahrenheit) zijn.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Afragola, Alberobello, Amalfi, Amalfi Coast, Anacapri, Andria, Apulia, Ascea, Atrani, Avellino, Bari, Barletta, Barletta Andria Trani, Basilicata, Bisceglie, Bitetto, Bitonto, Brindisi, Calabria, Calitri, Campania, Campobasso, Canosa di Puglia, Capri, Carovigno, Casal Velino, Casamassima, Caserta, Castellabate, Castellana Grotte, Cava de' Tirreni, Cetara, Cilento and Vallo di Diano National Park, Conversano, Craco, Fasano, Foggia, Furore, Giovanazzo, Gravina di Puglia, Herculaneum, Isca Marina, Ischia, Isole Tremiti, Lecce, Locorotondo, Lucera, Maiori, Manfredonia, Massa Lubrense, Matera, Mattinata, Metaponto, Minervino Murge, Mola di Bari, Molfetta, Molise, Monopoli, Monte Sant'Angelo, Naples, Nardò, Oria, Ostuni, Otranto, Paestum, Pisciotta, Policoro, Polignano a Mare, Pompeii, Positano, Potenza, Pozzuoli, Praia a Mare, Praiano, Procida, Racale, Ravello, Reggio di Calabria, Roccella Ionica, Ruvo di Puglia, Salento, Salerno, San Giovanni Rotondo, San Marco in Lamis, Sant'Agnello, Sant'Angelo, Sant'Angelo Dei Lombardi, Sant' Andrea Apostolo dello Jonio, Scala, Scalea, Sorrento, Specchia, Taranto, Termoli, Toritto, Torre Annunziata, Trani, Trebisacce, Vesuvius, Vibo Valentia.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Naples en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.9 ℃ (85.82 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.8 ℃ (67.64 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 13.3 ℃ (55.94 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 4.5 ℃ (40.1 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 10.1. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 2.3.

Wanneer u rond Southern Italy reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Italië Mont Blanc (Monte Bianco) de Courmayeur (4748 m) en het laagste punt is Mediterranean Sea (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Southern Italy te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Southern Italy in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southern Italy in januari is 13.3 ℃ (55.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.5 ℃ (40.1 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.75 ℃ (56.75 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.35 ℃ (56.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.2. De gemiddelde regenval is 90.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:17 (uren en minuten), in midden in de maand 9:34 en aan het einde van de maand 10:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Southern Italy in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southern Italy in februari is 13.4 ℃ (56.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.8 ℃ (40.64 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.35 ℃ (56.03 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.55 ℃ (58.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9.1. De gemiddelde regenval is 95.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:02 (uren en minuten), in midden in de maand 10:37 en aan het einde van de maand 11:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Southern Italy in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southern Italy in maart is 15.7 ℃ (60.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.4 ℃ (43.52 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.55 ℃ (58.19 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.2 ℃ (62.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8.7. De gemiddelde regenval is 78.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:16 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Southern Italy in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southern Italy in april is 18.7 ℃ (65.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.7 ℃ (47.66 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9.4. De gemiddelde regenval is 99.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:38 (uren en minuten), in midden in de maand 13:18 en aan het einde van de maand 13:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Southern Italy in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southern Italy in mei is 23.5 ℃ (74.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.7 ℃ (54.86 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.4 ℃ (77.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 6. De gemiddelde regenval is 58.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:55 (uren en minuten), in midden in de maand 14:27 en aan het einde van de maand 14:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Southern Italy in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southern Italy in juni is 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.4 ℃ (61.52 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.4 ℃ (77.72 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.45 ℃ (83.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 3.2. De gemiddelde regenval is 33.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:52 (uren en minuten), in midden in de maand 15:05 en aan het einde van de maand 15:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Southern Italy in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southern Italy in juli is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19 ℃ (66.2 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.45 ℃ (83.21 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.75 ℃ (85.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 2.3. De gemiddelde regenval is 28.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:04 (uren en minuten), in midden in de maand 14:50 en aan het einde van de maand 14:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Southern Italy in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southern Italy in augustus is 29.9 ℃ (85.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.8 ℃ (67.64 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.75 ℃ (85.55 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 3.8. De gemiddelde regenval is 34.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:26 (uren en minuten), in midden in de maand 13:53 en aan het einde van de maand 13:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Southern Italy in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southern Italy in september is 26.2 ℃ (79.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.1 ℃ (60.98 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.35 ℃ (75.83 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 6.2. De gemiddelde regenval is 87.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:16 (uren en minuten), in midden in de maand 12:37 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Southern Italy in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southern Italy in oktober is 22.5 ℃ (72.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.5 ℃ (54.5 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.35 ℃ (75.83 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 8.4. De gemiddelde regenval is 132.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:16 en aan het einde van de maand 10:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Southern Italy in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southern Italy in november is 17.4 ℃ (63.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8 ℃ (46.4 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.8 ℃ (60.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 10.1. De gemiddelde regenval is 148.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:38 (uren en minuten), in midden in de maand 10:03 en aan het einde van de maand 9:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Southern Italy in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Southern Italy in december is 14.2 ℃ (57.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.7 ℃ (42.26 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.8 ℃ (60.44 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.75 ℃ (56.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9.7. De gemiddelde regenval is 111.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:35 (uren en minuten), in midden in de maand 9:17 en aan het einde van de maand 9:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Southern Italy kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Baritemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.3 ℃ (57.74 ℉)laagste temperatuur: 6.5 ℃ (43.7 ℉)regenval: 54.1mmregenachtige dagen: 7
Naplestemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.2 ℃ (57.56 ℉)laagste temperatuur: 5.7 ℃ (42.26 ℉)regenval: 111.5mmregenachtige dagen: 9.7
Campobassotemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.4 ℃ (47.12 ℉)laagste temperatuur: 3.1 ℃ (37.58 ℉)regenval: 53.3mmregenachtige dagen: 7.6
Potenzatemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.1 ℃ (46.58 ℉)laagste temperatuur: 2.6 ℃ (36.68 ℉)regenval: 67.4mmregenachtige dagen: 8
Leccetemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.3 ℃ (57.74 ℉)laagste temperatuur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)regenval: 67.2mmregenachtige dagen: 7.5
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.