Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Bulgarije

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Bulgarije te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Bulgarije

Welk weer te verwachten in Bulgarije

Het klimaat in Bulgarije is gematigd met koude, vochtige winters en hete, droge zomers. Het grootste deel van het land heeft continentaal weer, maar het is mediterraan in het zuiden. Je kunt in de winter sneeuw verwachten in de bergen.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Arbanassi, Asenovgrad, Balkan Mountains, Bansko, Belitsa, Belogradchik, Blagoevgrad, Borovets, Bulgarian Black Sea Coast, Bulgarian Shopluk, Bulgarian mountains, Burgas, Chiprovtsi, Dragoman Marsh, Dupnitsa, Elhovo, Gabrovo, Hissar, Isperih, Kamen Bryag, Kazanlak, Lovech, Melnik, Nature Park Bulgarka, Nesebar, North Bulgaria, Pirin Macedonia, Pirin National Park, Pleven, Plovdiv, Preslav, Primorsko, Rousse, Samokov, Sarafovo, Semkovo, Sevlievo, Shumen, Silistra, Sliven, Sofia, Southern Dobruja, Sozopol, Stara Zagora, Strandzha, Sunny Beach, Tryavna, Upper Thracian Plain, Varna, Varshets, Varvara, Veliko Turnovo, Vidin, Vratsa.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13.8 ℃ (56.84 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 2.4 ℃ (36.32 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -4.7 ℃ (23.54 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 13.7. De minst regenachtige maand is hier oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 7.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Bulgarije reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Musala (2925 m) en het laagste punt is Black Sea (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Bulgarije te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Bulgarije in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bulgarije in januari is 2.4 ℃ (36.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.7 ℃ (23.54 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.3 ℃ (37.94 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.75 ℃ (38.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.9. De gemiddelde regenval is 27.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:05 (uren en minuten), in midden in de maand 9:23 en aan het einde van de maand 9:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Bulgarije in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bulgarije in februari is 5.1 ℃ (41.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.7 ℃ (27.14 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.75 ℃ (38.75 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.5 ℃ (45.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9.9. De gemiddelde regenval is 30.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:53 (uren en minuten), in midden in de maand 10:31 en aan het einde van de maand 11:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Bulgarije in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bulgarije in maart is 9.9 ℃ (49.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.5 ℃ (32.9 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.9 ℃ (55.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.8. De gemiddelde regenval is 37.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:13 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Bulgarije in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bulgarije in april is 15.9 ℃ (60.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.1 ℃ (41.18 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.05 ℃ (64.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 11.9. De gemiddelde regenval is 49.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:40 (uren en minuten), in midden in de maand 13:22 en aan het einde van de maand 14:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Bulgarije in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bulgarije in mei is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.05 ℃ (64.49 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.85 ℃ (71.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 13.7. De gemiddelde regenval is 72.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:02 (uren en minuten), in midden in de maand 14:37 en aan het einde van de maand 15:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Bulgarije in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bulgarije in juni is 23.5 ℃ (74.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.2 ℃ (53.96 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.85 ℃ (71.33 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.7 ℃ (76.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 13.3. De gemiddelde regenval is 74.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:03 (uren en minuten), in midden in de maand 15:17 en aan het einde van de maand 15:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Bulgarije in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bulgarije in juli is 25.9 ℃ (78.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.1 ℃ (57.38 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.7 ℃ (76.46 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26 ℃ (78.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 10.3. De gemiddelde regenval is 62 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:17 (uren en minuten), in midden in de maand 15:02 en aan het einde van de maand 14:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Bulgarije in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bulgarije in augustus is 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.8 ℃ (56.84 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26 ℃ (78.8 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 7.9. De gemiddelde regenval is 50.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:35 (uren en minuten), in midden in de maand 14:00 en aan het einde van de maand 13:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Bulgarije in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bulgarije in september is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.4 ℃ (50.72 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 7.1. De gemiddelde regenval is 37.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:21 (uren en minuten), in midden in de maand 12:39 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Bulgarije in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bulgarije in oktober is 16.7 ℃ (62.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.9 ℃ (42.62 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.2 ℃ (55.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7. De gemiddelde regenval is 35.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:13 en aan het einde van de maand 10:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Bulgarije in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bulgarije in november is 9.7 ℃ (49.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.4 ℃ (34.52 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.2 ℃ (55.76 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.95 ℃ (44.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.9. De gemiddelde regenval is 47.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:32 (uren en minuten), in midden in de maand 9:55 en aan het einde van de maand 9:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Bulgarije in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Bulgarije in december is 4.2 ℃ (39.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.5 ℃ (27.5 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.95 ℃ (44.51 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.3 ℃ (37.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 10.8. De gemiddelde regenval is 40 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:24 (uren en minuten), in midden in de maand 9:06 en aan het einde van de maand 9:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Bulgarije kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Sofiatemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.2 ℃ (39.56 ℉)laagste temperatuur: -2.5 ℃ (27.5 ℉)regenval: 40mmregenachtige dagen: 10.8
Varnatemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.5 ℃ (47.3 ℉)laagste temperatuur: 1.8 ℃ (35.24 ℉)regenval: 45.3mmregenachtige dagen: 9.1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2023 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest