Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Washington (state)

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Washington (state) te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Verenigde Staten - Washington (state)

Welk weer te verwachten in Washington (state)

Washington (state) maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aberdeen, Allyn, Anacortes, Anderson Island, Arlington, Ashford, Asotin, Auburn, Bainbridge Island, Belfair, Bellevue, Bellingham, Blaine, Blake Island, Blakely Island, Bothell, Bow, Bremerton, Brewster, Bridgeport, Brownsville, Burien, Burley, Burlington, Camano Island, Camas, Cashmere, Cathlamet, Centralia, Chehalis, Chelan, Cheney, Chico, Clarkston, Cle Elum, Clinton, Colfax, College Place, Columbia River Plateau, Colville, Coulee City, Coupeville, Davenport, Dayton, Decatur Island, Dewatto, East Wenatchee, Eastsound, Ebey's Landing National Historical Reserve, Edison, Edmonds, Ellensburg, Elma, Ephrata, Everett, Farmington, Federal Way, Ferndale, Fidalgo Island, Fife, Forks, Fox Island, Freeland, Frenchman Coulee, Friday Harbor, Gig Harbor, Goldendale, Gorst, Grand Coulee, Granger, Greenbank, Hansville, Harstine Island, Holly, Home, Hoodsport, Hoquiam, Ilwaco, Indianola, Issaquah, Kelso, Kennewick, Kent, Ketron Island, Key Center, Keyport, King County, Kingston, Kirkland, Kitsap Peninsula, La Conner, Lacey, Lakebay, Langley, Leavenworth, Liberty Lake, Long Beach, Longbranch, Longview, Lopez Island, Lummi Island, Lynden, Lynnwood, Manchester, Marysville, Mercer Island, Moclips, Monroe, Montesano, Moses Lake, Mossyrock, Mount Baker, Mount Rainier National Park, Mount St. Helens, Mount Vernon, Mountlake Terrace, Mukilteo, Naselle, Neah Bay, Newport, North Bend, North Cascades, North Cascades National Park, North Central Cascades, North Sound, Northeast Washington, Northwest Cascades, Oak Harbor, Ocean City, Ocean Park, Ocean Shores, Okanogan, Olalla, Olympia, Olympic National Park, Olympic Peninsula, Omak, Orcas, Orcas Village, Oroville, Othello, Oysterville, Pacific Beach, Palouse, Pasco, Pateros, Point Roberts, Pomeroy, Port Angeles, Port Gamble, Port Orchard, Port Townsend, Potlatch, Poulsbo, Prosser, Puget Sound, Pullman, Purdy, Puyallup, Raymond, Redmond, Renton, Republic, Retsil, Richland, Ridgefield, Ritzville, Roche Harbor, San Juan Island, San Juan Islands, SeaTac, Seabeck, Seattle, Seaview, Sedro Woolley, Selah, Sequim, Shaw Island, Shelton, Shoreline, Silverdale, Snohomish, Snoqualmie Pass, Soap Lake, South Bend, South Sound, Southwest Washington, Southworth, Spokane, Steilacoom, Stevens Pass, Stevenson, Stuart Island, Sumas, Sun Lakes Dry Falls State Park, Sunnyside, Suquamish, Tacoma, Tahuya, Tonasket, Toppenish, Toutle, Tracyton, Tukwila, Tumwater, Twisp, Union, Union Gap, Vancouver, Vashon Island, Vaughn, Waldron Island, Walla Walla, Wapato, Washougal, Waterville, Wenatchee, West Richland, Westport, Whidbey Island, White Center, Winthrop, Woodinville, Woodland, Yakima, Zillah.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Seattle en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 24.9 ℃ (76.82 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13.6 ℃ (56.48 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 2.3 ℃ (36.14 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 18.1. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 4.7.

Wanneer u rond Washington (state) reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Washington (state) te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Washington (state) in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Washington (state) in januari is 8.5 ℃ (47.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.9 ℃ (37.22 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.1 ℃ (46.58 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.2 ℃ (48.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 17.8. De gemiddelde regenval is 139 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:30 (uren en minuten), in midden in de maand 8:52 en aan het einde van de maand 9:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Washington (state) in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Washington (state) in februari is 9.9 ℃ (49.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.9 ℃ (37.22 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.2 ℃ (48.56 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11 ℃ (51.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 14.4. De gemiddelde regenval is 86.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:29 (uren en minuten), in midden in de maand 10:14 en aan het einde van de maand 11:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Washington (state) in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Washington (state) in maart is 12.1 ℃ (53.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.3 ℃ (39.74 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11 ℃ (51.8 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.55 ℃ (56.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 17.1. De gemiddelde regenval is 94 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Washington (state) in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Washington (state) in april is 15 ℃ (59 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6 ℃ (42.8 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.55 ℃ (56.39 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.6 ℃ (61.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 14.3. De gemiddelde regenval is 70.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:46 (uren en minuten), in midden in de maand 13:37 en aan het einde van de maand 14:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Washington (state) in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Washington (state) in mei is 18.2 ℃ (64.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.6 ℃ (47.48 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.6 ℃ (61.88 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20 ℃ (68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12. De gemiddelde regenval is 49 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:24 (uren en minuten), in midden in de maand 15:06 en aan het einde van de maand 15:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Washington (state) in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Washington (state) in juni is 21.8 ℃ (71.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20 ℃ (68 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.3 ℃ (73.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 9.2. De gemiddelde regenval is 38.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:38 (uren en minuten), in midden in de maand 15:55 en aan het einde van de maand 15:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Washington (state) in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Washington (state) in juli is 24.8 ℃ (76.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.85 ℃ (76.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 5. De gemiddelde regenval is 17.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:55 (uren en minuten), in midden in de maand 15:36 en aan het einde van de maand 15:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Washington (state) in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Washington (state) in augustus is 24.9 ℃ (76.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.85 ℃ (76.73 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.3 ℃ (73.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 4.7. De gemiddelde regenval is 22.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:04 (uren en minuten), in midden in de maand 14:22 en aan het einde van de maand 13:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Washington (state) in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Washington (state) in september is 21.7 ℃ (71.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.5 ℃ (52.7 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.7 ℃ (65.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 8.1. De gemiddelde regenval is 37.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:35 (uren en minuten), in midden in de maand 12:45 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Washington (state) in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Washington (state) in oktober is 15.7 ℃ (60.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.7 ℃ (65.66 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.05 ℃ (55.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 13.1. De gemiddelde regenval is 89.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:04 en aan het einde van de maand 10:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Washington (state) in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Washington (state) in november is 10.4 ℃ (50.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.5 ℃ (40.1 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.05 ℃ (55.49 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.05 ℃ (48.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 18.1. De gemiddelde regenval is 167.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:15 (uren en minuten), in midden in de maand 9:30 en aan het einde van de maand 8:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Washington (state) in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Washington (state) in december is 7.7 ℃ (45.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.3 ℃ (36.14 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.05 ℃ (48.29 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.1 ℃ (46.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 17.7. De gemiddelde regenval is 133.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:54 (uren en minuten), in midden in de maand 8:31 en aan het einde van de maand 8:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Washington (state) kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Seattletemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)laagste temperatuur: 2.3 ℃ (36.14 ℉)regenval: 133.7mmregenachtige dagen: 17.7
Spokanetemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.3 ℃ (32.54 ℉)laagste temperatuur: -5 ℃ (23 ℉)regenval: 57.9mmregenachtige dagen: 13.5
Yakimatemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.3 ℃ (36.14 ℉)laagste temperatuur: -5.7 ℃ (21.74 ℉)regenval: 39.1mmregenachtige dagen: 10.1
Olympiatemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.9 ℃ (44.42 ℉)laagste temperatuur: 0.5 ℃ (32.9 ℉)regenval: 194mmregenachtige dagen: 19.8
Tacomatemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.5 ℃ (47.3 ℉)laagste temperatuur: 2.3 ℃ (36.14 ℉)regenval: 142.6mmregenachtige dagen: 18.4
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.