Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Colombia

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Colombia te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Zuid-Amerika - Colombia

Welk weer te verwachten in Colombia

Het klimaat in Colombia is tropisch langs de kust en de oostelijke vlaktes, maar koeler in de hooglanden. Als we meer details bekijken, kunnen we zien dat er tropische regenwouden, savannes, steppen, woestijnen en bergen zijn - elk met een eigen warm of koeler klimaat.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Amacayacu National Park, Amazonas, Amazonia, Andino, Antioquia, Aracataca, Arauca, Armenia, Atlántico, Barranquilla, Bogotá, Bolívar, Bonda, Boyacá, Buenaventura, Buga, Cabo de la Vela, Calarca, Caldas, Cali, Capurganá, Caquetá, Cartagena, Casanare, Cauca, Cesar, Chinchiná, Choachí, Chocó, Chía, Ciudad Perdida de Teyuna, Coconuco, Cocuy National Park, Colombian Islands, Costa Norte, Cundinamarca, Córdoba, Cúcuta, Funza, Guatape, Guaviare, Huila, Ibagué, Ipiales, Isla Gorgona, Isla Malpelo, Islas del Rosario, Jardín, La Calera, La Guajira, La Macarena, Ladrilleros, Leticia, Los Katios National Park, Los Nevados National Park, Magdalena Department, Maicao, Manizales, Marinilla, Medellín, Melgar, Meta, Minca, Mocoa, Montería, Nariño, Necoclí, Neiva, Norte de Santander, Orinoquía, Pacifica, Palomino, Pamplona, Pasto, Pereira, Popayan, Providencia, Puerto Nariño, Punta Gallinas, Puracé National Natural Park, Putumayo, Quimbaya, Quindío, Riohacha, Risaralda, Salento, San Agustin, San Andrés, San Cipriano, San Martin de los Llanos, San Miguel, San Vicente del Caguán, Santa Cruz de Mompox, Santa Fe de Antioquia, Santa Marta, Santa Rosa de Cabal, Santander, Sapzurro, Silvia, Sogamoso, Sucre, Taganga, Tayrona National Park, Tierradentro, Tolima, Tolú, Tunja, Turbo, Valle de Cocora, Valle del Cauca, Valledupar, Vichada, Villa de Leyva, Villavicencio, Villavieja, Yopal, Zipaquirá, Zona Cafetera.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 17.1 ℃ (62.78 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 6.8 ℃ (44.24 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 15.1 ℃ (59.18 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 8 ℃ (46.4 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 19.6. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 8.2.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Colombia reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Pico Cristobal Colon (5730 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Colombia te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Colombia in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colombia in januari is 16.8 ℃ (62.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.9 ℃ (42.62 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.6 ℃ (61.88 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.95 ℃ (62.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 8.2. De gemiddelde regenval is 28.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:51 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Colombia in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colombia in februari is 17.1 ℃ (62.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.8 ℃ (44.24 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.95 ℃ (62.51 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.8 ℃ (62.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 10.9. De gemiddelde regenval is 43.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Colombia in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colombia in maart is 16.5 ℃ (61.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.8 ℃ (62.24 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 14.1. De gemiddelde regenval is 65.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Colombia in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colombia in april is 16.4 ℃ (61.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.9 ℃ (48.02 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.2 ℃ (61.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 18.2. De gemiddelde regenval is 102 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:09 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 12:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Colombia in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colombia in mei is 16 ℃ (60.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.8 ℃ (47.84 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.2 ℃ (61.16 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16 ℃ (60.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 19.6. De gemiddelde regenval is 94.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:16 (uren en minuten), in midden in de maand 12:19 en aan het einde van de maand 12:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Colombia in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colombia in juni is 16 ℃ (60.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.3 ℃ (46.94 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16 ℃ (60.8 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.55 ℃ (59.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 17.8. De gemiddelde regenval is 54 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:22 (uren en minuten), in midden in de maand 12:23 en aan het einde van de maand 12:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Colombia in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colombia in juli is 15.1 ℃ (59.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8 ℃ (46.4 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.55 ℃ (59.99 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.45 ℃ (59.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 17.3. De gemiddelde regenval is 44.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:23 (uren en minuten), in midden in de maand 12:21 en aan het einde van de maand 12:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Colombia in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colombia in augustus is 15.8 ℃ (60.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.45 ℃ (59.81 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16 ℃ (60.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 16.4. De gemiddelde regenval is 46.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:16 en aan het einde van de maand 12:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Colombia in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colombia in september is 16.2 ℃ (61.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16 ℃ (60.8 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.15 ℃ (61.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 16. De gemiddelde regenval is 72 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:09 en aan het einde van de maand 12:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Colombia in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colombia in oktober is 16.1 ℃ (60.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.15 ℃ (61.07 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.3 ℃ (61.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 18.3. De gemiddelde regenval is 108.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Colombia in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colombia in november is 16.5 ℃ (61.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.3 ℃ (46.94 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.3 ℃ (61.34 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 16.7. De gemiddelde regenval is 92.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 11:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Colombia in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Colombia in december is 16.4 ℃ (61.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.6 ℃ (43.88 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.6 ℃ (61.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 11.9. De gemiddelde regenval is 53.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:52 (uren en minuten), in midden in de maand 11:51 en aan het einde van de maand 11:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Colombia kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Bogotatemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.4 ℃ (61.52 ℉)laagste temperatuur: 6.6 ℃ (43.88 ℉)regenval: 53.8mmregenachtige dagen: 11.9
Calitemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.7 ℃ (83.66 ℉)laagste temperatuur: 19 ℃ (66.2 ℉)regenval: 127.7mmregenachtige dagen: 13.3
Medellintemperatuur: - hoogste temperatuur: 26.9 ℃ (80.42 ℉)laagste temperatuur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)regenval: 93.6mmregenachtige dagen: 14.9
Barranquillatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)regenval: 26.1mmregenachtige dagen: 2
Cartagenatemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.2 ℃ (86.36 ℉)laagste temperatuur: 24 ℃ (75.2 ℉)regenval: 35.3mmregenachtige dagen: 2.9
Apartadotemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.5 ℃ (88.7 ℉)laagste temperatuur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)regenval: 260.1mmregenachtige dagen: 14.9
Araucatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.5 ℃ (88.7 ℉)laagste temperatuur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)regenval: 25.1mmregenachtige dagen: 3.9
Armeniatemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.3 ℃ (81.14 ℉)laagste temperatuur: 16.4 ℃ (61.52 ℉)regenval: 169.6mmregenachtige dagen: 14.1
Barrancabermejatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.8 ℃ (89.24 ℉)laagste temperatuur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)regenval: 91mmregenachtige dagen: 8.9
Bucaramangatemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.6 ℃ (76.28 ℉)laagste temperatuur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)regenval: 55mmregenachtige dagen: 9.2
Cucutatemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.3 ℃ (86.54 ℉)laagste temperatuur: 21.2 ℃ (70.16 ℉)regenval: 76.9mmregenachtige dagen: 8.8
Florenciatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.9 ℃ (89.42 ℉)laagste temperatuur: 22.3 ℃ (72.14 ℉)regenval: 132.7mmregenachtige dagen: 14
Ibaguetemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.8 ℃ (92.84 ℉)laagste temperatuur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)regenval: 82.9mmregenachtige dagen: 12.2
Leticiatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31 ℃ (87.8 ℉)laagste temperatuur: 22.9 ℃ (73.22 ℉)regenval: 294.6mmregenachtige dagen: 23.1
Manizalestemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.6 ℃ (70.88 ℉)laagste temperatuur: 11.2 ℃ (52.16 ℉)regenval: 128.1mmregenachtige dagen: 16.1
Monteriatemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.6 ℃ (90.68 ℉)laagste temperatuur: 22.3 ℃ (72.14 ℉)regenval: 36.5mmregenachtige dagen: 3
Neivatemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.4 ℃ (90.32 ℉)laagste temperatuur: 22.6 ℃ (72.68 ℉)regenval: 159.2mmregenachtige dagen: 14.3
Pastotemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.5 ℃ (63.5 ℉)laagste temperatuur: 9.6 ℃ (49.28 ℉)regenval: 74.4mmregenachtige dagen: 18.9
Pereiratemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.9 ℃ (78.62 ℉)laagste temperatuur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)regenval: 182.1mmregenachtige dagen: 18.3
Popayantemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)laagste temperatuur: 14.1 ℃ (57.38 ℉)regenval: 254.1mmregenachtige dagen: 21.1
Providenciatemperatuur: - hoogste temperatuur: 29 ℃ (84.2 ℉)laagste temperatuur: 25 ℃ (77 ℉)regenval: 127.9mmregenachtige dagen: 21.1
Puerto Carrenotemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.1 ℃ (93.38 ℉)laagste temperatuur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)regenval: 29.4mmregenachtige dagen: 4
Quibdotemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.5 ℃ (85.1 ℉)laagste temperatuur: 22.9 ℃ (73.22 ℉)regenval: 589mmregenachtige dagen: 26
Riohachatemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.1 ℃ (91.58 ℉)laagste temperatuur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)regenval: 17.8mmregenachtige dagen: 2
San Andrestemperatuur: - hoogste temperatuur: 29 ℃ (84.2 ℉)laagste temperatuur: 25.5 ℃ (77.9 ℉)regenval: 143.1mmregenachtige dagen: 22.4
Santa Martatemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.8 ℃ (89.24 ℉)laagste temperatuur: 22.5 ℃ (72.5 ℉)regenval: 12.1mmregenachtige dagen: 2
Tunjatemperatuur: - hoogste temperatuur: 19 ℃ (66.2 ℉)laagste temperatuur: 7.9 ℃ (46.22 ℉)regenval: 31.6mmregenachtige dagen: 10.2
Tumacotemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.6 ℃ (83.48 ℉)laagste temperatuur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)regenval: 157.4mmregenachtige dagen: 16.4
Valledupartemperatuur: - hoogste temperatuur: 33.2 ℃ (91.76 ℉)laagste temperatuur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)regenval: 28.4mmregenachtige dagen: 3
Villavicenciotemperatuur: - hoogste temperatuur: 31 ℃ (87.8 ℉)laagste temperatuur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)regenval: 160.7mmregenachtige dagen: 13.8
Buenaventuratemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.2 ℃ (88.16 ℉)laagste temperatuur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)regenval: 551.2mmregenachtige dagen: 22.3
Gaviotastemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laagste temperatuur: 21.7 ℃ (71.06 ℉)regenval: 86.3mmregenachtige dagen: 8
Ipialestemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.1 ℃ (60.98 ℉)laagste temperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)regenval: 98.8mmregenachtige dagen: 19.6
Lebrijatemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)laagste temperatuur: 18.3 ℃ (64.94 ℉)regenval: 57.3mmregenachtige dagen: 8.9
Palmiratemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.7 ℃ (85.46 ℉)laagste temperatuur: 18.8 ℃ (65.84 ℉)regenval: 60.4mmregenachtige dagen: 11.2
Rionegrotemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.9 ℃ (71.42 ℉)laagste temperatuur: 12.4 ℃ (54.32 ℉)regenval: 101.9mmregenachtige dagen: 15.8
San Jose Del Guaviaretemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.6 ℃ (94.28 ℉)laagste temperatuur: 19.6 ℃ (67.28 ℉)regenval: 100.4mmregenachtige dagen: 8.9
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2023 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest