Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de West Virginia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar West Virginia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.


Welk weer te verwachten in West Virginia

West Virginia maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Barboursville, Beckley, Berkeley Springs, Bethany, Bluefield, Bramwell, Bridgeport, Buckhannon, Charles Town, Charleston, Clarksburg, Clay, Davis, Elkins, Fairmont, Fayetteville, Franklin, Grafton, Harpers Ferry, Hedgesville, Helvetia, Hillsboro, Huntington, Hurricane, Kingwood, Lewisburg, Logan, Marlinton, Martinsburg, Metro Valley, Monongahela National Forest, Moorefield, Morgantown, Moundsville, Mountains and Lakes Country, New River Gorge National River, New River and Greenbrier Valleys, Oak Hill, Ohio Valley, Parkersburg, Point Pleasant, Potomac Highlands, Princeton, Richwood, Romney, Shepherdstown, Shinnston, Snowshoe, Spencer, Summersville, Sutton, Tornado, Weirton, Welch, Weston, Wheeling, White Sulphur Springs, Williamson.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Huntington en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18.6 ℃ (65.48 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 6.3 ℃ (43.34 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -3.8 ℃ (25.16 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 12.5. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 7.4.

Wanneer u rond West Virginia reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar West Virginia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in West Virginia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West Virginia in januari is 6.3 ℃ (43.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.8 ℃ (25.16 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.15 ℃ (44.87 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.4 ℃ (45.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 11.5. De gemiddelde regenval is 86.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:31 (uren en minuten), in midden in de maand 9:47 en aan het einde van de maand 10:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in West Virginia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West Virginia in februari is 8.5 ℃ (47.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.7 ℃ (27.14 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.35 ℃ (52.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9.6. De gemiddelde regenval is 74.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:12 (uren en minuten), in midden in de maand 10:44 en aan het einde van de maand 11:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in West Virginia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West Virginia in maart is 14.2 ℃ (57.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1 ℃ (33.8 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.35 ℃ (52.43 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.45 ℃ (63.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 11.8. De gemiddelde regenval is 98.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:20 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in West Virginia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West Virginia in april is 20.7 ℃ (69.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.1 ℃ (42.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.45 ℃ (63.41 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.6 ℃ (72.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 11.7. De gemiddelde regenval is 88.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:35 (uren en minuten), in midden in de maand 13:11 en aan het einde van de maand 13:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in West Virginia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West Virginia in mei is 24.5 ℃ (76.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.4 ℃ (52.52 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.8 ℃ (80.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12.5. De gemiddelde regenval is 121 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:46 (uren en minuten), in midden in de maand 14:15 en aan het einde van de maand 14:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in West Virginia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West Virginia in juni is 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.8 ℃ (80.24 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.7 ℃ (85.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 10.3. De gemiddelde regenval is 97.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:37 (uren en minuten), in midden in de maand 14:49 en aan het einde van de maand 14:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in West Virginia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West Virginia in juli is 30.3 ℃ (86.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.3 ℃ (66.74 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.7 ℃ (85.46 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 10.3. De gemiddelde regenval is 114.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:49 (uren en minuten), in midden in de maand 14:36 en aan het einde van de maand 14:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in West Virginia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West Virginia in augustus is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.6 ℃ (65.48 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.65 ℃ (87.17 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 9.1. De gemiddelde regenval is 94.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:14 (uren en minuten), in midden in de maand 13:44 en aan het einde van de maand 13:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in West Virginia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West Virginia in september is 27.4 ℃ (81.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.1 ℃ (57.38 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.6 ℃ (76.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 7.4. De gemiddelde regenval is 75.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:10 (uren en minuten), in midden in de maand 12:34 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in West Virginia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West Virginia in oktober is 21.8 ℃ (71.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.2 ℃ (44.96 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.6 ℃ (76.28 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.3 ℃ (64.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 8.4. De gemiddelde regenval is 72.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:20 en aan het einde van de maand 10:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in West Virginia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West Virginia in november is 14.8 ℃ (58.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.4 ℃ (36.32 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.3 ℃ (64.94 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.4 ℃ (52.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 10.1. De gemiddelde regenval is 79.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:45 (uren en minuten), in midden in de maand 10:13 en aan het einde van de maand 9:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in West Virginia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in West Virginia in december is 8 ℃ (46.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.7 ℃ (28.94 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.4 ℃ (52.52 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.15 ℃ (44.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 10.9. De gemiddelde regenval is 84.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:47 (uren en minuten), in midden in de maand 9:32 en aan het einde van de maand 9:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in West Virginia kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Charlestontemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.9 ℃ (46.22 ℉)laagste temperatuur: -1.4 ℃ (29.48 ℉)regenval: 84mmregenachtige dagen: 14.2
Elkinstemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)laagste temperatuur: -5 ℃ (23 ℉)regenval: 84.5mmregenachtige dagen: 16.7
Huntingtontemperatuur: - hoogste temperatuur: 8 ℃ (46.4 ℉)laagste temperatuur: -1.7 ℃ (28.94 ℉)regenval: 84.2mmregenachtige dagen: 10.9
Parkersburgtemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.8 ℃ (44.24 ℉)laagste temperatuur: -2.2 ℃ (28.04 ℉)regenval: 80.4mmregenachtige dagen: 12.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2020 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest