Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Western Australia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Western Australia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Australië & Oceanië - Australië - Western Australia

Welk weer te verwachten in Western Australia

Western Australia maakt deel uit van Australië. Het klimaat van Australië varieert sterk, omdat het land erg groot is. Het grootste deel van Australië is droog tot half droog, gematigd in het zuiden en oosten, tropisch in het noorden. Het noordelijke deel van Australië heeft een tropisch klimaat met tropische regenwouden, graslanden en woestijnen. De winter in Australië is meestal mild, er zijn niet zo grote contrasten tussen zomer- en wintertemperaturen als op het noordelijk halfrond. Maar op sommige plaatsen kunnen de temperaturen in de winter onder nul dalen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Albany, Broome, Bunbury, Busselton, Caiguna, Camballin, Cape Arid National Park, Cape Le Grand National Park, Cape Range National Park, Carnarvon, Clackline, Collie, Coolgardie, Coral Bay, Denmark, Derby West Kimberley, Derby, Dongara, Dunsborough, East Kimberley, Esperance, Eucla, Exmouth, Fitzgerald River National Park, Gascoyne, Geraldton, Goldfields Esperance, Houtman Abrolhos, Hutt River Principality, Hyden, Jurien Bay, Kalbarri National Park, Kalgoorlie Boulder, Kambalda, Karratha, Kimberley, Kununurra, Leonora, Mackerel Islands, Mandurah, Margaret River, Menzies, Mid West, New Norcia, Norseman, Northam, Onslow, Pemberton, Perth, Pilbara, Port Hedland, Purnululu National Park, Red Bluff, Rockingham, Serpentine National Park, Shark Bay, South West, Stokes National Park, Toodyay, Wagin, Warmun, Waroona, Wheatbelt, Wolfe Creek Crater National Park, Wyndham, Yallingup, York.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Perth en in veel andere steden. De warmste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 18.1 ℃ (64.58 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 18.9 ℃ (66.02 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 8.1 ℃ (46.58 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 17.6. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 2.1.

