Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Western Australia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Western Australia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Australia & Oseania - Australia - Western Australia

Hvilket vær kan du forvente i Western Australia

Western Australia er en del av Australia. Klimaet i Australia varierer mye, da landet er veldig stort. Den største delen av Australia er tørket til halvtørr, temperert i sør og øst, tropisk i nord. Den nordlige delen av Australia har et tropisk klima med tropiske regnskoger, gressletter og ørkener. Vinteren i Australia er vanligvis mild, det er ikke så store kontraster mellom sommer og vinter temperaturer som på den nordlige halvkule. Men på enkelte steder kan temperaturen gå ned under null om vinteren.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Albany, Broome, Bunbury, Busselton, Caiguna, Camballin, Cape Arid National Park, Cape Le Grand National Park, Cape Range National Park, Carnarvon, Clackline, Collie, Coolgardie, Coral Bay, Denmark, Derby West Kimberley, Derby, Dongara, Dunsborough, East Kimberley, Esperance, Eucla, Exmouth, Fitzgerald River National Park, Gascoyne, Geraldton, Goldfields Esperance, Houtman Abrolhos, Hutt River Principality, Hyden, Jurien Bay, Kalbarri National Park, Kalgoorlie Boulder, Kambalda, Karratha, Kimberley, Kununurra, Leonora, Mackerel Islands, Mandurah, Margaret River, Menzies, Mid West, New Norcia, Norseman, Northam, Onslow, Pemberton, Perth, Pilbara, Port Hedland, Purnululu National Park, Red Bluff, Rockingham, Serpentine National Park, Shark Bay, South West, Stokes National Park, Toodyay, Wagin, Warmun, Waroona, Wheatbelt, Wolfe Creek Crater National Park, Wyndham, Yallingup, York.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Perth Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 18.1 ℃ (64.58 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 18.9 ℃ (66.02 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 8.1 ℃ (46.58 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 17.6. Den minste regnfulle måneden her er Februar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 2.1.

Når du reiser rundt Western Australia, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Australia er Mount Kosciuszko (2228 m) og det laveste punktet er Lake Eyre (-15 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Western Australia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Western Australia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Western Australia i Januar er 30.8 ℃ (87.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.7 ℃ (63.86 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.7 ℃ (85.46 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.05 ℃ (87.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 2.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 17.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:12 (timer og minutter), i midten av måneden 13:59 og i slutten av måneden 13:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Western Australia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Western Australia i Februar er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.1 ℃ (64.58 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.05 ℃ (87.89 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.2 ℃ (86.36 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 2.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 8.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:39 (timer og minutter), i midten av måneden 13:14 og i slutten av måneden 12:45.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Western Australia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Western Australia i Mars er 29.1 ℃ (84.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.8 ℃ (62.24 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.2 ℃ (86.36 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.45 ℃ (81.41 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 4.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 20.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:45 (timer og minutter), i midten av måneden 12:16 og i slutten av måneden 11:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Western Australia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Western Australia i April er 25.8 ℃ (78.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.7 ℃ (56.66 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.45 ℃ (81.41 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.05 ℃ (75.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 6.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 39.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:46 (timer og minutter), i midten av måneden 11:18 og i slutten av måneden 10:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Western Australia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Western Australia i Mai er 22.3 ℃ (72.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.6 ℃ (51.08 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.05 ℃ (75.29 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.7 ℃ (69.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 12.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 89.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:52 (timer og minutter), i midten av måneden 10:29 og i slutten av måneden 10:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Western Australia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Western Australia i Juni er 19.1 ℃ (66.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.4 ℃ (47.12 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.7 ℃ (69.26 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19 ℃ (66.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 15.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 134 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:13 (timer og minutter), i midten av måneden 10:04 og i slutten av måneden 10:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Western Australia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Western Australia i Juli er 18.9 ℃ (66.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.1 ℃ (46.58 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19 ℃ (66.2 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.05 ℃ (66.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 17.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 149.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:04 (timer og minutter), i midten av måneden 10:14 og i slutten av måneden 10:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Western Australia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Western Australia i August er 19.2 ℃ (66.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.3 ℃ (46.94 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.05 ℃ (66.29 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.9 ℃ (67.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 16.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 135.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:30 (timer og minutter), i midten av måneden 10:53 og i slutten av måneden 11:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Western Australia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Western Australia i September er 20.6 ℃ (69.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.4 ℃ (48.92 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.9 ℃ (67.82 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.05 ℃ (71.69 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 15. Den gjennomsnittlige nedbøren er 91.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:19 (timer og minutter), i midten av måneden 11:47 og i slutten av måneden 12:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Western Australia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Western Australia i Oktober er 23.5 ℃ (74.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.7 ℃ (53.06 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.05 ℃ (71.69 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 9.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 42.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:16 (timer og minutter), i midten av måneden 12:45 og i slutten av måneden 13:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Western Australia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Western Australia i November er 26.1 ℃ (78.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.6 ℃ (58.28 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.8 ℃ (76.64 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.35 ℃ (81.23 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 5.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 20.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:13 (timer og minutter), i midten av måneden 13:38 og i slutten av måneden 13:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Western Australia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Western Australia i Desember er 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.5 ℃ (61.7 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.35 ℃ (81.23 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.7 ℃ (85.46 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:59 (timer og minutter), i midten av måneden 14:11 og i slutten av måneden 14:13.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Western Australia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Perthtemperatur: - høyeste temperatur: 28.6 ℃ (83.48 ℉)laveste temperatur: 16.5 ℃ (61.7 ℉)nedbør: 6mmregnfulle dager: 4
Albanytemperatur: - høyeste temperatur: 23 ℃ (73.4 ℉)laveste temperatur: 12.7 ℃ (54.86 ℉)nedbør: 26.7mmregnfulle dager: 9.5
Broometemperatur: - høyeste temperatur: 33.9 ℃ (93.02 ℉)laveste temperatur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)nedbør: 75.3mmregnfulle dager: 5.9
Bunburytemperatur: - høyeste temperatur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)laveste temperatur: 13.5 ℃ (56.3 ℉)nedbør: - regnfulle dager: -
Busseltontemperatur: - høyeste temperatur: 28 ℃ (82.4 ℉)laveste temperatur: 12.8 ℃ (55.04 ℉)nedbør: - regnfulle dager: -
Carnarvontemperatur: - høyeste temperatur: 30.3 ℃ (86.54 ℉)laveste temperatur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)nedbør: 11.4mmregnfulle dager: 0.6
Collietemperatur: - høyeste temperatur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)laveste temperatur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)nedbør: 16.5mmregnfulle dager: 4.5
Esperancetemperatur: - høyeste temperatur: 24.6 ℃ (76.28 ℉)laveste temperatur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)nedbør: 17.8mmregnfulle dager: 6.8
Euclatemperatur: - høyeste temperatur: 26 ℃ (78.8 ℉)laveste temperatur: 15.1 ℃ (59.18 ℉)nedbør: 34.4mmregnfulle dager: 6.9
Exmouthtemperatur: - høyeste temperatur: 36.3 ℃ (97.34 ℉)laveste temperatur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)nedbør: 8.6mmregnfulle dager: 0.7
Geraldtontemperatur: - høyeste temperatur: 29.5 ℃ (85.1 ℉)laveste temperatur: 16.6 ℃ (61.88 ℉)nedbør: 5.5mmregnfulle dager: 2.1
Inghamtemperatur: - høyeste temperatur: 33.2 ℃ (91.76 ℉)laveste temperatur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)nedbør: 164.5mmregnfulle dager: 12.2
Kalbarritemperatur: - høyeste temperatur: 31.4 ℃ (88.52 ℉)laveste temperatur: 17.9 ℃ (64.22 ℉)nedbør: 3.8mmregnfulle dager: 1.3
Kalgoorlietemperatur: - høyeste temperatur: 31.5 ℃ (88.7 ℉)laveste temperatur: 16.8 ℃ (62.24 ℉)nedbør: 22.3mmregnfulle dager: 4.9
Karrathatemperatur: - høyeste temperatur: 36.7 ℃ (98.06 ℉)laveste temperatur: 25.3 ℃ (77.54 ℉)nedbør: 9.5mmregnfulle dager: 0.8
Kununurratemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: - regnfulle dager: -
Mandurahtemperatur: - høyeste temperatur: 26.8 ℃ (80.24 ℉)laveste temperatur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)nedbør: 11.7mmregnfulle dager: 3.5
Margaret Rivertemperatur: - høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 16.6mmregnfulle dager: 4.8
Northamtemperatur: - høyeste temperatur: 31.6 ℃ (88.88 ℉)laveste temperatur: 15.1 ℃ (59.18 ℉)nedbør: 10.3mmregnfulle dager: 2.6
Port Hedlandtemperatur: - høyeste temperatur: 36 ℃ (96.8 ℉)laveste temperatur: 24.9 ℃ (76.82 ℉)nedbør: 16.6mmregnfulle dager: 2.3
Wyndhamtemperatur: - høyeste temperatur: 37.4 ℃ (99.32 ℉)laveste temperatur: 27.2 ℃ (80.96 ℉)nedbør: 171.1mmregnfulle dager: 11.8
Onslowtemperatur: - høyeste temperatur: 34.2 ℃ (93.56 ℉)laveste temperatur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)nedbør: 9.9mmregnfulle dager: 0.7
Norsemantemperatur: - høyeste temperatur: 31 ℃ (87.8 ℉)laveste temperatur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)nedbør: 31.7mmregnfulle dager: 5.1
Leonoratemperatur: - høyeste temperatur: 35.1 ℃ (95.18 ℉)laveste temperatur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)nedbør: 27mmregnfulle dager: 4.5
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.