Wanneer u rond Western Australia reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Australië Mount Kosciuszko (2228 m) en het laagste punt is Lake Eyre (-15 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Western Australia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Western Australia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Western Australia in januari is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.7 ℃ (63.86 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.7 ℃ (85.46 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.05 ℃ (87.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 2.3. De gemiddelde regenval is 17.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:12 (uren en minuten), in midden in de maand 13:59 en aan het einde van de maand 13:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Western Australia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Western Australia in februari is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.1 ℃ (64.58 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.05 ℃ (87.89 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 2.1. De gemiddelde regenval is 8.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:39 (uren en minuten), in midden in de maand 13:14 en aan het einde van de maand 12:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Western Australia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Western Australia in maart is 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.8 ℃ (62.24 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 4.5. De gemiddelde regenval is 20.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:45 (uren en minuten), in midden in de maand 12:16 en aan het einde van de maand 11:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Western Australia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Western Australia in april is 25.8 ℃ (78.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.05 ℃ (75.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 6.8. De gemiddelde regenval is 39.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:46 (uren en minuten), in midden in de maand 11:18 en aan het einde van de maand 10:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Western Australia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Western Australia in mei is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.6 ℃ (51.08 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.05 ℃ (75.29 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12.4. De gemiddelde regenval is 89.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:29 en aan het einde van de maand 10:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Western Australia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Western Australia in juni is 19.1 ℃ (66.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 15.5. De gemiddelde regenval is 134 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:13 (uren en minuten), in midden in de maand 10:04 en aan het einde van de maand 10:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Western Australia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Western Australia in juli is 18.9 ℃ (66.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.1 ℃ (46.58 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 17.6. De gemiddelde regenval is 149.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:04 (uren en minuten), in midden in de maand 10:14 en aan het einde van de maand 10:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Western Australia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Western Australia in augustus is 19.2 ℃ (66.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.3 ℃ (46.94 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.9 ℃ (67.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 16.8. De gemiddelde regenval is 135.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:30 (uren en minuten), in midden in de maand 10:53 en aan het einde van de maand 11:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Western Australia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Western Australia in september is 20.6 ℃ (69.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.9 ℃ (67.82 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.05 ℃ (71.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 15. De gemiddelde regenval is 91.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:19 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 12:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Western Australia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Western Australia in oktober is 23.5 ℃ (74.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.05 ℃ (71.69 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.4. De gemiddelde regenval is 42.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:16 (uren en minuten), in midden in de maand 12:45 en aan het einde van de maand 13:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Western Australia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Western Australia in november is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.6 ℃ (58.28 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.35 ℃ (81.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 5.9. De gemiddelde regenval is 20.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:13 (uren en minuten), in midden in de maand 13:38 en aan het einde van de maand 13:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Western Australia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Western Australia in december is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.5 ℃ (61.7 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.35 ℃ (81.23 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.7 ℃ (85.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 4. De gemiddelde regenval is 6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:59 (uren en minuten), in midden in de maand 14:11 en aan het einde van de maand 14:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Western Australia kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Perthtemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.6 ℃ (83.48 ℉)laagste temperatuur: 16.5 ℃ (61.7 ℉)regenval: 6mmregenachtige dagen: 4
Albanytemperatuur: - hoogste temperatuur: 23 ℃ (73.4 ℉)laagste temperatuur: 12.7 ℃ (54.86 ℉)regenval: 26.7mmregenachtige dagen: 9.5
Broometemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.9 ℃ (93.02 ℉)laagste temperatuur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)regenval: 75.3mmregenachtige dagen: 5.9
Bunburytemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)laagste temperatuur: 13.5 ℃ (56.3 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Busseltontemperatuur: - hoogste temperatuur: 28 ℃ (82.4 ℉)laagste temperatuur: 12.8 ℃ (55.04 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Carnarvontemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.3 ℃ (86.54 ℉)laagste temperatuur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)regenval: 11.4mmregenachtige dagen: 0.6
Collietemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.1 ℃ (82.58 ℉)laagste temperatuur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)regenval: 16.5mmregenachtige dagen: 4.5
Esperancetemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.6 ℃ (76.28 ℉)laagste temperatuur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)regenval: 17.8mmregenachtige dagen: 6.8
Euclatemperatuur: - hoogste temperatuur: 26 ℃ (78.8 ℉)laagste temperatuur: 15.1 ℃ (59.18 ℉)regenval: 34.4mmregenachtige dagen: 6.9
Exmouthtemperatuur: - hoogste temperatuur: 36.3 ℃ (97.34 ℉)laagste temperatuur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)regenval: 8.6mmregenachtige dagen: 0.7
Geraldtontemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.5 ℃ (85.1 ℉)laagste temperatuur: 16.6 ℃ (61.88 ℉)regenval: 5.5mmregenachtige dagen: 2.1
Inghamtemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.2 ℃ (91.76 ℉)laagste temperatuur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)regenval: 164.5mmregenachtige dagen: 12.2
Kalbarritemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.4 ℃ (88.52 ℉)laagste temperatuur: 17.9 ℃ (64.22 ℉)regenval: 3.8mmregenachtige dagen: 1.3
Kalgoorlietemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.5 ℃ (88.7 ℉)laagste temperatuur: 16.8 ℃ (62.24 ℉)regenval: 22.3mmregenachtige dagen: 4.9
Karrathatemperatuur: - hoogste temperatuur: 36.7 ℃ (98.06 ℉)laagste temperatuur: 25.3 ℃ (77.54 ℉)regenval: 9.5mmregenachtige dagen: 0.8
Kununurratemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: - regenachtige dagen: -
Mandurahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.8 ℃ (80.24 ℉)laagste temperatuur: 15.8 ℃ (60.44 ℉)regenval: 11.7mmregenachtige dagen: 3.5
Margaret Rivertemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 16.6mmregenachtige dagen: 4.8
Northamtemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.6 ℃ (88.88 ℉)laagste temperatuur: 15.1 ℃ (59.18 ℉)regenval: 10.3mmregenachtige dagen: 2.6
Port Hedlandtemperatuur: - hoogste temperatuur: 36 ℃ (96.8 ℉)laagste temperatuur: 24.9 ℃ (76.82 ℉)regenval: 16.6mmregenachtige dagen: 2.3
Wyndhamtemperatuur: - hoogste temperatuur: 37.4 ℃ (99.32 ℉)laagste temperatuur: 27.2 ℃ (80.96 ℉)regenval: 171.1mmregenachtige dagen: 11.8
Onslowtemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.2 ℃ (93.56 ℉)laagste temperatuur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)regenval: 9.9mmregenachtige dagen: 0.7
Norsemantemperatuur: - hoogste temperatuur: 31 ℃ (87.8 ℉)laagste temperatuur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)regenval: 31.7mmregenachtige dagen: 5.1
Leonoratemperatuur: - hoogste temperatuur: 35.1 ℃ (95.18 ℉)laagste temperatuur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)regenval: 27mmregenachtige dagen: 4.5
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.